Άδ. Γεωργιάδης: «Δεν πουλήσαμε επανάσταση, δεν πάμε κόντρα στους θεσμούς»

Δεν υπάρχει τίποτα που κάνει η κυβέρνηση, χωρίς να είναι απολύτως βέβαιη πως διατηρεί τις καλές σχέσεις με τους εταίρους και τους δανειστές μας, τόνισε ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης , κ. Αδωνις Γεωργιάδης στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο CNN Greece.

«Εμείς δεν πουλήσαμε επανάσταση και δεν μας ψήφισε ο ελληνικός λαός για να κάνουμε επανάσταση. Εμείς είπαμε στον ελληνικό λαό ότι θα κυβερνήσουμε με σύνεση και σοβαρότητα, προσέθεσε ο υπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα πως, αν η κυβέρνηση άφηνε δημοσιονομικά κενά, αυτό θα έφερνε αστάθεια αλλά η ελληνική οικονομία δεν χωράει ούτε αβεβαιότητα, ούτε αρνητικά δημοσιεύματα, οπότε οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι μελετημένες.

Αναφορικά με την προσέλκυση νέων επενδύσεων ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε «πως δεν υπάρχουν ειδικά κατ’ εθνικότητα projects. Υπάρχουν, projects που άνθρωποι που είναι σοβαροί επιχειρηματίες μπορούν να έρθουν και να βγάλουν χρήματα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, μετατρέπει την Ελλάδα σε μία εξαιρετικά φιλικά επιχειρηματική χώρα».

Και συνεχίζει: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε ένα πολύ ωραίο σημείο του πλανήτη, ανήκει στην Ευρωζώνη, είναι σταθερή σε μια ασταθή γειτονιά και έχει περάσει μια πολυετής κρίση που μείωσε το ΑΕΠ. Τα παραπάνω έχουν γεννήσει πολλές ευκαιρίες και μπορεί να συγκινήσουν και Γάλλους επενδυτές».

Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ ο τόνισε ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης τόνισε πως υπέστη διαδοχικές συντριπτικές ήττες και είναι λογικό να υπάρχει περισυλλογή και προβληματισμός. Ωστόσο, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία θεωρεί θετικό στο να υπάρχει μια αξιωματική αντιπολίτευση που να ασκεί δόκιμη και σοβαρή αντιπολίτευση, αν και μέχρι στιγμής, όπως υποστηρίζει ο υππουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δείξει τέτοια διάθεση.

loading...