Προς Όλους Όσοι Λαϊκίζουν με Σημαία την Ορθοδοξία«Κατεβαίνουν στην Κύπρο με παπόρια και υποβρύχια αλλά θα συντριβούν από τους ΑΓΙΟΥΣ της νήσου που συνέτριψαν τις εικόνες τους»

«Η παναγία θα ζυμώνει το ψωμί της πεινασμένης Ελλάδος»

«Διάφοροι στρατηγοί βγαίνουν και ομιλούν, αλλά δεν μίλησε ακόμα η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ των Ελλήνων, η ΠΑΝΑΓΙΑ! »

Σεισμοί, φυσικές καταστροφές, πόλεμοι, πείνα και ασθένειες πάντοτε έπλητταν τον πλανήτη. Ο καρκίνος πλήττει μόνο τους αμαρτωλούς ή και τους δικαίους; Χωρίς βαρβάρους, κατοχές, σκλαβιές και πολέμους θα είχαμε Αγίους;;;

1922, 1941 γερμανική εισβολή και κατοχή και Κύπρος 1974. Που ήταν οι Άγιοι και η Παναγία; Γιατί η Παναγία δεν ζύμωνε και για τους πεινασμένους της κατοχής που πέθαναν κατά εκατοντάδες;

Γράφει ο Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Άλλα μάλλον κάποιοι τους χρησιμοποιούν σαν το χρηματιστήριο, όταν ανεβαίνει είναι καλό, όταν κατεβαίνει είναι διορθωτικές κινήσεις.

Η Θεϊκή Παρέμβαση συνιστάται σε ένα τυχαίο γεγονός και την εμψύχωση. Η ναυμαχία στο Ναβαρίνο που ανέστησε την ελληνική επανάσταση (γιατί ο εμφύλιος την έφερε στο χείλος της καταστροφής) ξεκίνησε με την κατά λάθος εκπυρσοκρότηση ενός όπλου. Η νίκη – μετά – είναι θέμα στρατηγικής, τεχνολογίας, αριθμών και ψυχολογίας. Το 1940 στο Καλπάκι και όλη την Ήπειρο τα στρατεύματα ήταν αριστοτεχνικά κατανεμημένα και ο πόλεμος κερδήθηκε από αυτόν που έδειξε περισσότερη ψυχή. Τουλάχιστον δυο φορές σε δυο διαφορετικά σημεία  του μετώπου οι Iταλοί έφτασαν κοντά στο να το διασπάσουν.

Κατά την τρίχρονη διδασκαλία του ο Ιησούς στην περιοχή του Ισραήλ είπε με νόημα: τα του Θεού των Θεώ και τα του Καίσαρος τω Καίσαρα. Δεν αναφέρθηκε πότε σε κράτη και έθνη και δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για κράτη και έθνη. Πολλές φορές τόνισε τα άσχημα των ανθρώπων του λαού του και είπε όταν έμαθε για τους ;Eλληνες που πήγαν στην ομιλία του: τώρα θα δοξαστεί ο Υιός του Άνθρωπου. Άλλα μέχρι εκεί, δεν είπε ή εννόησε κάτι άλλο.

Ποιος είναι ο σκοπός και στόχος της Άγιας Τριάδος;;; τα πρόσωπα ή τα έθνη;;; Για τον Ιησού σημασία έχει ο άνθρωπος και η συμπεριφορά του και στόχος του καθενός άνθρωπου θα πρέπει να είναι το Καθ Εικόνα και Καθ Ομοίωση.

Είναι ανθρώπινο να αγαπάς τον τόπο σου και την πατρίδα σου και είναι φυσιολογικό ακόμα και οι άγιοι να προσεύχονται για την πατρίδα τους άλλα αυτό είναι φυσιολογικό για κάθε άνθρωπο πάνω στην γη.

Όλοι εσείς που αλαλάζετε ιαχές, συνθήματα και βρυχηθμούς, όλοι εσείς που εκμεταλλεύεστε το θρησκευτικό συναίσθημα των απλών ανθρώπων δεν διαφέρετε σε τίποτε από τους λαϊκιστές.

Η Ελλάδα κατοικείται από πρόσωπα που έχουν χάσει την επαφή τους και την σύνδεση τους με την κριτική σκέψη και την διερευνητική προσέγγιση των πραγμάτων. Η Ελλάδα είναι ένα βασίλειο λαϊκισμού και μια όαση απερισκεψίας. Δεν κατοικείται πλέον από πρόσωπα με ελεύθερη βούληση και ελεύθερη σκέψη.

Οι λαϊκιστές θα χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε σαν σύνθημα για να διεγείρουν τα συναισθήματα της μάζας. Έτσι λοιπόν εκτός από το λεφτά υπάρχουν και τα δεκάδες ψέματα που είπαν προεκλογικά όλοι οι πρωθυπουργοί, είδαμε και τον κο Μητσοτάκη να ποντάρει στα ποσοστά της φορολογίας γιατί αυτό έπαιζε σε όλα τα χείλη προεκλογικά. Συνεπώς ποιο ήταν το καλύτερο σύνθημα;

Έτσι και με τα πρόσωπα της Ορθοδόξου πίστεως μας, ‘προσφέρονται’ για λαϊκισμό. Και κάτι τέτοιο επιδεινώνει την ήδη άσχημη εικόνα του έθνους μας στα μάτια του Δημιουργού. Εκτός από λαϊκισμό στην Ελλάδα αφθονεί το ψέμα, η διαφθορά, η εξαπάτηση, η βλασφημία. Γιατί λοιπόν η Άγια Τριάδα, η Παναγία και οι Άγιοι να δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς;

Άλλα ας πάρουμε την περίπτωση όπου κατεβαίνει ο ίδιος ο Ιησούς με μερικά τάγματα  αγγέλων και αναλαμβάνει την εξουσία. Τότε θα εφαρμόσει Διαφάνεια και Αξιοκρατία και Δικαιοσύνη. Τότε σε αυτή την περίπτωση προβλέπω σε λίγους μήνες τα πολιτικά κόμματα να βγάζουν το λαό σε απεργίες και διαμαρτυρίες απαιτώντας επιστροφή στην Δημοκρατία. Αλλά και στην άλλη περίπτωση όπου ο Ιησούς με μερικά τάγματα αγγέλων προστατεύει τα σύνορα μας, τίθεται το απλό ερώτημα; Γιατί να το κάνει αυτό;;; είμαστε ένα έθνος ηθικής, αγάπης και δικαιοσύνης;

Σε αυτό το σημείο τίθεται ένας ερώτημα: θέλει ο Ιησούς άβουλα πλάσματα τυφλής υπακοής ή πρόσωπα που συνειδητά έχουν επιλέξει την Διδασκαλία του και τις Αλήθειες του; θέλει κοντά Του άτομα όπως τα κομματόσκυλα  τα προσκολληθέντα στα πολιτικά κόμματα για ίδιον όφελος αδιαφορώντας για το κοινό καλό ή πρόσωπα που μπορούν να αντιληφθούν και να επιλέξουν το δίκαιο και το σωστό; Πρόσωπα που φοβούνται και μόνο ή αυτά που επιλεγούν την αγάπη και την συγχώρεση;

Και για να το πάω πιο πέρα με κίνδυνο να διολισθήσω σε αστοχίες και λάθη μπορώ να πω με επιφύλαξη ό,τι συμφέρει την Θεία Οικονομία η διείσδυση των ισλαμιστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να έναν απλό λόγο: θα έρθει το ευαγγέλιο σε επαφή με τους πιστούς του Μωάμεθ καθώς σε μερικές χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Ιράν είναι έως αδύνατο και έτσι θα … (εδώ πρέπει να σταματήσω καθώς εισέρχομαι σε δύσκολα και επικίνδυνα μονοπάτια) (κατ ιδίαν μπορώ να ολοκληρώσω την άποψη μου σε όποιον το θελήσει, και βεβαίως είμαι στην διάθεση του).

Θεολογικά θέματα που οι απαντήσεις για εμάς τους κοινούς θνητούς δεν είναι εύκολες. Όμως για τους πατέρες της εκκλησίας ίσως να είναι άπλες και αν ναι ας μας διαφωτίσουν.

Αν αρχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι, αν στραφούμε στα βασικά σημεία της διδασκαλίας Του, την Αγάπη, την Συγχωρητικότητα, την Αλήθεια και την Δικαιοσύνη, τότε ναι, τότε προφανώς θα ανανεωθεί το ενδιαφέρον Του για εμάς και το τυχαίο γεγονός της Θείας Παρέμβασης προς όφελος μας, θα καραδοκεί.


http://syn-fil-ax.blogspot.com/2019/08/blog-post_10.html
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

19 σχόλια :

 1. Καλα τα λες κυριε Τσαπικουλη. Ο Θεος μας αγαπαει διατι ημαστε Ελληνες Χριστιανοι Ορθο δοξοι και οι αλλοι ειναι λαθο ξοι του σατανα. Η Αρχιστρατηγος Παρθενα Παναγια εχει σχεδια και θα μας φερει τη νικη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "..συμφέρει την Θεία Οικονομία η διείσδυση των ισλαμιστών στην Ελλάδα..

  Χμμμ ανατριχιασαα, κάτι σχετικό με το ανθέλληνα αιτωλο

  "..Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον στην ελλάδα; Δια ιδικόν μας συμφέρον.."

  «Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου,
  απλώς ήλλαξες τάφον, απ’ τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν».
  Τα λόγια του μεγάλου Έλληνα Διαφωτιστή Αδαμαντίου Κοραή θα
  ηχούν για πάντα στ’ αυτιά μας και θα μας δείχνουν το μέγεθος
  της πολιτιστικής μας καταδίκης και της εθνικής μας τραγωδίας,
  που εκτυλίσσεται χωρίς διακοπή έως σήμερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αδαμάντιος Κοραής

   «Δύναμις και πλούτος χωρίς ελευθερίαν είναι κατάρα πλέον παρά ευλογία του Θεού· εις μόνα τα ελεύθερα έθνη εμπορεί να ευδαιμονήση ο πλούσιος και δυνατός, εάν μεταχειρισθή την δύναμιν και τον πλούτον εις την κοινήν των συμπολιτών ευδαιμονίαν, εάν ομονοή με τους συμπολίτας ως μ’ αδελφούς, εάν υποτάσσεται μ’ αυτούς εις τον ιερόν των νόμων ζυγόν, ζυγόν ελαφρόν, ως τον ζυγόν του Χριστού· επειδή οι δίκαιοι νόμοι άλλο βάρος δεν επιβάλλουν παρά την ισονομίαν, ήγουν την προς αλλήλους αδελφικήν αγάπην, την οποίαν επιβάλλει και του Ευαγγελίου ο ζυγός.»

   Διαγραφή
  2. Αδαμάντιος Κοραής

   « Η τόσον αισχρά και μακρά δουλεία δεν εμπορεί βέβαια να μας διορθώση· της δουλείας ίδιον είναι όχι να διορθώνη, αλλά να φθείρη επί πλέον τας ψυχάς των ανθρώπων. Από μόνην την ιεράν ημών θρησκεία ηλπίζετο η διόρθωσις, επειδή είναι η μόνη θρησκεία ήτις απαιτεί από τους οπαδούς την αδελφικήν αγάπην και ομόνοιαν· αλλ’ ημείς εφθάσαμεν να φθείρωμεν και αυτήν την θρησκείαν.»

   Διαγραφή
  3. Αδαμάντιος Κοραής

   «Όστις από ‘σας επιθυμεί να δοξασθή, τούτο πρώτον ας πληροφορηθή καλά, αξίωμα αποδειγμένον από την παλαιάν και νέαν ιστορίαν, ότι όποια δόξα δεν στηρίζεται εις την δικαιοσύνην και την εις τους νόμους της πατρίδος υποταγήν, είναι δόξης όνειρο και φάντασμα, όχι δόξα αληθινή. «Οι δίκαιοι εκλάμψουσιν ως ο ήλιος» λέγει η ιερά μας θρησκεία, και το λέγει δι’ εκείνους όσοι ήρχισαν από την παρούσαν ζωήν να εργάζωνται την δικαιοσύνην, χωρίς την οποίαν κανείς δεν είν’ άξιος να ονομασθή καλός πολίτης, ως λέγει και η φιλοσοφία με το στόμα του δίκαιου Σωκράτους, «Ουχ’ οιόν τε άνευ δικαιοσύνης αγαθόν πολίτην γενέσθαι.» Επιθυμείς δόξαν, Στρατηγέ, Ναύαρχε, Αντιπρόσωπε ή Κυβερνήτα; Ορέγεσαι να λαμπρυνθής μεταξύ των συμπολιτών σου; Ζήτησε την δόξαν και την λαμπρότητα από την θρησκείαν σου, «Οι δίκαιοι εκλάμψουσιν ως ο ήλιος». Μην ελπίσης να αξιωθής της ουρανίου πολιτείας χρηστός πολίτης. Τούτο μάλιστα χαρακτηρίζει και χωρίζει την θρησκείαν μας από τας ψευδείς θρησκείας, ότι το αυτό βιβλίον του ιερού Ευαγγελίου είναι ενταυτώ και της επιγείου και της ουρανίου πολιτείας ΧΑΡΤΗΣ. Χάρτης ιερός, εις τον οποίον όστις δεν πείθεται, μεταμορφώνεται εις Τούρκον από Χριστιανόν, γίνεται ληστής, όχι πολίτης.»

   Διαγραφή
  4. Αδαμάντιος Κοραής

   " Μόνη λοιπόν η Χριστιανική Θρησκεία συμβιβάζεται με κοσμικήν εύνομο πολιτεία. "

   Διαγραφή
  5. Αδαμάντιος Κοραής

   " Όποια δόξα δεν στηρίζεται εις την δικαιοσύνην και την εις τους νόμους της πατρίδος υποταγήν, είναι δόξης όνειρο και φάντασμα, όχι δόξα αληθινή. Οι δικαιοι εκλάμψουσιν ως ο ήλιος λέγει η ιερά μας θρησκεία. "

   Διαγραφή
 3. Δεν είσαι θεολόγος αλλά θεολογείς ! Δεν είσαι και πολλύ Έλληνας αλλά είσαι έτοιμος να ξεπουλήσεις την Ελλάδα ! Μήπως είσαι απλώς ένας ακόμα μαλάκας που επιζητεί λίγη δημοσιότητα γράφοντας ότι βλακεία του κατέβει .Μία επισκεψη σε έναν σοβαρό ψυχίατρο ίσως θα σου ήταν ωφέλιμη .Κάντο όσο είναι καιρός εσύ θα οφεληθείς .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ ΣΤΈΡΓΙΟΣ11 Αυγούστου 2019 - 9:37 π.μ.

  Ο ΕΝΑΣ,
  "..συμφέρει την Θεία Οικονομία η διείσδυση των ισλαμιστών στην Ελλάδα..
  Ο ΆΛΛΟΣ,
  "..Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον στην ελλάδα; Δια ιδικόν μας συμφέρον.."

  ΧΈΖΩ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΉ ΣΑΣ ΑΊΡΕΣΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΚΑΡΓΙΟΛΟΠΟΥΤΆΝΕΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ταύτα έκραξε ο θεός της αγάπης:

  Λέγει ο Ιησούς Χριστός :
  *Όσο για τους εχθρούς μου , αυτούς που δεν με θέλησαν για
  βασιλιά τους φέρτε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου* .
  *Κατά Λουκάν* (ΙΘ΄, 27)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν έχω τσίπουρα ρε ανήθικε "Μωρέ", φασολάδα είχε
  εχθές με διάφορα εδέσματα και κρασο "Côtes-du-Rhône"
  αν χαμπαριάζεις από ποιότητα, πράμα που δεν το πιστευω!

  Σήμερα το πρόγραμμα λέει τσιπούρα ή λαυράκι
  (θα δω τι υπάρχει στο σούπερ μάρκετ), και βότκα ασφαλώς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όσο και να αρνείσαι την πραγματικότητα, σε πληροφορώ ότι υπάρχουν
   επιχειρηματίες με οικονομική άνεση αλλά και με τα δύο ποδάρια στη γη,
   που πίνουν γαλικα ακριβά κρασιά γιατί μπορούν και γουστάρουν.

   Διεστραμένε μωρέ και τσέτουλα.

   Διαγραφή
  2. Καλα αποτελειωσε τωρα μαλακα τη φασολαδα απο χθες κλασε καναδυο φορεσ ακομα και ετοιμασου να σαπισεισ στο τσιπουρο παλι το βραδυ σκατομαλακα που πινεις και ακριβα γαλλικα κρασα ξευτιλιμενε γιδογαμη..οι βιρβιλιεσ του τραγου πεφτουν απο τα μπατζακια σου....χα χα χα χαααααα ανωμαλε

   Διαγραφή
  3. Διεστραμμένε μωρέ, άχρηστε ανεπρόκοπε τσέτουλα.

   Εκτός από την μαλακία που είσαι πρωταθλητής στο είδος,
   είναι και ο φθόνος για τους επιτυχημένους που σε μαραζώνει!

   Συμβουλή, βγάλε το καλαμπόκι από τον άπλυτο πρωκτό σου
   σταμάτα το βάρεμα της ομελέτας και τράβα βρέκα δουλειά ρε ψόφιε!

   Διαγραφή
  4. χαχαχα

   Η γη περιστρέφεται γύρω απο τον Ζαγκλάρα...

   Επιτυχημένος επιχειρηματίας... που περιφέρεται στα μπλογκς κομπάζοντας για τις επιτυχίες του και την πολυτελή ζωή που διάγει αλλά ουδείς τον γνωρίζει, ούτε πρόκειται να τον γνωρίσει προσωπικά και όλοι τον φθονούν στην ανυπαρξία του...

   Η λόρδα και η ανέχεια φέρνει παραισθήσεις και οταν την ψωνίσει ο άνθρωπος βράσε όρυζα...

   Διαγραφή
 7. Σε ευνόησαν οι Ολύμπιοι και απέκτησες όλου του κόσμου τα καλούδια και με την σφυρηλάτηση του Ήφαιστου ξεπέρασες σε ομορφιά και τον Απόλλωνα...
  Ψωνισμένε λαϊκέ μπατιρομεγιστάνα Στέργιο έχεις ανάγκη ψυχιάτρου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλημέρα, με θύμησες κάτι με τον "ψυχίατρο" που ανέφερες και να σε πω κάτι να γελάσεις.
  Πριν πολλά χρόνια είχα τακτικές επισκέψεις με την ψυχίατρο μου,
  ώσπου μια μέρα αποφάσισα να της πω τα όνειρα μου.

  Ξέρεις, όλοι οι νορμάλ άνθρωποι δεν θέλουν να βλέπουν εφιάλτες, εγώ είμαι το αντίθετο,
  με αρέσουν οι εφιάλτες παντός τύπου και κάθε βράδυ (σταμάτησαν τώρα δυστυχώς)
  σκότωνα με βασανιστήρια πολλούς ανθρώπου, πάλευα με τέρατα, αλλά αισθανόμουν
  σαν να ήμουν ο "Χουλκ", ανίκητος!

  Κάποιος που ήθελε να κάνει κακό στα παιδιά μου του κατέβασα το κάτω σιαγώνι

  μέχρι τον αφαλό του, και τον αλλον, του άνοιξα την κοιλιά με τα χέρια.
  Ε λοιπόν η ψυχίατρος μου με κοιτούσε σαν να ήμουν εξωγήινος,
  τα μάτια της στριγγίλεψαν και προσπαθούσε να με καταλάβη.
  Το θέμα για μένα ήταν απλό, αισθάνομαι απέραντα δυνατός
  και ψάχνω να σκοτώσω τους κακούς και τα τέρατα!

  Ρε λες να είμαι τρελός και να μη το ξέρω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για ζουρλομανδύα και για δέσιμο με ιμάντες χεροπόδαρα στο ζουρλοκρέβατο είσαι.

   Διαγραφή
  2. Άκου ένα ποντιακό στιχο τραγουδοιού που κλωθογυρνάει στο μυαλό μου:

   "Όταν ήμουνα μικρός ήμουνα και παλαβός, (δις)
   Τώρα που μεγαλωσα ποιό πολύ παλαβωσα (δις)"

   Δεν είμαι πόντιος,αλλά τους πάω.

   Διαγραφή