Η «γκάφα» της κυρίας Νετανιάχου στο Κίεβο, ο σάλος και η απάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού

O Μπενιαμίν Νετανιάχου έσπευσε να υπερασπιστεί τη σύζυγό του μετά τα επικριτικά δημοσιεύματα
Στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «προσβολή» των Ουκρανών απο την σύζυγό του απάντησε τη Δευτέρα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για υπερβολές των μέσων ενημέρωσης, που εστιάζουν σε ασήμαντα πράγματα αντί για τα πολύ μεγάλα οφέλη της επίσκεψής του στο Κίεβο.

Η δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού ήρθε ως απάντηση σε δημοσιεύματα του ισραηλινού και ουκρανικού Τύπου, αναφορικά με ένα περιστατικό που έλαβε χώρα κατά την άφιξη του Μπενιαμίν και της Σάρα Νετανιάχου στο αεροδρόμιο του Κιέβου, την περασμένη Κυριακή.

Η Σάρα Νετανιάχου έγινε στόχος επικριτικών σχολίων μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που τη δείχνει να ρίχνει στο πάτωμα ένα κομμάτι από το παραδοσιακό ψωμί «κοροβάι» που προσφέρθηκε στην ίδια και τον σύζυγό της κατά την τελετή υποδοχής του ζευγαριού στο Κίεβο. Το στρογγυλό κοροβάι προσφέρεται στο πλαίσιο μιας σλαβικής παράδοσης αιώνων, κατά την οποία οι οικοδεσπότες δίνουν στους καλεσμένους τους ένα κομμάτι ψωμί βουτηγμένο σε αλάτι, ως προσφορά ειρήνης και σεβασμού.

Όπως μπορεί κανείς να δει στο βίντεο, όταν βρέθηκε μπροστά από το παραδοσιακό ψωμί ο Νετανιάχου μπήκε γρήγορα στο νόημα, κόβοντας ένα κομμάτι και βάζοντάς το στο στόμα του.

Όταν όμως έκοψε ακόμα λίγο και το πρόσφερε στη σύζυγό του, εκείνη απλά το… έριξε κάτω, σαν να της είχε δώσει ένα σκουπιδάκι.

Η χειρονομία αυτή σχολιάστηκε εκτενώς στα social media αλλά και στον ισραηλινό και τον ουκρανικό Τύπο, καθώς θεωρήθηκε από κάποιους προσβλητική.

Απαντώντας στο πλήθος δημοσιευμάτων και θέλοντας προφανώς να υποβαθμίσει το συμβάν, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε τη Δευτέρα ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν εξέλαβαν αυτήν την χειρονομία ως δείγμα έλλειψης σεβασμού για τη χώρα.

Σύμφωνα με τους Times of Israel , ο Ισραηλινός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η σύζυγός του επέλεξε ρούχα με τα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας, ακριβώς για να τιμήσει τους οικοδεσπότες τους, και στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή κριτική εις βάρος των ΜΜΕ που δεν καλύπτουν επαρκώς τις επισκέψεις του σε άλλα κράτη.

«Αν χρειάζεται ένα τέτοιο περιστατικό για να καλύψουν τα ΜΜΕ μια επίσκεψη που συνοδεύεται από μια διευρυμένη εμπορική συμφωνία και άλλα σημαντικά οφέλη, τότε δεν πειράζει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νετανιάχου.

loading...