Οι γαλάζιοι υπηρέτες του κεφαλαίου βάζουν μπρος τον ‘οδοστρωτήρα’

globinfo freexchange

Αφού πούλησαν μπόλικο πατριωτιλίκι στους ‘Μακεδονομάχους’ για να πάρουν αυτοδυναμία, τώρα είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν, για λογαριασμό των ‘μεγάλων αφεντικών’. Κυριολεκτικά. Η χειρότερη δεξιά της μεταπολίτευσης, ανοίγει το δρόμο για τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, καθώς ο Κυριάκος βάζει μπρος τον ‘οδοστρωτήρα’ κατά των εργαζομένων. Το πόσο απόλυτα αφοσιωμένη είναι η γαλάζια παράταξη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου φάνηκε κιόλας ξεκάθαρα.

Μετά τις προχθεσινές (ν)τροπολογίες, τις οποίες πέρασε με σχεδόν πραξικοπηματικό τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταργείται η υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις αλλά και η ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζομένους τους. Και οι δυο παραπάνω ρυθμίσεις είχαν εισαχθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.’

Δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν υποστηρίξαμε ότι η υφυπουργός Εργασίας, το δεξί χέρι του Βρούτση, λόγω φανατικής προσήλωσης στην ιδεολογία της, αναμένεται να πετσοκόψει τους εργαζόμενους για χάρη του κεφαλαίου.

Είναι κωμικοτραγικό το γεγονός ότι ο μηχανισμός προπαγάνδας που ελέγχει απόλυτα η νεοφιλελεύθερη μεταδημοκρατία, επιχείρησε να ρίξει το βάρος στην τροπολογία που αφορά το πλαφόν στις συντάξεις με μια εκκωφαντική μεροληψία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να υποβαθμίσει έως και να κουκουλώσει τα κακά μαντάτα για τους εργαζόμενους που ήρθαν με την άλλη τροπολογία του πακέτου.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά φαίνεται να επιβεβαιωνόμαστε πανηγυρικά.

Ήδη από το 2016, αμέσως μετά την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαμε επισημάνει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ λύνουν τα χέρια του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου. Οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών και το διευθυντήριο του Βερολίνου έχουν τώρα μια πρώτης τάξεως εφεδρεία σε περίπτωση που τα πράγματα “στραβώσουν” με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ, το μιντιακό κατεστημένο έκανε εκτενείς αναφορές στον νικητή (σαν να πρόκειται για κάποιον σωτήρα που θα σώσει τη χώρα), ενώ τα διαδικτυακά τρολ έπιασαν δουλειά διατυμπανίζοντας την “νέα ελπίδα”, ή, “νέα εποχή” που έρχεται για τη χώρα. Είναι τουλάχιστον γελοίο, αν σκεφτεί κανείς ότι έχει να κάνει με έναν από τους πιο γνήσιους εκπροσώπους της οικογενειοκρατίας και των πολιτικών τζακιών στην Ελλάδα. Έναν εκπρόσωπο του παλαιοκοματικού κατεστημένου το οποίο έφερε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

Επίσης, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είχαμε επισημάνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε κάποια μικρά σημάδια ανυπακοής ενάντια στη λιτότητα που επιβάλλει το νεοφιλελεύθερο ιερατείο, ρέποντας ‘επικίνδυνα’ προς μια πιο φιλολαϊκή πολιτική. Δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι τα πρώτα αυτά σημάδια άρχισαν να γίνονται ορατά μόλις η χώρα βγήκε από το πρόγραμμα επιτήρησης που επέβαλε η Τρόικα (έστω και τυπικά).

Παρόλο που το τοπίο καταστροφής στην οικονομία είναι κάτι παραπάνω από ορατό, λόγω των επιβαλλόμενων καταστροφικών πολιτικών του ΔΝΤ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να εκμεταλλευτεί τα διευρυμένα περιθώρια ελιγμών και προσπάθησε να επιδείξει ένα πιο κοινωνικό πρόσωπο, επιχειρώντας να απεγκλωβιστεί σταδιακά από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων. 

Οι νεοφιλελεύθεροι ιμπεριαλιστές λοιπόν έστησαν το τέλειο κόλπο. Θέλοντας να ετοιμάσουν την απόλυτα αφοσιωμένη μαριονέτα τους, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να αναλάβει την εξουσία, έστησαν το σκηνικό στα μέτρα του. Έβαλαν τον Τσίπρα να υπογράψει μνημόνιο, να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών και γενικά να κάνει όλη τη βρόμικη δουλειά για να μη λερωθεί ο ‘ατσαλάκωτος’ Κυριάκος.

Τώρα, οι νεοφιλελεύθεροι ‘τζιχαντιστές’ του Κούλη δεν έχουν κανένα εμπόδιο μπροστά τους. Ας έχουν υπόψη οι εργαζόμενοι που πίστεψαν στο γαλάζιο παραμύθι των ‘καλών’ θέσεων εργασίας, ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.

https://failedevolution.blogspot.com/2019/08/blog-post_10.html

loading...

3 thoughts on “Οι γαλάζιοι υπηρέτες του κεφαλαίου βάζουν μπρος τον ‘οδοστρωτήρα’

  1. Αυτο τοβαλε εκει ο κατρουκαλος και νομισε οτι εγινε και κατι/αντε μωρη προσγειωσου καικυττα να βρεις καμια δουλεια σε λιγο δεν θα υποιαρχεις ουτε εσυ ουτε η αλητοσυμμορια των απλυτων ξωανο

  2. Ωραία γκόμενα δεν λέω ,αλλά απλώς γκόμενα του Τσανακόπουλου .Συναγωνίζονται ποιός θα πει τις περισότερες μακακίες ! Πάλι καλά ,μέχρι πριν ένα μήνα συναγωνίζοταν ποιός θα τις υλοποιήση κιόλας .Ολο καλούτσικες γκόμενες βόλευε ο ΑL6s και τις μοίραζε δανεικές . Περιστέρα ακούς ?

  3. Τι λέτε ρε τελειωμένοι!!! Δεν τούς ψήφισα αλλά η λέξη αριστερά πού την γνώρισα πρώτη φορά με κάνει να ξερασω…. Τι μου προσφέρατε ρε αλήτες; Που με φορολογήσετε επειδή μένω στο πατρικό μου και αφού μου πήρατε μεσα από ότι αγοράζατε το μικρό μου εισόδημα στο τέλος μου είπατε από τα 3000Ευρω που με την φαντασία σας παίρνω, ότι θέλετε και άλλα ; Στην ηλικία μου στις ξένες χώρες οι νέοι έχουν οικογένεια κι εμείς εδώ δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τον εαυτόν μας. Μόνον για τα αλλοδαπα σας καίει. Ουστ Προυστ και στον αγύριστο…

Comments are closed.