ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΙΑΣ;

Η ΕΚΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ,  Η ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ  ΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΙΑ, Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ.. 

Ο Αρχιεπισκόπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ Yona Metzger υπογράφουν από κοινού την δήλωση-συμφωνία

ότι οι Εβραίοι δεν έχουν καμμία ευθύνη για την Σταύρωση του Ιησού Χριστού!!!

Το (εκλογικό) θαύμα του κ. Χρυσόστομου (Αποσπάσματα)  
Γράφει η Μαρία Αντωνιάδου
(12 Νοεμβρίου 2006)
Ο από Μητροπολίτης Πάφου Αρχιεπίσκοπος Κύπρου πέτυχε το ακατόρθωτο: ανέτρεψε τα προγνωστικά, τις δημοσκοπήσεις και τις αναλύσεις και κατάφερε, αφού συμμάχησε με τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, να βγάλει έξω από τη διαδικασία το «μεγάλο φαβορί της κούρσας» Επίσκοπο Κύκκου κ. Νικηφόρο, τον οποίο 24 ώρες αργότερα μετέτρεψε σε υποστηρικτή του και με τις ψήφους του εξελέγη Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.
Το πρωί του Σαββάτου ο προβεβλημένος Επίσκοπος Κύκκου κ. Νικηφόρος ήταν σίγουρος ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, θα εκλεγόταν Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.
Και επιβεβαιώθηκε η σιγουριά του στην πρώτη ψηφοφορία, όπου στην κάλπη των γενικών αντιπροσώπων, των εκπροσώπων των πιστών, πήρε 46 ψήφους, με τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο να λαμβάνει 45 και τον Μητροπολίτη Πάφου κ. Χρυσόστομο 9. 
Στην κάλπη των εξ οφίκιο εκπροσώπων ο Επίσκοπος Κύκκου πήρε 11 ψήφους, ο Λεμεσού 7 και ο κ. Χρυσόστομος 12. Μόνο που αυτή η πρώτη ψηφοφορία αποτελούσε ουσιαστικά μια καταγραφή δυνάμεων.
Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Στην κάλπη των γενικών αντιπροσώπων ο Μητροπολίτης Λεμεσού πήρε 48 ψήφους (τρεις περισσότερες από την πρώτη φάση, οι οποίες ήταν από εκλέκτορες που στήριζαν τον κ. Χρυσόστομο) και προκρίθηκε στην τελική φάση της ψηφοφορίας, 46 έλαβε ο Επίσκοπος Κύκκου και ο Μητροπολίτης Πάφου 6, τρεις δηλαδή λιγότερες από τον πρώτο γύρο.
Στην κάλπη των εξ οφίκιο, η οποία θα αναδείκνυε τον δεύτερο υποψήφιο Αρχιεπίσκοπο, ο Μητροπολίτης Λεμεσού ενίσχυσε τον Μητροπολίτη Πάφου κ. Χρυσόστομο. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Αθανάσιος, ο οποίος στην πρώτη ψηφοφορία στη συγκεκριμένη κάλπη είχε λάβει 7 ψήφους, στη δεύτερη πήρε μόνο τρεις, ο Επίσκοπος Κύκκου 12 και ο Μητροπολίτης Πάφου 16 από 12 που είχε αρχικά.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τελικοί υποψήφιοι αναδείχθηκαν οι Μητροπολίτες Πάφου και Λεμεσού και ο Επίσκοπος Κύκκου έμεινε εκτός εκλογικής διαδικασίας, παρ’ ότι οι 58 από τους 131 εκλέκτορες στήριξαν την υποψηφιότητά του. Αντίθετα, διεκδικητής του Θρόνου αναδεικνυόταν ένας Ιεράρχης, ο Πάφου Χρυσόστομος, ο οποίος είχε μόλις 21 ψήφους.
Η ανακοίνωση του αποτελέσματος προκάλεσε σοκ στον Επίσκοπο Κύκκου και ο αιφνιδιασμός που δέχθηκε ήταν τόσο μεγάλος που δεν ήξερε τι εντολές να δώσει στους υποστηρικτές του. «Μπορείτε να φύγετε» είπε απευθυνόμενος στους εκλέκτορές του, η εκλογική διαδικασία όμως έπρεπε να συνεχιστεί προκειμένου να εκλεγεί ο Αρχιεπίσκοπος. 
Βλέποντας ο κ. Χρυσόστομος ότι οι υποστηρικτές του κ. Νικηφόρου αποχώρησαν, κάλεσε και τους εκλέκτορές του να πάνε σπίτια τους και έτσι έθεσε θέμα απαρτίας του εκλεκτορικού σώματος. 
Μάταια ο κ. Αθανάσιος δήλωνε ότι η απαρτία μετρείται κατά τη διάρκεια έναρξης της διαδικασίας και σε καμία περίπτωση στην τελική φάση της. 
Ο τοποτηρητής του Θρόνου είχε άλλη άποψη. Συγκάλεσε την Ιερά Σύνοδο και οι τέσσερις ιεράρχες μαζί με τον Επίσκοπο Κύκκου συμφώνησαν με την άποψή του, ο Μητροπολίτης Λεμεσού μαζί με τον Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Παύλο αποχώρησαν καταγγέλλοντας τη διαδικασία και χωρίς να συμμετέχουν στη συνεδρίαση. 
Ο κ. Χρυσόστομος κέρδισε και αυτόν τον γύρο αφού είχε μαζί του την πλειοψηφία και όρισε την τελική εκλογική διαδικασία για το μεσημέρι της Κυριακής.
Λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στην Πάφο ήσυχος. Γνώριζε ότι ο χρόνος που περνούσε τον έφερνε ακόμη πιο κοντά στον Θρόνο. Ήξερε ότι οι τρεις ιεράρχες, οι αρχιμανδρίτες και οι μοναχοί που στήριζαν τον κ. Νικηφόρο θα τον πίεζαν να κάνει συμφωνία μαζί του. 
Επίσης γνώριζε ότι το ΑΚΕΛ δεν μπορούσε να δεχθεί την εκλογή του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο και θα ζητούσε από τον Επίσκοπο Κύκκου να τον καταψηφίσει.
Ακόμη «πόνταρε» στην ψυχολογία του κ. Νικηφόρου. Κοσμικός ο ίδιος, «μάνατζερ» επιχειρήσεων της μονής, με καλές δημόσιες σχέσεις, δεν μπορούσε να δεχθεί έναν Αρχιεπίσκοπο, τον Λεμεσού Αθανάσιο, που του αρέσει το μοναστήρι, έχει μακριά γενειάδα, καλεί τον λαό σε νηστείες και εξομολογήσεις και προέρχεται από τη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Ορους.

loading...