ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ

Θα ξαραχνιάσει ο Μητσοτάκης τις αγωγές κατά Siemens και Intracom;
Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]
www.egerssi.gr

Έγραφα μεταξύ άλλων στο άρθρο μου: “Η Εισαγγελέας επιμένει παρ΄ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αθώωσε τον Χριστοφοράκο”:

«Αποδεικνύεται ότι οι σαρωτικές αλλαγές του Ποινικού Κώδικα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμμέσως πλην σαφώς ευεργετικές και για την υπόθεση της Siemens στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων!

Αφού μετατρέπονται κακουργήματα σε πλημμελήματα! Αφού έγκριτοι νομικοί θεωρούν ότι αυτή η πολύκροτη υπόθεση, που χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο του αιώνα, οδηγείται σε πλήρες ναυάγιο!

Άλλωστε για τον λόγο αυτό κι ενώ η Εισαγγελέας Έδρας είχε αγορεύσει τον περασμένο Απρίλιο, εν τούτοις αγόρευσε εκ νέου μετά τις σεισμικές αλλαγές του Ποινικού Κώδικα! Η Εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά ανέφερε πως με τις αλλαγές του Π.Κ. έχει παραγραφεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας υπαλλήλων, από τη στιγμή που δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, ο υπάλληλος του ΟΤΕ πλέον!

Ωστόσο, η Εισαγγελέας για τους κατηγορουμένους που το κατηγορητήριο περιλαμβάνει δωροδοκία άγνωστων προσώπων, τα οποία θα μπορούσαν να είναι πολιτικοί ή υπάλληλοι υπουργείων, θα μπορούσαν να καταδικαστούν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Έτσι, για 22 από τους κατηγορούμενους η κυρία Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τους γι΄ αυτό το αδίκημα που παραμένει κακούργημα! Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσεται κι ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, αλλά και ο οικονομικός Διευθυντής του τμήματος Τηλεπικοινωνιών του γερμανικού κολοσσού Χρήστος Καραβέλας, καθώς και το πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης!

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε όλοι, πως το πολιτικό Σύστημα Εξουσίας φροντίζει για την αθώωση του Μιχάλη Χριστοφοράκου (αφού φρόντισε να τον ταξιδέψει στην ελευθερία της Γερμανίας) και η Εισαγγελέας της Έδρας πασχίζει να τον καταδικάσει! Ελλάς το μεγαλείο σου»!
Επιστρέφει τροπαιοφόρος ο Χριστοφοράκος;

Έγραφα επίσης μεταξύ άλλων στο άρθρο μου: “Τσίπρας με γραβάτα ο Μητσοτάκης”: «Ωστόσο σήμερα, θα σας δώσω και μια βαρυσήμαντη πληροφορία, που έφτασε στ΄ αυτιά μου από τη Γερμανία! Που παρακαλώ, να μην επιβεβαιωθεί, γιατί τότε κατακρημνίζεται όλο το πολιτικό Σύστημα της χώρας μας! Που θα αποδειχτεί πως είμαστε γερμανικό φέουδο!

Επιστρέφει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, αμόλυντος και πεντακάθαρος στην Πατρίδα;

Ναι καλά ακούσατε! Στην Εκάλη, οδός Αραβαντινού; Πού συμπτωματικά, οδός Αραβαντινού στην Αθήνα είναι και η οικία του κ. Μητσοτάκη;

Για να επισκεφτεί την Τήνο; Να ανάψει κεράκι στη Μεγαλόχαρη;

Μαζί με το Διονύση Δενδρινό, τον επιστήθιο φίλο του, πού ο ίδιος έφερε στην Siemens και τον έκανε διευθυντή και ο οποίος διαχειρίστηκε το αμαρτωλό C4i των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 2004;

Λένε, μαζί τους θα είναι και η σύζυγος του κ. Δενδρινού, Ελένη, η οποία συνυπήρξε με την κ. Μαρέβα Μητσοτάκη στην Deutsche Bank!

Σε λίγες εβδομάδες λοιπόν, όπως λέγει η κακή γλώσσα της Γερμανίας, ενώ ο Ηλίας Γεωργίου θα σαπίζει ως νέος Τσοχατζόπουλος στη φυλακή, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ετοιμάζεται για πανηγυρικό come back!

Αλήθεια, το σημερινό φιλοκυβερνητικό “Πρώτο Θέμα” θα μας πει κάποια από όσα έγραφε το 2009 περί Οffshore εταιρειών, αγορών οικοπέδων κλπ.;»!

Σας είπαν κ. Μητσοτάκη για τις απαιτήσεις του ΟΤΕ από Siemens και Intracom;

Στο ίδιο άρθρο έγραφα επίσης:

«Με την ευκαιρία να θέσουμε στην κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτημα που είχαμε θέσει και στην προηγούμενη κυβέρνηση:

Στα συρτάρια του ΟΤΕ – όπως ενημερωνόμαστε – βρίσκονται δυο αγωγές που ασκήθηκαν από την εποχή που ο Πέτρος Λάμπρου ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ το 1996 (Διοικητής της Αγροτικής τράπεζας, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και ταμίας του ΠΑΣΟΚ), οι οποίες αφορούν τα πρώτα ψηφιακά του 1993 κατά της Siemens και της Intracom, αξίας σήμερα 55-56 εκατομμυρίων ευρώ!

Η αρχική αξίωση του ΟΤΕ ήταν περί τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ για την κάθε εταιρεία! Η αγωγή κατά της Siemens μας πληροφόρησαν, ότι έφθασε μέχρι τον Άρειο Πάγο και κρίθηκε αόριστη (;;;)! Η αγωγή όμως κατά της Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη δεν βρίσκεται καν στην πρώτη φάση!

Ωστόσο, στα τέλη του 2017 ο ΟΤΕ επανεκτίμησε τις δυο αυτές αγωγές στα 28 εκατομμύρια ευρώ για την κάθε εταιρεία, κι ενώ είχε αναγγελθεί, ότι θα τις ενεργοποιήσει (της Siemens με επαρκή νέα στοιχεία) άμεσα, μέχρι σήμερα δεν έγινε κάτι! Μήπως επειδή τα βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον γιο του Σωκράτη Κόκκαλη, εκλέγοντάς τον ευρωβουλευτή και η διοίκηση του ΟΤΕ έκανε πίσω;

Η σημερινή κυβέρνηση θα πιέσει την διοίκηση του ΟΤΕ, ώστε να προχωρήσουν οι δυο αυτές αγωγές που κρύβουν 55-56 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία έχει τόσο ανάγκη η ελληνική οικονομία, ή θα ποιήσει κι εκείνη την πεπατημένη του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων;

Πρωτοπορεί ο Κυριάκος Βελόπουλος…

Είναι γνωστό πως όλες οι εφημερίδες καθημερινώς εισέρχονται στην Βουλή των Ελλήνων και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες! Έτσι, είναι αδιανόητο να ισχυριστεί κάποιος αρχηγός κόμματος, ότι δεν ενημερώνεται περί πολλών σοβαρών θεμάτων – καταγγελιών που δημοσιεύονται σε αυτές! Τα οποία σοβαρά ζητήματα θα έπρεπε να τα διερευνούν προς όφελος των πολιτών που τους τοποθετούν στη Βουλή!

Μας προκάλεσε λοιπόν, ευχάριστη έκπληξη το γεγονός, πως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στις 27 Αυγούστου 2019 κατέθεσε ερώτηση (αριθμός πρωτοκόλλου 401) προς τον Υπουργό Οικονομικών (Χρήστος Σταϊκούρας) και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών (Κώστας Καραμανλής) με θέμα: «Απαιτήσεις ΟΤΕ κατά Siemens – Intracom»!

Παρακάτω το κείμενο της ερωτήσεως:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα εκκρεμούν δυο αγωγές του ΟΤΕ, οι οποίες ασκήθηκαν από την εποχή που Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ ήταν ο Πέτρος Λάμπρου και αφορούν στα πρώτα ψηφιακά κατά της Siemens και της Intracom, που αφορούν σε ποσά περί τα 55-56 εκατομμύρια ευρώ!

Κατόπιν τούτων, ΕΡΩΤΑΣΘΕ

Θα ζητήσετε ενημέρωση αναφορικά με την πορεία των δυο εν λόγω αγωγών;

Πρόκειται να ενεργοποιηθείτε προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες έκδοσης αποφάσεων επί των ως άνω αγωγών, οι οποίες μπορούν να φέρουν στην ελληνική οικονομία σημαντικά έσοδα;»!

Ειλικρινά αναμένουμε με αγωνία την απάντηση των δυο συναρμόδιων Υπουργείων, στην ερώτηση του Προέδρου του κόμματος “Ελληνική Λύση”!

Προκειμένου να διαπιστώσουμε, αν η νέα κυβέρνηση της ΝΔ έχει άλλο ήθος και άλλο ύφος, από την προηγούμενη της γιαλαντζί αριστεράς!

loading...

1 thought on “ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ

  1. ΝΑΙ ΜΠΡΕ ΠΑΝΤΙΜ ΠΑΝΑΓΙΩ'Τ ΠΑΝΑΓΙΩ'Τ ΤΙ ΠΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΡΕ? ΠΕΣΤΑ ΠΕΣΤΑ ΝΑ ΑΓΚΙΑΣΕΙ Ο ΣΤΟΜΑΣ ΣΟΥ

Comments are closed.