Έρχεται στρατιωτική συνεργασία Βουλγαρίας – Σκοπίων: Αναδιοργανώνεται ο σκοπιανός Στρατός

Φαίνεται πως Σκόπια και Βουλγαρία συζητούν τους τρόπους συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα, με τα Σκοπιά να προσπαθούν αν αναδιοργανώσουν τον στρατό τους.

Αντιπροσωπεία του υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας, με επικεφαλής τον  αρχηγό της Άμυνας, στρατηγό Αντρέι Μπόστεφ, βρίσκεται σε επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία (BNR).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθεί η διμερής στρατιωτική συνεργασία, η αναδιοργάνωση του στρατού και η εμπειρία  της Βουλγαρίας σε στρατιωτικές ειρηνευτικές αποστολές.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι, την υπουργό Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Στρατού, Βάσκο Γκουσκίνσκι.

Συνεργασία και στον κοινωνικό τομέα

Χθες, η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα,ανακοίνωσε ότι το 2019, η Βουλγαρία πρόσφερε περισσότερα από 500 χιλιάδες ευρώ στη Βόρεια Μακεδονία.

Μάλιστα, χθες, στην Στρώμνιτσα άνοιξε ένα νέο κοινωνικό κέντρο, για την κατασκευή του οποίου η Σόφια πρόσφερε 138 χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον, η Βουλγαρία κατασκευάζει κέντρο πρόωρης διάγνωσης του αυτισμού στην Οχρίδα, ανακατασκευάζει γέφυρες, σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις, σημειώνει το δημοσίευμα.

loading...

2 thoughts on “Έρχεται στρατιωτική συνεργασία Βουλγαρίας – Σκοπίων: Αναδιοργανώνεται ο σκοπιανός Στρατός

  1. Η Βουλγαρια κινειται υποστηρικτικα οταν θεωρει οτι κινδυνευουν τα Σκοπια που ουσιαστικα ειναι ενα δευτερο δικο της κρατος.Αυτη ειναι η εντεχνως κρυμμενη αληθεια.Οι σλαβογενεις των Σκοπιων ειναι Βουλγαροι κατα βαση, μιλανε Βουλγαρικα(με ιδιωμα) και υποδυονται το ανεξαρτητο κρατος και εθνοτητα.Περιφερομενος παλαιοτερα επαγγελματικα τα Βαλκανια ειχα παρατηρησει οτι μια χαρα συνεννοουνταν οι Βουλγαροι με τους Σκοπιανους!!Αλλωστε οι κομιτατζηδες που ενδημουσαν στην περιοχη αυτη δεν αυτοπροσδιοριζονταν Μακεδονες αλλα Βουλγαροι!Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ενα απο τα πολλα βουλγαρικα κρατη στο παρελθον ειχε την εδρα του στην Αχριδα και στην περιοχη των Σκοπιων!!!..Τα Σκοπια ειναι ενα κρατικο μορφωμα φτιαγμενο με τις ευλογιες της ΝΤΠ αλλα και την ευαρεσκεια των Βουλγαρων.Το concept του διαχωρισμου αυτου ειναι το διαιρει και βασιλευε απο την πλευρα των νεοταξιτων.Απο την πλευρα των Βουλγαρων ο σχεδιασμος ικανοποιει την απο κοινου συγκροτηση ικανης στρατηγικης μαζας και γεωπολιτικης δυναμης ΟΤΑΝ ΕΥΝΟΗΣΟΥΝ οι συνθηκες.Το μορφωμα αυτο ειναι ο εν υπνωσει (προς το παρον ) πολιορκητικος κριος των εταιρων μας Βουλγαρων αλλα και της "προσφιλους" μας ΝΤΠ!!Εναντιον μας φυσικα!!Οι απαιτησεις των Σκοπιων εναντιον μας ειναι ΚΑΙ απαιτησεις της μεγαλης κατ αυτους Βουλγαριας.

  2. Τυφλός τυφλόν οδήγαγε και πέσανε σε λάκκο.

Comments are closed.