Νέος πρόεδρος ΔΕΗ: «Η κατάσταση είναι δραματική – Το ταμειακό έλλειμμα των 750 εκατ.ευρώ αυξάνεται»

Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση στη ΔΕΗ ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης. Μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά την έγκριση του διορισμού του από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, ο κ.Στάσσης τόνισε ότι το ταμειακό έλλειμμα των 750 εκατ. ευρώ αυξάνεται δραματικά και απάντησε θετικά στην ερώτηση αν πλέον το έλλειμμα φτάνει στα 800- 900 εκατ. ευρώ σε δωδεκάμηνη πρόβλεψη.

«Πρέπει να περάσουμε τον κάβο, να βρούμε άμεσα το μείγμα των μέτρων για να έχουμε πρόβλεψη θετικών ταμειακών ροών», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «οι συνέπειες, αν δεν λάβουμε μέτρα, θα είναι οι τράπεζες να εγγράψουν τα δάνεια ως NPLs» (κόκκινα δάνεια).

Αναφορικά με το χρόνο λήψης των μέτρων είπε ότι αυτά θα πρέπει να ληφθούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε ο ορκωτός λογιστής να μην κάνει παρατηρήσεις στην έκθεση του (24 Σεπτεμβρίου) για τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα.

Ως προς τα μέτρα που θα πάρει η εταιρία, ο κ. Στάσσης απέφυγε να είναι πιο συγκεκριμένος, ενώ μίλησε με βεβαιότητα για αυξήσεις στο ανταγωνιστικό σκέλος των λογαριασμών της εταιρείας, αλλά και για μηχανισμό ρήτρας CO2. Πρόσθεσε όμως ότι οι αυξήσεις θα αντισταθμιστούν από τις μειώσεις στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και το ΦΠΑ. «Θα γίνει προσπάθεια ώστε να είναι όσο το δυνατό μικρότερη η επιβάρυνση στους λογαριασμούς υπογράμμισε».

Ο ίδιος ερωτηθείς για το αν θα καταργηθεί η έκπτωση συνέπειας 10% απάντησε πως «θα εξεταστούν οι επιπτώσεις κάθε πολιτικής». Ωστόσο συμπλήρωσε: « Πρέπει να αλλάξουμε την εμπορική πολιτική της επιχείρησης. Συγκεκριμένα πακέτα για συγκεκριμένες ανάγκες. Μέχρι Ιανουάριο – Φεβρουάριο πρέπει να έχουμε τέτοια προϊόντα. Η λογική οριζόντιων πακέτων έχει ξεπεραστεί».

loading...

2 thoughts on “Νέος πρόεδρος ΔΕΗ: «Η κατάσταση είναι δραματική – Το ταμειακό έλλειμμα των 750 εκατ.ευρώ αυξάνεται»

  1. Εγώ που είμαι συνεπής και πληρώνω στην ώρα μου αν μου κόψεις το μπόνους τι περιμένεις ???
    Θα σε πληρώνω κι εγώ όποτε μου καυλώσει και αν…μαλάκα μου !!!! Αλήθεια με τους αρκουδόγυφτους που σας ρημάζουν στη ρευματοκλοπή τι σκοπεύετε να κάνετε ????? Θα τους κλάσετε τα παπάρια για άλη μια φορά ????

  2. Η ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!!! Νομιζω οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εχει το δικαιωμα να προτεινει την ακριτη διατηρηση και παραμονη των καθε ειδους ΔΕΚΟ και ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ στο δημοσιο ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΗ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΤΩΝ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΩΝ-ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ σ αυτες τις δομες!!! Αν πρωτα απ ολα δεν διασφαλισει την κατ ελαχιστον ΑΒΛΑΒΗ εως ΕΠΩΦΕΛΗ λειτουργια των δημοσιων αυτων οικονομικων δομων και επιχειρησεων για το ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙΛΑ!!!!Δεν πρεπει να ξεχνουμε οτι οι ζημιες των ΔΕΚΟ προστιθονται εν τελει στον προυπολογισμο και τις φορτωνεται η ελευθερη ανταγωνιστικη οικονομια!!!Κατι που συνιστα συν τοις αλλοις και ΜΕΘΟΔΟ-ΜΕΘΟΔΟ-ΜΕΘΟΔΟ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗΣ για τους διεθνεις υπερτραπεζιτες!!! Θεωρω οτι ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ ο σημερινος Ελλην με ολα αυτα τα πολιτισμικα και ιδεολογικα επαχθη φορτια της μεταπολιτευσης και οχι μονον να μπορεσει να λειτουργησει τις δημοσιες αυτες επιχειρησεις επ ωφελεια του συνολου!!!! Ειναι βεβαιο για μενα οτι θα ξανακυλισει στον πελατειακο- κομματικο και ρουσφετολογικο βουρκο!!! Ομως χαριν και της διαλεκτικης αν καποιοι υποστηριζουν οτι δεν θα πρεπει να ιδιωτικοποιηθουν οι δομες αυτες ΙΔΟΥ!!! ΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ που θα μπορουσαν να λειτουργησουν ΕΠΩΦΕΛΩΣ για τον πολιτη Ελληνα!!!! Αλλιως η ΔΙΚΑΙΗ, ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ και ΕΠΩΦΕΛΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ειναι η προτιμοτερη υπο την εννοια οτι ΔΕΝ θα παραγονται πλεον ζημιες και θα ειναι εξασφαλισμενη η λειτουργια με ανταγωνιστικοτερες τιμες. Οπως η διεθνης αλλα και η προσφατη Ελληνικη ιστορια των ιδιωτικοποιησεων ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ!!!!

Comments are closed.