Χ.Ακάρ προς Αθήνα-Λευκωσία: «Μαζέψτε τα μυαλά σας – Δεν φεύγουμε από την Κύπρο ακόμα κι αν βρεθεί λύση»

Ο Ακάρ επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες στα Κατεχόμενα και μετά επισκέφθηκε και την Αμμόχωστο, εκφράζοντας την υποστήριξή του στο Ψευδοκράτος να ανοίξει τα Βαρώσια και δηλώνοντας ότι «καλεί τους γείτονες της Τουρκίας να… μαζέψουν τα μυαλά τους» εννοώντας φυσικά Ελλάδα και Κύπρο και ότι ποτέ δεν πρόκειται να αποχωρήσει ο τουρκικός κατοχικός Στρατός.

Φυσικά αυτό σημαίνει ότι επί του πρακτέου δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση για λύση στο Κυπριακό καθώς για να συμβεί αυτό η απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να καταργηθούν οι εγγυήσεις Τουρκίας, Ελλάδας και Βρετανίας και να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από το νησί.

Την Πέμπτη, από τα Κατεχόμενα, ο Χουλουσί Ακάρ είχε στείλει απειλητικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση «να μην δοκιμάσει κανένας την ισχύ μας, γιατί το τίμημα θα είναι μεγάλο».

«Οταν μιλάμε εμείς για ειρήνη, κάποιοι το θεωρούν αδυναμία. Οταν χρειαστεί, παίρνουμε το δίκιο μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Για αυτό πρέπει οι γείτονές μας να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα γεγονότα αντικειμενικά», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις γεωτρήσεις που κάνει η Τουρκία ανοιχτά της Κύπρου.

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της καλής γειτονίας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», ανέφερε ακόμη ο Ακάρ, που σε άλλο σημείο των δηλώσεών του επεσήμανε ότι «η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα υιοθέτησε μια πιο αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα, βλέποντας τα μαθήματα από το παρελθόν».

«Ως εγγυήτρια δύναμη ικανοποιούμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στη νησί. Είναι απαραίτητη η παρουσία τους», τόνισε ακόμη ο Χουλουσί Ακάρ, εν μέσω νέων διαβουλεύσεων για το Κυπριακό. Ακόμη, τόνισε τη σημασία της πολιτικής ισότητας και ασφάλειας για τους Τουρκοκύπριους.

loading...