Απίστευτο βίντεο: Γιατί στο Κεντάκι «χτυπούν» με ρεύμα κοπάδια κυπρίνων

Με ειδικά σκάφη αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των κυπρίνων που εισβάλουν στην Αμερική από την Ασία, οι Αρχές στο Κεντάκι.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται πλοιάρια που… ηλεκτρίζουν το νερό ώστε να αναισθητοποιήσουν τους κυπρίνους. Στην μέθοδο αυτή προχώρησε το Τμήμα Αλιείας και Άγριας Ζωής.

Τα ψάρια τινάζονται από το ρεύμα και επιπλέουν στην επιφάνεια. Έπειτα συλλέγονται και υποβάλλονται σε μετρήσεις, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNNi.

Βίντεο που είδε το «φως» της δημοσιότητας δείχνει αμέτρητα ψάρια να πηδούν πάνω από το νερό μετά το ηλεκτρικό ρεύμα που τα διαπερνάει μέσω του νερού στο φράγμα Μπάρκλεϊ.

Η αναισθητοποίηση των ψαριών με ηλεκτρική ενέργεια είναι μία κοινή πρακτική όταν πρόκειται για καταμέτρηση πληθυσμού ή παρακολούθηση ενός είδους, σύμφωνα με όσα εξηγούν οι αρμόδιοι.

Φυσικά η μέθοδος αυτή δεν σκοτώνει τα ψάρια. Τους προκαλεί ωστόσο ένα προσωρινό σοκ, ώστε να μπορούν οι ειδικοί να τα μετρήσουν και να τα πιάσουν ευκολότερα.

«Το κάνουμε για να δώσουμε στους ανθρώπους μία ιδέα για τον αριθμό των ψαριών, τον οποίο έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτω από το φράγμα. Συλλέγουμε και προσπαθούμε να τα διανείμουμε σε αγοραστές» δήλωσε ο Ron Brooks, διευθυντής του τμήματος Αλιείας.

loading...