Κι όμως υπάρχει παραλία σε Ελληνικό βουνό (βίντεο)

Μια παραλία που βρίσκεται πάνω σε Ελληνικό βουνό προσφέρουν μια διαφορετική καλοκαιρινή πρόταση.

Η Ελλάδα είναι γεμάτη όμορφες παραλίες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα λατρεύουν τα καταγάλανα νερά σε συνδυασμό με τον ήλιο. Οι παραλίες μας και τα νησιά μας βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές. Ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ότι η χώρα μας διαθέτει μια εντυπωσιακή παραλία που βρίσκεται πάνω σε βουνό.

Πρόκειται για την Κοιλάδα του Αχελώου, που αποτελεί και το φυσικό όριο των νομών Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Καρδίτσας. Δεν είναι υπερβολή πως η εικόνα από τις μικρές παραλίες της θυμίζουν μέρος τροπικό, γιατί τα νερά του Ασπροπόταμου τρέχουν πάνω σε λευκά βότσαλα. Η Κοιλάδα βρίσκεται σε 700 μέτρα υψόμετρο και οι οικισμοί κάνουν την εμφάνιση τους μέσα από τα έλατα, το ίδιο και θρησκευτικά μνημεία ή ιστορικές τοποθεσίες, που αξίζει να γνωρίσει ο επισκέπτης.


Οι εντυπωσιακές παραλίες του Αχελώου

Οι πανέμορφες παραλίες του Αχελώου απέχουν 65 χιλιόμετρα από τις πόλεις της Άρτας, της Καρδίτσας, του Αγρινίου και του Καρπενησίου, αλλά η ομορφιά της διαδρομής, βάζει σε δεύτερη μοίρα τις αποστάσεις. Οι νέοι της περιοχής δίνουν καθημερινά το ραντεβού τους για ήλιο, καφέ, κολύμπι. Και η «μπάντα του Αχελώου», που συγκρότησαν μαζί με τα παιδιά των ξενιτεμένων, χαρίζει πολλή μουσική, μαγικές βραδιές και river party.

Αυτός ο επίγειος παράδεισος δεν θα μπορούσε να έχει περάσει απαρατήρητος. Πολλές προσωπικότητες από την Ευρώπη έχουν επισκεφθεί την Κοιλάδα του Αχελώου, έχουν μιλήσει σε ημερίδες για ανάπτυξη στο πλαίσιο προσπάθειας για την ανάδειξη και προβολή της. Ο Αντώνης Κοσσυβάκης, στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με καταγωγή από την Κοιλάδα του Αχελώου αναφέρει στο Bovary.gr:

«Η κοιλάδα του Αχελώου, πέραν της φυσικής ομορφιάς, έχει μια πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά που χάνεται στα βάθη των αιώνων, με την ύπαρξη στην περιοχή αρκετών μνημείων. Αυτή πρέπει να αναδειχθεί και να δώσει πνοή στον τόπο και να τον αναδείξει ως προορισμό εναλλακτικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού. Αυτό θα γίνει μόνο με στοχευμένες δράσεις φορέων της περιοχής, σε συνεργασία με την Πολιτεία αλλά και με την αξιοποίηση του αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού, που κατάγεται από την περιοχή και θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

loading...