Η κυβερνητική καταστολή και τα επιχειρηματικά συμφέροντα απειλούν τα Εξάρχεια. Όχι το κίνημα, οι καταλήψεις και οι μετανάστες

Η χτεσινή προκλητική αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια ήταν, μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ένα ακόμα δείγμα για το πώς εννοεί η κυβέρνηση της ΝΔ την εφαρμογή του “Νόμου και της Τάξης”. Μια εισβολή πάνοπλων αστυνομικών, ένα ολοήμερο μπλόκο της γειτονιάς, για να βγάλουν τους πρόσφυγες και μετανάστες – ανάμεσά τους μανάδες με μικρά παιδιά- από τα σπίτια και να τους πάνε σιδεροδέσμιους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σύσσωμος ο κυβερνητικός μηχανισμός και τα ΜΜΕ κραύγαζαν ότι “ο νόμος θα εφαρμοστεί” και “κάτω η ανομία” ενώ ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών χαρακτήριζε στον ΣΚΑΪ τους πρόσφυγες και τους νεολαίους σαν “σκουπίδια” και “ανθρώπινη σκόνη”.

Η “επιχείρηση Εξάρχεια” πίσω από τον ιδεολογικό μανδύα του “νόμου και της τάξης” εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μεγαλοκατασκευαστών και του τουρισμού που έχουν κατακλείσει την περιοχή, αγοράζοντας τα πάντα προκειμένου να μετατρέψουν και τα Εξάρχεια από γειτονιά κοινωνικής αμφισβήτησης σε μια πανάκριβη γειτονιά air bnb κατοικίας και πολυτελών ξενοδοχείων. Στα σχέδιά τους δεν χωράνε μετανάστες, νεολαία και φοιτητές, ακόμα και οι ίδιοι οι σημερινοί κάτοικοι.

Σε αυτή την πολιτικο-επιχειρηματική επιχείρηση βίας εξιλαστήρια θύματα είναι για μια ακόμα φορά οι πιο κατατρεγμένοι αυτού του κόσμου, οι μετανάστες. Αφού η πολιτισμένη δύση και η ΕΕ τους κλείνουν έξω από τα “σύνορα της Ευρώπης”, αφού οι κυβερνήσεις φτιάχνουν ρατσιστικές συμφωνίες όπως αυτή με την Τουρκία, αφού φτιάχνουν αίσχη τύπου Μόριας, τους ανακηρύσσουν σε εξιλαστήρια θύματα της πολιτικής τους.

http://www.antarsya.gr/

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964

email: [email protected]

27.8.2019

loading...

3 thoughts on “Η κυβερνητική καταστολή και τα επιχειρηματικά συμφέροντα απειλούν τα Εξάρχεια. Όχι το κίνημα, οι καταλήψεις και οι μετανάστες

  1. ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥΣ ΤΕΝΟΝΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΞΑΝΑ. ΝΑ ΣΕΡΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΛΚΗΚΙΑ ΝΟΘΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΑΛΗΤΑΡΙΑ

  2. ΡΕ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΗΤΕ! ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΕΓΩ (Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ) ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΟ?

  3. Αναρχοφασιστες, είσαστε απειλή για την κοινωνία και τη δημοκρατία.
    Είτε το θέλετε είτε όχι η κυβέρνηση εφαρμόζει τον νόμο παντού.
    Για αυτό λοιπόν κόψτε τις συριζαίικες παπαριες. Φτάνει πια !!!

Comments are closed.