Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΙΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Λίγοι Έλληνες γνωρίζουν τι είναι οι Γερμανικής επανορθώσεις της πρώτης φασιστικής γερμανικής κατοχής της Ελλάδος του ΙΙ Παγκόσμιου Πόλεμου

Αρχίζουμε  την ενημέρωση με το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο,   που είναι καθήκον κάθε Έλληνα να πληροφορηθεί, (θα ακολουθήσει ενημέρωση και για, τις άλλες υποχρεώσεις της Γερμανίας)

Το αναγκαστικό δάνειο ήταν αξίας 3,5 δις δολαρίων (αγοραστικής δύναμης του 1938) που η σημερινή του αξία του με τους τόκους, ανέρχεται σε περίπου  σε 650 δις ευρώ
Χωρίς του τόκους, σε  54 δις ευρώ.

Αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.

Το υπολειπόμενο ποσό ανέρχεται σε 3,5 δις δολάρια αγοραστικής δύναμης 1938 χωρίς τους τόκους (ο Χίτλερ προ της λήξης της κατοχής πλήρωσε δύο μικρές δόσεις του) και σημερινής αξίας χωρίς τους τόκους ίσης με 54 δις ευρώ.

Για το κατοχικό αυτό δάνειο το διεθνές δίκαιο καθορίζει ότι η υπό κατοχή χώρα υποχρεούται να τρέφει τα κατοχικά στρατεύματα μέχρι όμως σημείου που να δύναται.
Η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής της υποχρεώθηκε από τη Γερμανία να τρέφει κατοχικά στρατεύματα, πολύ πέραν του σημείου που μπορούσε (Γερμανικά, Ιταλικά και Βουλγαρικά στρατεύματα). Συνολικός αριθμός 670.000 κατοχικά στρατεύματα.

Η Ελλάδα αρχικά το 1942 (πριν από τη γενοκτονία που ακολούθησε και που θα αναφερθεί λεπτομερώς) είχε πληθυσμό ίσο με 7.344.560 κατοίκους

Έτσι δεν μπορούσε αναλογικά με τον πληθυσμό της να τρέφει τα περισσότερα από 670.000 στρατεύματα.
Αφού ακόμα είχε υποχρεωθεί να τρέφει και το στρατό του Africa Corps (κατ’ εξαίρεση η Ελλάδα) του Rommel

Ο Χίτλερ για να υπεκφύγει από τα καθοριζόμενα από το διεθνές δίκαιο, συνήψε κατοχικό δάνειο από την Ελλάδα.
Και πριν από το τέλος της κατοχής, πλήρωσε δύο δόσεις επιστροφής του δανείου αυτού στην Ελλάδα.

Αποτελεί ηθική υποχρέωση να τονιστεί ότι η δέσμευση της Γερμανίας με το κατοχικό δάνειο, οφείλεται στον τότε κατοχικό υπουργό Συντονισμού – Οικονομικών, Έλληνα ΣΩΤ. ΚΟΤΖΑΜΑΝΗ.

Που αξίζει τον θαυμασμό μας, όπως θα εξακριβώσετε αν διαβάσετε το κατωτέρω σε ηλεκτρονική μορφή βιβλίο του. Αξίζει να διαβαστεί το βιβλίο του, του 1954 και αξίζει επίσης να φυλαχθεί στο αρχείο σας :

ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ,

http://www.slideshare.net/aanastasopoulos/ss-15101353)

loading...