Μ.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ: Ο πρώην ευρωβουλευτής μπορεί να αποτελέσει σύνδεσμό μας με το ΔΝΤ

Έχουμε παρακολουθήσει στενά την πορεία του εκλεκτού δημοσιογράφου Μ.Μαυρωμμάτη τόσο στον αθλητισμό όσο και στα κοινά στην Ευρωβουλή ως Ευρωβουλευτή της ΝΔ όσο και ως σύμβουλο της Βουλγάρας κ Γκεοργκίεβα που σήμερα «μετακόμισε» στο τιμόνι του ΔΝΤ στην θέση της κ Λαγκάρντ.

Του Νίκου Κούτρικα

Σήμερα όμως βλέπουμε με …»άλλη ματιά» την σχέση του κ Μ. Μαυρομμάτη και της κ Γκεοργκίεβα με σενάρια στις εφημερίδες να την ενισχύουν (εφ. Παραπολιτικά) ότι δηλαδή η σχέση αυτή μπορεί να εξελιχθεί ως ο καλύτερος σύνδεσμος της Ελλάδας με το ΔΝΤ.

Ο κ Μ. Μαυρωμμάτης είχε από την αρχή ταχθεί στο πλευρό της κ. Γκεοργκίεβα μετά την θητεία του ως ευρωβουλευτής της ΝΔ (όπου βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ευρωβουλευτής) ως σύμβουλός της και ήταν από τους φανατικούς και ταγμένους υπερασπιστές της άποψης ότι η κ Γκεοργκίεβα θα ήταν η επικρατέστερη για την διαδοχή της κ Λαγκάρντ και είχε ενημερώσει και την ηγεσία του κόμματος της ΝΔ στην Πειραιώς από νωρίς.

Σήμερα επιβεβαιώθηκε.

Να σημειωθεί ότι όσο χρονικό διάστημα η κ Γκεοργκίεβα ήταν αντιπρόεδρος στην κομισιόν έχοντας ως αρμοδιότητα τον τομέα του Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΕΕ είχε χρηματίσει ειδικός σύμβουλός της ο κ Μαυρωμμάτης όπως είπαμε και παραπάνω άρα δεν θα ήταν έκπληξη μόλις αναλάβει η «σιδηρά κυρία» κ Γκεοργκίεβα τα ηνία του ΔΝΤ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ.

Η κ Γκεοργκίεβα είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για την ηγεσία του ΔΝΤ και πολλά υποσχόμενη για την πορεία του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η «σιδερά κυρία» έχει ήδη την πλειοψηφία υποστήριξης των μελών του ΔΝΤ όπου θέλουν να εφαρμόσουν ένα νέο ανανεωμένο σχέδιο λειτουργίας του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Δε μένει και η λειτουργία όμως ενός «υποστηρικτικού γραφείου» στις Βρυξέλλες για θέματα ΔΝΤ και ΕΕ.

ο κ Μ. Μαυρομμάτης θα μπορούσε από τις Βρυξέλλες να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας στο εξωτερικό αφού γνωρίζει σε βάθος τα Ευρωπαϊκά θέματα και τον περισσότερο χρόνο του περνά στο εξωτερικό

loading...