Ο ληστής τραπεζών και έχων σχέση με τρομοκρατία Ν.Ρωμανός τώρα εκδίδει και ανακοινώσεις!


Ο ληστής τραπεζών και έχων σχέσεις με την τρομοκρατία Ν.Ρωμανός θεωρεί πως μπορεί να εκδίδει ανακοινώσεις με τις οποίες μπορεί να κρίνει την Δικαιοσύνη για την αποφυλάκιση του Ε.Κορκονέα.

Κείμενο του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος ήταν παρών ότα πέθανε ο Αλέξη Γρηγορόπουλος τον Δεκέμβριο του 2008 στο γνωστό επεισόδιο με τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα,  δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το κείμενο του Νίκου Ρωμανού:

«Ένα σύνθημα η αφετηρία του οποίου βρίσκεται στα μητροπολιτικά κέντρα των ΗΠΑ την δεκαετία του 80′ από τις κοινότητες των αφροαμερικανών, οι οποίες μέσω αυτού προσπαθούσαν να αποτυπώσουν την ασυδοσία και την ατιμωρησία των αστυνομικών δυνάμεων και των ρατσιστών στις διαρκείς δολοφονικές επιθέσεις εις βάρος τους.

Για όποιον επιδιώξει να ξεφύγει από τον πολιτικό λαϊκισμό, τις κοντόφθαλμες διαπιστώσεις και τους φτηνούς θεατρινισμούς θα δει ότι τόσο οι αστυνομικές δολοφονίες όσο και η μετέπειτα ευνοϊκή ποινική μεταχείριση των δολοφόνων δεν είναι ένα σημείο εκτροπής από την δημοκρατική ομαλότητα, αλλά αντίθετα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της, σάρκα από την σάρκα της, αποτελεί προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της κρατικής μηχανής.

Ο Κορκονέας δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση σε αυτή την συνθήκη. Mόνο στην σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία δεκάδες αστυνομικές αλλά και παρακρατικές δολοφονίες έχουν συγκαλυφθεί και οι δράστες έχουν απολαύσει την ιδιαίτερα επιλεκτική ευαισθησία της δικαστικής εξουσίας. Το ίδιο θα δει κανείς και για όποιον μελετήσει την ιστορία της αστυνομικής βίας στις Η.Π.Α και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τις δεκάδες προκλητικές αποφάσεις υπέρ των μπάτσων – δολοφόνων για τα θύματα της κοινότητας των μαύρων στις Η.Π.Α, στον Μελίστα που δολοφόνησε τον 15χρονο αναρχικό Μιχάλη Καλτεζά και τον δολοφόνο του Κάρλο Τζουλιάνι στην Ιταλία. Μια ματωμένη πραγματικότητα κρατικής βίας, δικαστικής αυθαιρεσίας, δημοσιογραφικής διαστρέβλωσης και πολιτικής αλητείας κρύβεται κάτω από τις στολισμένες βιτρίνες, την οικονομική ανάπτυξη, τους θετικούς δείκτες των οίκων αξιολόγησης και την κατασκευασμένη πεποίθηση ότι “όλα βαίνουν καλώς” που προσφέρει ο καπιταλισμός στους υπηκόους του.

Η προκλητική ποινή των 13 ετών στον Κορκονέα και η αθώωση του Σαραλιώτη που επιφύλαξε το εφετείο της Λαμίας στους μπάτσους – δολοφόνους ήταν μια πολιτική απόφαση με όλη την σημασία της λέξης.

Μια απόφαση που επιβραβεύει την δολοφονική αστυνομική βία ακόμα και αν στρέφεται ενάντια σε νεολαίους.

Μια απόφαση που στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προκλητικής ασυλίας στους κατασταλτικούς μηχανισμούς : “Έχετε το ελεύθερο να δολοφονήσετε όποιον δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις σας χωρίς συνέπειες”.

Μία απόφαση που ουσιαστικά οπλίζει την σφαίρα στην θαλάμη των ένοπλων φρουρών της έννομης τάξης μπροστά στις νέες κατασταλτικές σταυροφορίες που οργανώνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με στόχο το ανατρεπτικό κίνημα.

Είναι τρομακτικό το μέγεθος της υποκρισίας και της πολιτικής χυδαιότητας εκ’ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και των εκδοτικών ομίλων που την στηρίζουν όταν υποστηρίζουν ότι για την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση ευθύνεται ο νέος ποινικός κώδικας, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις καμία σχέση δεν έχουν με ποινικούς κώδικες αλλά με την ουσία του κράτους.

Είναι τρομακτικό το μέγεθος της υποκρισίας όταν εδώ και δεκαετίες η δικαστική εξουσία με παλιούς και νέους ποινικούς κώδικες, δίνει προκλητική ποινική ασυλία στους ένστολους μισθοφόρους για κάθε πράξη αστυνομικής βίας, συγκαλύπτει τους διεφθαρμένους αξιωματούχους της πολιτικής ελίτ για κάθε τυχόν εμπλοκή τους σε οικονομικά σκάνδαλα, κλείνει τα μάτια όταν τα καράβια της επιχειρηματικής ελίτ περνάνε γεμάτα πρέζα από μπροστά της,

Είναι τρομακτικό το μέγεθος της υποκρισίας όταν όλο αυτό το πολιτικό και επιχειρηματικό σκυλολόι ούρλιαζε στα τηλεοπτικά παράθυρα για τις νόμιμες ανάσες ελευθερίας του Δημήτρη Κουφουντίνα ενώ παράλληλα μεθόδευσε ενάντια στους ίδιους τους νόμους τους το νέο καθεστώς εξαίρεσης που βιώνει, να μιλάει για αποφάσεις της δικαιοσύνης που πρέπει να γίνουν σεβαστές.

Είναι τρομακτικό το μέγεθος της υποκρισίας όταν χιλιάδες κρατούμενοι και οι οικογένειες τους βιώνουν καθημερινά την σιδερένια πυγμή της αστικής δικαιοσύνης η οποία επικυρώνει τα διαβιβαστικά της αστυνομίας φορτώνοντας στις κλούβες που γυρνάνε στις φυλακές σώματα γεμάτα με απελπισία και κατεστραμμένη ψυχοσύνθεση.

Στον ψηφιακό κόσμο που διαρκώς κερδίζει έδαφος πάνω στον υλικό, η παραπληροφόρηση, οι τεχνικές μαζικής χειραγώγησης, ο έλεγχος της μαζικής ψυχολογίας μέσα από διαφημίσεις, δελτία ειδήσεων, δημοσιολόγους, κυβερνήσεις, είναι η νέα πραγματικότητα με την οποία πρέπει να αναμετρηθούν οι άνθρωποι που αγωνίζονται για την ελευθερία. Είναι η φωνή του σύγχρονου καπιταλιστικού Matrix μέσα στο κεφάλι του καθενός και της καθεμίας που μέσα από εικονικούς βομβαρδισμούς διατάζει, απειλεί, σαγηνεύει, δελεάζει, αποπροσανατολίζει. Είναι η φωνή που μας θέλει υπάκουους καταναλωτές, αδιάφορους πολίτες, πειθήνιους εκτελεστές των κρατικών διαταγών, υποταγμένους θεατές στα εγκλήματα του κράτους και του κεφαλαίου πάνω στις ζωές μας.

Είναι από την άλλη πλευρά η δική μας φωνή που θέλουμε να γίνει δυνατή. Είναι η φωνή της ανατρεπτικής συνείδησης που θα μιλήσει την γλώσσα της αλήθειας για τον κόσμο της εξουσίας και τις προθέσεις του. Που θα αναγνωρίσει στο πρόσωπο της αστικής δικαιοσύνης έναν σκληρό μηχανισμό ταξικής κυριαρχίας για την αναπαραγωγή των συμφερόντων του κράτους και του κεφαλαίου ανεξάρτητα από την πολιτική τους εκπροσώπηση, που θα αναλύσει με τρόπο διεξοδικό τις αντιφάσεις της, την εξόφθαλμη υποκρισία της, την ταξική της μεροληψία, την στρατηγική της στόχευση για την ποινική καταστολή του “εσωτερικού εχθρού”, την συγκάλυψη και την ευνοϊκή αντιμετώπιση όσων βρίσκονται στο δικό της στρατόπεδο.

“Δικαιοσύνη; Θα βρεις δικαιοσύνη στον άλλο κόσμο. Σ’ αυτή τη ζωή έχουμε μόνο νόμους” (William Gaddis)

Παραφράζοντας την φράση του William Gaddis μπορούμε να πούμε ότι δικαιοσύνη δεν θα βρουν σε αυτό τον κόσμο οι οικογένειες των θυμάτων της αστυνομικής βίας, όσοι ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν μέσα στα αστυνομικά τμήματα, όσοι αναζητούν την επιβίωση τους σε κάδους σκουπιδιών και φιλανθρωπικά συσσίτια, όσες οικογένειες είδαν τους ανθρώπους τους να βουτάνε από τις ταράτσες σπρωγμένοι από τα χέρια τραπεζιτών, πολιτικών και κάθε λογής άριστων, όσοι πρόσφυγες θαφτήκαν με ανώνυμες επιγραφές στον βυθό της Μεσογείου, όσοι περιμένουν στριμωγμένοι στις ουρές του ΟΑΕΔ, όσοι έχουν κάνει “σπίτι” τους τις υπόγειες διαβάσεις και τα πεζοδρόμια των εμπορικών δρόμων, όσοι πέθαναν σε κάποιο δολοφονικό “εργατικό ατύχημα” στον βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας ανάμεσα σε σκαλωσιές και τσιμέντο.

Η απόφαση του εφετείου για τον Κορκονέα και τον Σαραλιώτη με όλες τις προκλητικές σημαιολογίες που αυτή κουβαλάει, και τα μηνύματα που εκπέμπει δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα στιγμιότυπο του κοινωνικού πολέμου της εποχής μας. Μια στιγμή νόμιμης αποκατάστασης της κρατικής βίας και αυθαιρεσίας, μια στιγμή επαναδιατύπωσης των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών, μια στιγμή επαναφοράς της συλλογικής ιστορικής μνήμης για το ανατρεπτικό κίνημα.

Στις δύσκολες μέρες που έρχονται για τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την ισότητα και την ελευθερία η συγκεκριμένη στιγμή πρέπει και θα λειτουργήσει ως μια ακόμα απόδειξη της δικαιοπραξίας του ανατρεπτικού αγώνα.

Νίκος Ρωμανός

ΥΓ.: Έχει διατυπωθεί από διάφορα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε η άποψη ότι η απόφαση του εφετείου μου ήταν αυτή που οδήγησε στην αποφυλάκιση μου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν η αποφυλάκιση μου ήταν προδιαγεγραμμένη για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχοντας εκτίσει το σύνολο των ποινών μου χωρίς την απόφαση του συγκεκριμένου εφετείου. Ακόμα και με την συγκεκριμένη απόφαση το αποτέλεσμα δεν παύει να είναι προκλητικό αν σκεφτεί κανείς ότι καταδικάστηκα σε 14 χρόνια για τους εμπρησμούς στα προσωπικά οχήματα του Παπαντωνίου. Προφανώς τα καμμένα αμάξια του χρήζουν αυστηρότερης ποινικής αντιμετώπισης από μια κρατική δολοφονία στον μαγικό κόσμο της αστικής δημοκρατίας με τον απεριόριστο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.»
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

11 σχόλια :

 1. AΡΚΕΤΑ...ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. οφειλω να ομολογησω πως αν ησουν παιδι μου θα ημουν πολυ περηφανη μανα. εχεις ιδανικα.δεν ζεις λαθραια οπως οι περισσοτεροι απο εμας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε αυτο δεν εχετε αδικο αλλα μιας και το εφερε η κουβεντα εσεις σαν γυναικα θα μπορουσατε να ξεκαυλωνατε εναν αφγανο ας πουμε για παραδειγμα τον Μουχταρ που μολις εχει λαθροεισβαλει στην ελλαδα και εκτος απο γιδια και προβατινεσ με τις οποιες ειχε τακτικες συνευρεσεις εσεις θα τον βοηθουσατε να ηρεμησει να ξελαμοικαρει κανοντας μαζι σας μια αρπαχτη να μαθει οτι δεν ειναι ετσι η συνουσια μονο με τα γιδια υπαρχει κατι το διαφορετικο κατι ωραιο θα του δινατε αυτη την χαρα του κακομοιρου αφγανου Μουχταρ?

   Διαγραφή
  2. @5.29
   Εντάξει, δεν μπορείς να πεις ότι είναι ιδανικό να έχεις ένα παιδί που ληστεύει τράπεζες, ούτε θα 'θελα η νεολαία μας να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο νομίζοντας ότι ετσι χτυπάει το σύστημα. Βούτυρο στο ψωμί τους είναι αυτό. ΄Αλλους αγώνες είναι που φοβούνται οι αστοί όχι αυτούς. Αλλά ειλικρινά αν μου λέγαν ότι απ' τα δυο παιδιά μου το ένα θα έβγαινε σαν τον Ρωμανό και το δεύτερο σαν τον Κορκονέα το δεύτερο θα το έπνιγα.

   Διαγραφή
  3. ενω το πρωτο θα επνιγε και το κουνελι και θα ειχε αποκατασταθει ,ε τισ ληστειες ετσι..αντε απλυτε γειρε την αγκαλια του μπαχτιαρ με την τσουμπαμπα τωρα μασ επεισες παιδια δεν γινονται θετοντασ την τσουμπαπα του καθε παρασιτου λαθροκαυλου ισλαμοφασιστα στον προωκτο σου ...δεν θα κανεις ποτε παιδια ετσι....και καλλυτερα για την κοινωνια

   Διαγραφή
 3. Τουλαχιστον αυτός δεν εκτέλεσε ένα 15χρονο παιδί για να παραστήσει τον άντρα. Αυτός είδε να εκτελούν τον 15χρονο φίλο του για να παραστήσουν τους άντρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εεε ρε και να βαλουν για μια μικροανακριση ξανα με τους Γρεβενιωτες χωροφυλακουε να δεις πως θα του χυνανε ξανα τα ματια του οπως τοτε που τον συλλαβανε την μυξα και πηγε να κανει ταρζανιες...εφαπ φουπ εφαγε κατι σατλακια σπιθεσ πετγε η μαπα του μια ωρα εκανε να ανοιξει τα ματια ασε που του τα ειχαν κανει μπλε μαρε και ουρλιαζε σαν κοττα...α χα χα χα χα χαααααα πουστρακι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πουστρακι 10.20 κολωμπατσε!!

  Δεν σας πληρωνουμε να περνεται εκδικηση απο 15χρονα
  Τραπεζα ληστεψε μωρη βρωμα γιατι να τον χτυπησετε στα κρυφα 15 ατομα μεσα στα κρατητηρια
  Ο Λαγος οταν σας εβριζε την μανα μεσα στην μουρη σας γιατι καναντε τις κοτες?
  Στα Εξαρχεια απο ποτε εχεται να πατε?
  Στην 17Ν γιατι δεν απλωσες το χερακι σου μωρη πουτανα να τους χτυπησεις?

  Γιαυτο ολοι οι μπατσοι ειναι πουτανες με ψυχολογικα προβληματα και γιαυτο αφου σας προστατευει το συστημα εμεις γαμαμε τις πατσαβουρες τις γυναικες σας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μεγάλε, το τσουβάλιασμα είναι ο χειρότερος κοινωνικός αυτοματισμός. Υπάρχουν μπάτσοι που είναι καθίκια και κομπλεξικοί δολοφόνοι που χτυπάνε μέχρι και την οικογένειά τους; Ναι, υπάρχουν κι είναι πάρα πολλοί. Υπάρχουν όμως κι αστυνομικοί που κάνουν σωστά την δουλειά τους ευσυνειδητα και είναι και κακοπληρωμένοι. Κι είναι κι αυτοί πάρα πολλοί. Δεν μπορείς να τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι.
   ΄Οσο για τον 10.20 που μπήκες στον κόπο να ασχοληθείς μαζί του, είσαι τοσο σίγουρος ότι είναι μπάτσος κι όχι ένας δυστυχής που θέλει πολύ να ασχοληθούν μαζί του και γι' αυτό γράφει βλακείες;

   Διαγραφή
  2. xλαατςς χλουυτα πεφτανε κατι μπατσες στο προσωπακι του σε 1 λεπτο τα ματακια του γιναν σαν βρασμενα αυγα λιγο προσ το μπλε ηταν και ο αλλοσ ο πορδας ο πρωταθλητησ του muai thai που ελεγε πηγε να κανει μια κινηση εφαγε ενα μπατσο στο αυτι και πρηστηκανε τα ματια του ακουσον ακουσον τι μπατσος ηταν αυτος που εριξε ο συναδελφος ο γρεβενιωτης χα χα χαααα κοτουλες στριγκλιζανε οταν τους κολησαμε τα πιστολια στο κεφαλι κακα γεμισε το στριγκακι τους τα παληκαρια...υπο συνεχη οαρακολουθηση ειναι ολοι τους συντομα θα του ξαναφιλοξενησουμε και τοτε?.....

   Διαγραφή
 6. O EIΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ή ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΚΟΝΕΑ. ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠ'ΤΙς ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΚΟΡΚΟΝΕΑ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΡΟΛΟ ΚΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΣΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟ. ΑΦΗΣΑΜΕ ΩΣ ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ. ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή