Ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε η ΝΔ ράβει..

Αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία, την περιφέρειά μας και στα Καμένα Βούρλα, δεν είναι ξεκομμένα μεταξύ τους, αλλά αποτέλεσμα των ίδιων επιλογών και για αυτά που θα ακολουθήσουν και τα επόμενα χρόνια.

Με το νόμο που ψηφίστηκε στην Βουλή από την παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ (που πατάει πάνω στον «Κλεισθένη» του ΣΥΡΙΖΑ), φαίνεται ότι δεν έχουν καμία διαφορά επί της ουσίας και ο σκυλοκαβγάς είναι μόνο για τις εντυπώσεις.
Ο τροποποιήσεις της ΝΔ στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνει τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους να μην αμφισβητούν τον επικεφαλής και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, σε όλη την διάρκεια της θητείας τους. Δίνουν αποφασιστική αρμοδιότητα σε άλλα όργανα, καταργώντας ουσιαστικά την παρέμβαση των συμβούλων σε αυτά. Ενδεικτικά αναφέρω: πρόγραμμα προσλήψεων, διαγραφή χρεών ασθενών ομάδων, ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας κ.λπ. κατάρτιση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος, παραχώρηση αποκριμάτων σε ιδιώτες. Όλα αυτά είναι πια στην αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής η οποία και μόνη αποφασίζει.

Έρχομαι και στο 2ο θέμα, της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια. Η επικοινωνιακή διαχείριση της φωτιάς από την κυβέρνηση της ΝΔ και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσπαθεί να κρύψει την έλλειψη μέσων αντιμετώπισης και πρόληψης. Τι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Μπακογιάννης, και ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Στερεάς και σήμερα υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας της κυβέρνησης κ. Χαρδαλιάς που μάλιστα, είχε έδρα την Χαλκίδα στην Εύβοια, για την αντιπυρική προστασία της Περιφέρειας τους; Τι έκαναν για αντιπυρικές ζώνες, πυροσβεστικούς κρουνούς, αγροτικούς δρόμους; Τίποτα. Μήπως έχουν ευθύνες για τα αποτελέσματα της φετινής πυρκαγιάς; Σίγουρα ναι. Τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι!!

Σε ότι αφορά τα Καμένα Βούρλα, φάνηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με την υπόθεση των απορριμμάτων, αλλά και με την δανειοδότηση για τα υδρόμετρα, ότι οι επιταγές του Κλεισθένη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των προηγούμενων νόμων περί «ιδίων πόρων», καλά κρατούν. Σίγουρα αν ήθελε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ο δήμαρχος και μετά τις εκλογές, θα είχε κάνει ότι ο δήμος Πάτρας, θα τους είχε κάνει μονίμους. Και επειδή είμαι σχετικός με τα αυτοκίνητα, ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο φορτηγό η απορριμματοφόρο έχει πολλά περισσότερα χρόνια ζωής αν έχεις συνεργείο και υπηρεσίες συντήρησης και αν δεν θες να ξεπουλήσεις σε ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας. Τα «γερασμένα» 10 χρόνων απορριμματοφόρα όπως ισχυρίστηκε ο δήμαρχος, μπορούν κάλλιστα να συντηρηθούν. Το αποτέλεσμα της απόφασης του δημάρχου για παραχώρηση της μερικής αποκομιδής σε ιδιώτες, φάνηκε με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών με στοίβες σκουπιδιών στην περιοχή μας. Αυτή την κατάσταση βιώνουν οι κάτοικοι.

Τέλος, για τα υδρόμετρα φαίνεται ότι θα φεσωθούν οι πολίτες του δήμου 3.700.000 ευρώ, για δάνειο και θα υπάρξει και κρατική επιχορήγηση προς τον επιχειρηματία. Όπως ισχυρίστηκε ο δήμαρχος στο τελευταίο ΔΣ ο Δήμος δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα, οι δημότες όμως;;;

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

 http://www.gkordis.com/2019/08/blog-post_36.html#ixzz5xVlhVz3F

loading...