Νέο επεισόδιο στο σήριαλ με την εκκλησιαστική περιουσία στην Ιερουσαλήμ

Σε ένα νέο επεισόδιο στο πολύκροτο σήριαλ της εκκλησιαστικής περιουσίας στους Αγίους Τόπους γινόμαστε μάρτυρες πλέον. Με προφανή σκοπό την καθυστέρηση ή την ανατροπή της απόφασης του ισραηλινού δικαστηρίου που δικαιώνει τους Ισραηλινούς αγοραστές η ΕλληνΟρθόδοξη Εκκλησία  έχει καταθέσει νέα αγωγή εναντίον της εβραϊκής οικιστικής ομάδας, σε προσπάθεια να ανατρέψει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ για την πώληση τριών ακινήτων στα παλαιστινιακά τμήματα της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ισχυρίστηκε σε δήλωσή του τη Δευτέρα ότι είχε «σαφή απόδειξη» για διαφθορά στη μακρά αμφισβητούμενη πώληση από το 2004 ακινήτων στην Παλιά Πόλη, συμπεριλαμβανομένων δύο ξενοδοχείων.

Τον Ιούνιο, το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της ισραηλινής οργάνωσης, η οποία επιδιώκει να αυξήσει την εβραϊκή παρουσία στις παλαιστινιακές περιοχές της ιερής πόλης.

Οι περισσότεροι ορθόδοξοι χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ είναι παλαιστίνιοι και η πώληση των ιδιοκτησιών στους Ισραηλινούς προκάλεσε οργή.

loading...