ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΙΡΑΝ, ΣΥΡΙΑ, ΧΑΜΑΣ, ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ" ΕΛΛΑΔΑ


Ευριπίδης Μπίλλης
Ερασιτέχνης ξερόλας “διεθνολόγος”

Γρίφος:;;

Η Ισχύς των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή στηρίχθηκε για χρόνια στην Τουρκία και στο Ισραήλ.

Κύριο ρόλο στη Μέση Ανατολή διεκδικεί τώρα η Ρωσία.Επομένως στόχος έμμεσος της Ρωσίας είναι το Ισραήλ.Η Τουρκία από καιρό είναι εχθρός του Ισραήλ και ετοιμάζεται για όλα γι αυτό.

Έτσι τώρα με τους S400 αποκτά μεγάλο πλεονέκτημα αμυντικής της προστασίας χωρίς να κρύβει την πρόθεση να καταστρέψει το κράτος του Ισραήλ προς το παρόν με έμμεσους τρόπους. Αναμένεται επίσης να αποκτήσει σύντομα η τουρκία μέσω Ρωσίας και Πακιστάν και πυρηνικά όπλα..Προς το παρόν   επιδιώκει τη φθορά του Ισραήλ  εκμεταλλευόμενη την μουσουλμανική Θρησκεία. 

Γιατί το Ισραήλ (όπως και η Αίγυπτος) αποτελεί εμπόδιο στην  επανασυστήσταση  με επιρροές της Νεοοθωμανικής της αυτοκρατορία.Τα ανωτέρω αποτελούν  θέμα ύπαρξης για το Ισραήλ που αναμένεται, να αντιδράσει άγνωστον πότε, δυναμικά.  Προφανώς έγκαιραΩς φαίνεται ο Τραμπ ή έχει υποτιμήσει τα ανωτέρω  ή κερδίζει χρόνο μήπως ανατρέψει τον Ερντογάν και την πολιτική του.

Πράγμα με τα σημερινά δεδομένα (στυγνή δικτατορία κτλ) αδύνατο.Συμπληρωματικά.

Η Ρωσία είναι φίλη της Συρίας αλλά και της Τουρκίας που είναι εχθρός της Συρίας.

Η Συρία είναι εχθρός του Ισραήλ αλλά και της Τουρκίας.

Το ΙΡΑΝ είναι φίλος της  Συρίας που είναι εχθρός της Τουρκίας αλλά και φίλος της τουρκίας.

Η Τουρκία είναι προστάτης της Παλαιστινιακής Χαμάς που επιδιώκει την καταστροφή του Ισραήλ.

Το Ισραήλ έχει εχθρό και  την Χεζμπολάχ του Λιβάνου που είναι σύμμαχος με τη Συρία.Θυμίζω επίσης ότι η Αίγυπτος αποτελεί μαζί με το Ισραήλ τον μεγαλύτερο εχθρό της Τουρκίας.

Και τέλος η Τουρκία άρχισε πρόσφατα επεμβαίνει θρασύτατα στην Ιερουσαλήμ εναντίον του Ισραήλ υποδαυλίζοντας ενέργειες των αράβων.Και μετά απ όλα αυτά ο Ανανστασιάδης αντί να αναμένει ψύχραιμα προχωρεί σε «λύση» εκτουρκισμού του κυπριακού, εχθρική και προς την Αίγυπτο και προς το Ισραήλ.  Η δε Ελλάδα … ψυχραιμία μέχρι  να φτάσουν οι Τούρκοι στη Βουλιαγμένη. Και ίσως, «Θεός φυλάξοι”, “ακτογραμμη” !!Και επειδή για χρόνια δεν αντιδρούσε  η Ελλάδα από την αρχή όπως έπρεπε στις παραβιάσεις από τους τούρκους του εναέριου χώρου μας, τώρα οι αναχαιτίσεις θυμίζουν τον ψευτοπόλεμο αναρχικών   και αστυνομίας με μολότοφ και δακρυγόνα.Λογικό πιστεύω ερασιτεχνικό συμπέρασμα στην κρίση Ελλήνων διεθνολόγων μας.

Δεν πρέπει υπό τις παρούσες συνθήκες να προχωρήσουν,  ούτε η Κύπρος ούτε και η Ελλάδα σε οποιαδήποτε λύση με την τουρκία.  Εκτός αν αμφότερες  επιθυμούν τη Φιλλανδοποίηση τους σε πρώτη φάση.Να αναμένουν μέχρι η Τουρκία να αποπεμφθεί  από το ΝΑΤΟ, πράγμα σχεδόν σίγουρο.

Ή να αναμένουν,  σήμερα απρόβλεπτα γεγονότα που φαίνεται  να είναι ναι σίγουρα.Ευριπίδης Μπίλλης

Ερασιτέχνης ξερόλας “διεθνολόγος”
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :