Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ…


Η ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΑΔΗΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΟΥ ΧΑΖΑΡΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ







Γράφει ο Γεωκών

Η  ιστορική λήθη σκοτώνει τους λαούς. Καταποντίζει έθνη και εκμηδενίζει πολιτισμούς. Οι έλληνες έχουμε ιστορία. Έχουμε πολιτισμό. 
Έχουμε να επιδείξουμε αγώνες. Θυσίες.

Αίμα που χύθηκε από απλούς αλλά αγωνιστές άνδρες της ιστορίας. Αγωνιστές που αργότερα  έθνη και λαοί τους είπαν ήρωες.   Ο κάθε ένας μας οφείλει όπου και αν βρίσκεται να αντιδράσει! Με κάθε τρόπο και μέσο.
Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε! Δυναμικά! Όλοι μας! Το πρώτο που οφείλουμε να πράξουμε  είναι να διατρανώσουμε την ιστορική αλήθεια.

Να δείξουμε  τις σφαγές και τις θυσίες των προγόνων και προπατόρων μας. Οφείλουμε  να μην ξεχνάμε. Είμαστε υποχρεωμένοι  να διαδώσουμε τα εγκλήματα και τις σφαγές των Τούρκων.

Τζωρτζ Χόρτον Γενικος Πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη:  «Ένα από τα δυνατότερα αισθήματα που πήρα μαζί μου από τη Σμύρνη  ήταν το συναίσθημα της ντροπής γιατί ανήκα στο ανθρώπινο γένος»…

Γράφει, λοιπόν, ο Τζωρτζ Χόρτον: «Η τελευταία πράξη στο τρομερό δράμα της εξοντώσεως του χριστιανισμού μέσα στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν η πυρπόληση της Σμύρνης από τα στρατεύματα του Μουσταφά Κεμάλ.

Η δολοφονία της Αρμένικης φυλής είχε συντελεστεί κατά τα έτη 1915 -1916 και οι πολυπληθείς και ακμάζουσες ελληνικές κοινότητες, με εξαίρεση εκείνης της Σμύρνης, είχαν καταστραφεί επίσης με θηριώδη τρόπο…

 Η καταστροφή της Σμύρνης έλαβε χώρα το 1922 και καμιά πράξη που διαπράχθηκε από την τουρκική φυλή σε όλη τη διάρκεια της κηλιδωμένης από αίμα ιστορίας της, δεν παρουσίασε κτηνωδέστερα και περισσότερο ακόλαστα χαρακτηριστικά ούτε ποικιλότερες από τις χειρότερες μορφές βασανιστηρίων που έχουν επιβληθεί σε βάρος αμάχων και αόπλων.…….

Πέντε ολόκληρες μέρες οι Τούρκοι έσφαζαν, βίαζαν, βασάνιζαν, κατάστρεφαν σπίτια και μαγαζιά και λεηλατούσαν περιουσίες. Τελικά παρέδωσαν την πόλη στις φλόγες που ολοκλήρωσαν το έργο της καταστροφής.

Και δεν στράφηκαν μόνον εναντίον των Ελλήνων. Στράφηκαν και κατά των Αρμενίων. Απέκλεισαν την συνοικία τους. Δεν άφηναν κανένα να βγει ή να μπει σ’ αυτήν. Κι έσφαζαν όλους τους Αρμενίους που είχαν εγκλωβίσει μέσα της.

Ακόμη κι εκείνοι που κατάφεραν να σωθούν προσωρινά, κρυμμένοι σε υπόγεια και καταπακτές, αναγκάστηκαν να βγουν στους δρόμους, όταν η φωτιά κύκλωσε τα σπίτια τους. Αυτό ήταν το τέλος τους.’’

Ο Χόρτον αναφέρει: «Τούρκοι στρατιώτες έβαλαν φωτιά στο καλοχτισμένο σύγχρονο ελληνικό και ευρωπαϊκό τμήμα της Σμύρνης βρέχοντας τους στενούς δρόμους με πετρέλαιο και άλλες εύφλεκτες ύλες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...