Π.Παυλόπουλος για αντικαπνιστικό νόμο: «Εμείς, οι Έλληνες, μπορούμε να δείξουμε τον δρόμο και σε άλλους»


Τον επικεφαλής της Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη, δέχθηκε νωρίτερα σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Μπεχράκης ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την εκστρατεία για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στη χώρα μας.

Υποδεχόμενος τον κ. Μπεχράκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για μία ευρωπαϊκή πρωτοτυπία και σημείωσε ότι αποδεικνύει πως «εμείς, οι Έλληνες, μπορούμε να δείξουμε τον δρόμο και σε άλλους σ' ένα τόσο μεγάλο θέμα, όπως είναι το θέμα ότι τα παιδιά, "εξ απαλών ονύχων", για να χρησιμοποιήσω την γνωστή έκφραση, πρέπει να είναι ενήμερα».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας τον Ιούνιο του 2015, τονίζοντας πόσο έχουν βελτιωθεί τα πράγματα σήμερα, ενώ εξήρε και την συμβολή του κ. Μπεχράκη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπεχράκης ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σημερινή συνάντηση και επισήμανε τον συμβουλευτικό και δημιουργικό ρόλο του κ. Παυλόπουλου στην πορεία της αντικαπνιστικής εκστρατείας στην Ελλάδα.

«Έχουμε φτάσει σήμερα να έχουν μειωθεί οι καπνιστές, να έχουμε μία μεταστροφή των απόψεων του κοινού για το κάπνισμα, τα παιδιά να αποστρέφονται το κάπνισμα και να είμαστε μπροστά στην τελική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Είναι ένα δύσκολο βήμα, το οποίο πιστεύουμε ότι θα γίνει επιτυχώς διότι, για πρώτη φορά, εκτός από την αμέριστη δική σας συμπαράσταση, έχει και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο καθηγητής. Όπως πρόσθεσε, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει βάλει το θέμα πολύ ψηλά στην ατζέντα του, ενώ στο υπουργείο Υγείας σήμερα «επικρατεί οργασμός γύρω από την εφαρμογή του νόμου».

Παράλληλα, ο κ. Μπεχράκης υποστήριξε ότι χρειάζεται προσπάθεια, ώστε το πεδίο της εφαρμογής του νόμου να γίνει όχι πεδίο αντεγκλήσεων και αντιπαραθέσεων αλλά πεδίο σύγκλισης, πεδίο συνεργασίας, πεδίο αμοιβαιότητας και σεβασμού των πολιτών. «Έτσι ώστε όλοι μαζί να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Εν πολλοίς, μόνος του ο Έλληνας το έχει εφαρμόσει αυτό σε πολλά μέρη» παρατήρησε.

Τέλος, ανέφερε ότι «εκκρεμούν δύο κλάδοι: Ο ένας είναι τα κλειστά γραφεία του δημόσιου τομέα και ο δεύτερος είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος». «Εκεί νομίζω ότι με το πνεύμα και το κλίμα που προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε θα πετύχει η εφαρμογή του νόμου και θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μία Ελλάδα για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι, μία Ελλάδα που θα είναι πράγματι μία σωστή κοινωνία ενός ευρωπαϊκού κράτους του 21ου αιώνα» κατέληξε ο επικεφαλής της Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

3 σχόλια :

 1. Να δείξουμε το δρόμο στους υπόλοιπους. Ποιο δρόμο ρε Πάκη.
  "ΦΟΥΓΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ),
  ΦΟΥΓΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ,
  ΑΜΑ ΘΕΣ ΑΤΜΙΣΕ,
  ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΡΔΙΣΕ"
  Όταν ανακαλύψετε την απώλεια εσόδων θα παρακαλάτε να το ξαναρχίσουν.
  Ένας μη καπνιστής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ποιο δρόμο να δείξουμε ρε ντενεκέ, ο κόσμος γελάει μαζί μας και έχει δίκιο!
  Η Σουηδία εφάρμοσε αυτόν τον αντικαπνιστικό νόμο πριν 37 χρόνια
  και ο κόσμος τον αποδεχθεικε χωρίς σου και μου.

  Για πες κάτι τον αγελαδάρη πολάκη που φουμάρη στο καφέ της βουλής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ποιόν δρόμο να δείξουμε κε Πρόεδρε;!.... Θεός φυλάξει!.... Αν σοβαρολογείς..., μάλλον την καταστροφή της οικουμένης ονειρεύεσαι κι εσύ!!!................. ...Λ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή