“Ψήνεται” διάσπαση στην Νέα Δημοκρατία; Εκβιάζει για την προεδρία ο Σαμαράς

Από την 7η Ιουλίου 2019 δεν έχει περάσει πολύς καιρός και έτσι ακόμη τα πράγματα κυλούν ήρεμα στο εσωκομματικό μέτωπο της Νέας Δημοκρατίας. Λίγοι μήνες όμως απομένουν για να μπει το 2020 και τα πνεύματα μάλλον θα οξυνθούν με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος πριν ακόμη καν πέσει ο Τσίπρας έσπευσε να προσχωρήσει στο στρατόπεδο Μητσοτάκη, αλλά δεν είναι και ο πλέον αγαπητός στον χώρο της Ν.Δ. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η άποψη ότι είναι ο πλέον πολιτικά πειθήνιος και θα είναι μια πολύ βολική λύση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως ήταν και για την κυβέρνηση Τσίπρα.

Πέρα από την υποψηφιότητα Παυλόπουλου, υπάρχουν οι εξής πιθανές υποψηφιότητες: Α) Αυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, για την οποία κανείς δεν ξέρει εάν θέλει ο ίδιος ο Καραμανλής την θέση της προεδρίας κι αν αυτό θα είναι πολιτικά επικίνδυνο για την οικογένεια Μητσοτάκη που κυβερνάει. Β) Δεν έχει ξεχάσει τις φιλοδοξίες του ο παρ’ ολίγον πρόεδρος το 2015 Δημήτρης Αβραμόπουλος, που δεν περνά λεπτό που να μην ονειρεύεται μεγαλεία. Γ) Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δεν πολέμησε το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές και ίσως αυτό συνέβη με συγκεκριμένη υπόσχεση και αντάλλαγμα και Δ) Η πλέον ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα αυτή του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήθελε να γίνει επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ήδη έφαγε μία φορά τα μούτρα του.

Ο Σαμαράς δεν είναι και το πλέον δημοφιλές πρόσωπο στην οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά εκβιάζει με κάθε τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος ότι ελέγχει μεγάλο αριθμό βουλευτών. Το πλέον πιθανό βέβαια είναι ότι αν αποφασίσει να προχωρήσει σε ρήξη με την οικογένεια Μητσοτάκη, θα απομείνει απελπιστικά μόνος. Διαρρέει ακόμη δεξιά και αριστερά ότι αν δεν είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει σε διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας. Λέτε να έχουμε νέα Πολιτική Άνοιξη;

loading...

3 thoughts on ““Ψήνεται” διάσπαση στην Νέα Δημοκρατία; Εκβιάζει για την προεδρία ο Σαμαράς

  1. Ε!!! Δεν θα χάσει η βενετιά βαλόνι αν στερηθεί τις πολύτιμες !!! υπηρεσίες σου η ΝΔ αντωνάκη.Οταν κάποιος έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο πρέπει κάπου κάπου να βγάζει και το σκασμό .

  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  3. Σαμαρας παραβιση συνταγματος στησιμο σκευωριας κατα των βουλευτων της χρυσης αυγης αυτος μαζι με αθανασιου δενδια θεουσα και το υπολοιπο παρακρατοσ ειναι υποδικοι για παραβιαση συνταγματος και πληθος αλλων νομων ειναι για φυλακη ολοι αυτοι και παντελη στερηση ισοβιως των πολτικικων τους διικαιωματων ειδικα ο αθανασιου.Παρεβησαν τιν νομο ειναι υποδικοι ο Ελληνικος λαος πρεπει να τους καταδικασει και να τους ΞΕΠΕΤΑΞΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ…

Comments are closed.