ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ;


Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ;Ποινική έρευνα για το κήρυγμα του  Μητροπολίτη Μόρφου περί ομοφυλοφιλίας

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, είχε μεταφέρει σε κήρυγμά του την ρήση του Αγίου Πορφυρίου που απέδιδε την ομοφυλοφιλία στις ερωτικές προτιμήσεις της μητέρας (πρωκτικό σεξ) κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Άλλο σημείο του κηρύγματος του Μητροπολίτη Μόρφου που αποτελεί αντικείμενο της ποινικής έρευνας  είναι η δήλωσή του πως  "οι άγιοι άνθρωποι, μυρίζουν την ξεχωριστή και διακριτική μυρωδιά των ομοφυλοφίλων".

Ο Κώστας Γαβριηλίδης, συμβούλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα με γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι δόθηκαν οδηγίες για την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου.

Σύμφωνα με τη δήλωση, υπάρχει ανάγκη τροποποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας, ώστε η κίνηση νομικών διαδικασιών εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να δηλητηριάσει την κοινωνία κατά συγκεκριμένης ομάδας ατόμων, να πάψει να εξαρτάται από ένα και μοναδικό φορέα, ήτοι τον Γενικό Εισαγγελέα.

 Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας όμως, δήλωσε ότι «προτού προβεί σε παρόμοιες δηλώσεις ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα είναι καλό να γνωρίζει τις βασικές έστω πρόνοιες του Συντάγματος και να σέβεται τους Θεσμούς του».

Αναφέρεται επίσης ότι: «Με σημερινή επιστολή του προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο Γενικός Εισαγγελέας, έχει ήδη δώσει οδηγίες για την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου σε σχέση με ομοφυλοφίλους και συναφή θέματα».


Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος κατά του κηρύγματος του Μητροπολίτη Μόρφου


Τὸ ἀνακοινωθὲν τοῦ Μητροπολίτου Κυρηνείας ἔχει ὡς ἑξῆς:

«Γραφείο Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας στη Λευκωσία [30.07.2019]

Εκφράζοντας τη θέση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας και τη δική μου προσωπικώς, πιστεύουμε ότι ο κληρικός δεν πρέπει να ανακατεύεται μέσα στις κρεβατοκάμαρες των ζευγαριών. Επίσης από την εμπειρία μας μέσα από τη μελέτη των έργων αγίων ανθρώπων της Εκκλησίας ή και σε προσωπική επικοινωνία μαζί τους, δεν έχουμε διαβάσει και δεν έχουμε ακούσει οι άγιοί μας να αναφέρονται σε τέτοιου είδους θέματα με τόση λεπτομέρεια.
+Ο Κυρηνείας Χρυσόστομος».

Αποσπάσματα της  απάντησης του Αρχιμανδρίτη Φωτίου, Ιωακείμ προς τον Μητροπολίτη Κυρηνείας (1/8/2019)


"Τὸν πανιερώτατο Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο γνωρίζω ἀπὸ χρόνια, ἀπὸ τότε ποὺ ἦταν λαϊκός, καὶ δηλώνω ἐξαρχῆς ὅτι τίποτα προσωπικὸ δὲν ἔχω μαζί του. Μάλιστα πάντοτε διατηρούσαμε φιλικὲς σχέσεις. Περαιτέρω, σέβομαι καὶ τὸ ἀρχιερατικό του ἀξίωμα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑloading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :