Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζών ναυαγίου με μετανάστες στη Μεσόγειο – ΦΩΤΟ

Συγκλονίζει η μαρτυρία του μοναδικού επιζώντα από την προσπάθεια 15 μεταναστών να φθάσουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη με πλεούμενο. Όπως περιγράφει ο Αιθίοπας Μοχάμεντ Άνταμ Όγκα στο Reuters, έβλεπε άλλα πλοία να τους προσπερνούν, αγνοώντας τις απελπισμένες εκκλήσεις τους να τους σώσουν.

“Πολλά άλλα πλοία πλησίασαν πάρα πολύ κοντά μας, [τα πληρώματά τους] μπορούσαν να μας δουν, αλλά μόλις μας έβλεπαν, έσπευδαν να απομακρυνθούν” αφηγείται ο Μοχάμεντ από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται στη Μάλτα, ακόμη σωματικά εξαντλημένος και ψυχικά τραυματισμένος από το μαρτύριο που βίωσε.

Τη 12η Αυγούστου, ελικόπτερο των ένοπλων δυνάμεων της Μάλτας εντόπισε τον Μοχάμεντ πάνω από το πτώμα ενός άλλου άνδρα, του τελευταίου από τους 15 ανθρώπους που άρχισαν το ταξίδι, το οποίο σύμφωνα τον επιζήσαντα κράτησε 11 ημέρες.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Μοχάμεντ, που έδωσε συνεντεύξεις στο Reuters και στην εφημερίδα Times of Malta, οι υπόλοιποι 14 μετανάστες, ανάμεσά τους μια έγκυος, πέθαιναν ο ένας μετά τον άλλο στη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς τα τρόφιμα, το νερό και τα καύσιμα εξαντλήθηκαν.

Όσοι ήταν ακόμα ζωντανοί έριχναν ένα-ένα τα πτώματα στη θάλασσα, εξήγησε. Η έγκυος ήταν ανάμεσα στους τελευταίους που πέθαναν, τη δέκατη ημέρα, κατά τον Μοχάμεντ.

«Ήμασταν στη θάλασσα για 11 ημέρες και τα τρόφιμα τέλειωσαν», αφηγήθηκε. «Μείναμε από καύσιμα, η μπαταρία του GPS εξαντλήθηκε», συμπλήρωσε.

loading...

1 thought on “Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζών ναυαγίου με μετανάστες στη Μεσόγειο – ΦΩΤΟ

  1. Ε ΘΑ ΕΦΑΓΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΕ…ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟΜΑΥΡΟ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟΠΟΡΕΥΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΕ ΒΟΥΡΔΟΥΛΙΕΣ

Comments are closed.