«Μαύρο κουτί» στα ΙΧ από το 2022 – Τι θα αλλάξει στα ασφαλιστήρια

Χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως η έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας και το προηγμένο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης αλλά και το λεγόμενο «μαύρο κουτί» γνωστό από τις αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να ενσωματωθούν στα νέα οχήματα από το Μάιο του 2022!

Ωστόσο σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η υιοθέτηση όλων των παραπάνω συστημάτων στα οχήματα αναμένεται να ανατρέψει τα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά καθώς ειδικά το «μαύρο κουτί» θα μπορεί να δώσει στους ερευνητές των ατυχημάτων ή δυστυχημάτων πάρα πολλά στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν αν ο οδηγός προκάλεσε το συμβάν ή όχι!

Με λίγα λόγια τα στοιχεία που θα καταγράφονται στο «μαύρο κουτί» θα μπορούν επίσης να διαμορφώσουν το ύψος των αποζημιώσεων ή ακόμη και το ύψος των ετήσιων ή μηνιαίων ασφαλίστρων για τον ιδιοκτήτη του οχήματος αν επιτρέπει στους ειδικούς της εκάστοτε ασφαλιστικής να αντλούν τα δεδομένα από το «μαύρο κουτί» ώστε να δουν το στιλ οδήγησης που έχει ο οδηγός και ανάλογα να αυξήσουν ή να μειώσουν τα ασφάλιστρα του οχήματος.

Επίσης το «μαύρο κουτί» μπορεί να θέσει ένα τέλος στις κλοπές των αυτοκινήτων καθώς θα εκπέμπει ένα σήμα το οποίο θα μπορούν να εντοπίσουν οι Αρχές!

«Αυτή η νομοθεσία δείχνει το δρόμο για να σώσουμε χιλιάδες ζωές τα επόμενα χρόνια. Προτεραιότητά μας ήταν εξαρχής η ασφάλεια όσων χρησιμοποιούν τους δρόμους, ειδικά τα πιο ευάλωτα μέλη της ομάδας αυτής. Ο πρόσθετος υποχρεωτικός εξοπλισμός για αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία θα συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια» δήλωσε η Roza Thun, η οποία ήταν υπεύθυνη για την πορεία της νέας νομοθεσίας στο Κοινοβούλιο.

Οχήματα εξοπλισμένα για την αποφυγή ατυχημάτων

Τα εξελιγμένα συστήματα που θα πρέπει να εγκατασταθούν σε όλα τα νέα οχήματα περιλαμβάνουν:

Ευφυή υποβοήθηση ταχύτητας.

Μηχανισμό που εμποδίζει την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύστημα προειδοποίησης υπνηλίας και απόσπασης προσοχής του οδηγού.

Σήμα επείγουσας διακοπής της πορείας και καταγραφέα των δεδομένων πορείας του οχήματος («μαύρο κουτί»).

Το σύστημα Έξυπνης Υποβοήθησης Ταχύτητας (ISA), θα μπορούσε να μειώσει τα θανατηφόρα τροχαία στους ευρωπαϊκούς δρόμους κατά 20%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

«Το ISA θα παρέχει στον οδηγό πληροφόρηση, βάσει οδικών χαρτών και σήμανσης, όταν υπερβαίνεται το όριο ταχύτητας. Δε μιλάμε για ‘κόφτη’ ταχύτητας αλλά για ένα έξυπνο σύστημα που θα προειδοποιεί τους οδηγούς όταν παραβιάζουν το όριο. Αυτό δε θα βοηθήσει μόνο στην ασφάλειά μας, αλλά και στο να αποφεύγουμε τα πρόστιμα της τροχαίας» είπε η κυρία Thun.

Για τα επιβατηγά και τα ελαφρά εμπορικά οχήματα θα είναι επίσης υποχρεωτική η εγκατάσταση συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης (το οποίο είναι ήδη υποχρεωτικό για φορτηγά και λεωφορεία) καθώς και ο μηχανισμός για την επείγουσα διατήρηση του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας στην οποία κινείται.

Η υποχρεωτική χρήση για τις περισσότερες από αυτές τις τεχνολογίες και τα συστήματα θα τεθεί σε ισχύ από το Μάιο του 2022 για τα νέα μοντέλα και από το Μάιο του 2024 για όσα βρίσκονται ήδη στην παραγωγή.

Φορτηγά και λεωφορεία πιο ασφαλή για ποδηλάτες και πεζούς

Τα φορτηγά και τα λεωφορεία θα πρέπει να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται με τρόπο που να καθιστά τους πιο ευάλωτους χρήστες των δρόμων, όπως τους ποδηλάτες και τους πεζούς, πιο εύκολα ορατούς στον οδηγό (η λεγόμενη «άμεση ορατότητα»). Τα οχήματα αυτά θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με προηγμένα χαρακτηριστικά για να ελαττώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα «τυφλά σημεία» μπροστά και στο πλάι του οδηγού, σύμφωνα με το κείμενο.

Η «άμεση ορατότητα» θα πρέπει να εφαρμοστεί στα νέα μοντέλα από το Νοέμβριο του 2025 και σε υφιστάμενα από το Νοέμβριο του 2028.

Βελτιωμένες δοκιμές πρόσκρουσης (crash test) και ανεμοθωράκων (παρμπρίζ)

Οι νέοι κανόνες βελτιώνουν επίσης τις προδιαγραφές παθητικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των εμπρόσθιων και πλευρικών δοκιμών πρόσκρουσης, καθώς και των ανεμοθωράκων, για να ελαττωθεί το μέγεθος των τραυματισμών σε πεζούς και ποδηλάτες. Η διαδικασία έγκρισης τύπων ελαστικών θα βελτιωθεί επίσης με τη θέσπιση δοκιμών για χρησιμοποιημένα ελαστικά.

Επόμενα βήματα

Ο κανονισμός, ο οποίος υιοθετήθηκε από το Κοινοβούλιο με 578 ψήφους έναντι 30 και 25 αποχών, θα υποβληθεί τώρα στο Συμβούλιο των Υπουργών για έγκριση.

Το 2018, περίπου 25.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της ΕΕ και 135.000 τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

loading...

4 thoughts on “«Μαύρο κουτί» στα ΙΧ από το 2022 – Τι θα αλλάξει στα ασφαλιστήρια

  1. Να 04.10 λεει το ρολοι ζεστα και υγρασια αποπμικτικη ερχεται και μια μποχα σκατιλας απο τον θερμαικο και εδω διπλα στο πρωτο πατωμα μιας πολυκατοικιας γαυγιζει εδω και 1 ωρα συνεχεια μα συνεχια σας λεγω ενα σκυλακι ισα με 4-5 κιλα βαρος φτανεις σε σημειο να διερωτασαι που την βρισκει την δυναμη να βγαζει τοσο ουρλιαχτο η δε παχυσαρκη κατοχος του κοιμαται τον υπνο του δικαιου ολα τα συστηματα πλακωμενα μπλοκάρισμενα απο το λιπος ισα με 190-200 κιλα ζυγιζει στα σιγουρ αυτη αλλα δεν συμβαινει τιποτα περα βρεχει!! τωρα εσυ αν μπουκαρεις και τραβωντας τα 2 ποδαρια (τα πισινα) του σκυλιου με δυναμη και το σχισει στα δυο θεσεισ δε και ενα παλουκι τεραστιο στον πρωκτο της παχυσαρκης ιδιοκτητριας ουτως η αλλως νεκρο βαρος στην ανθρωποτητα ειναι η παρουσα κατοχος του παροντος σκυλου θα κανεις μια καλη πραξη να αλαφρωσεις την κοινωνια απο αυτο το παχυσαρκο ογκο σκατου καιλιπους η θα εχεις μπερδεματα με αυτη την σαπιοκοιλια γεματη κουραδα στρωματα λιπους χολησυερινη ζακχαρο και σκατο πολυ σκατο με καυσαερια βρωμικα μολυνση για την ατμοσφαιρα…παει 04.20μ και ακομα γαυγιζει ακολουθουν και καναδυο αλλα αλλα απο τα γυρω σπιτια εκει σηκωνονται οι ιδιοκτητες τους και τα παιρνουν μεσα τελος παντων και σταματανε…Υπερηφανος κατοχος ενος καταμαυρου καθαροαιμου βελγικου λυκοσκυλου θεριου πραγματικου ειμαι να και καθομαστε τωρα παρεα στο μπαλκονι με αυτον και κλαιμε την μοιρα μας… ακουει ο φουκαρας ο δικος μου και με κυτταει με τις ματαρες του σαν να μου λεει υπομονη αφεντικο και δεν ειναι η πρωτη βραδια….

  2. Αστα ρε φιλε και στο χωριο να πας θα σε ξυπνανε τα κοκορια απο τις 4,30 . Το προβλημα ειναι ο εκφυλισμος των ανθρωπων που δεν ζουν κατα φυση με αποτελεσμα να βαρουν συναγερμοι να κοιματε και να δουλευει ο καθε ενας οποτε θελει και να μην μπορεις να ησυχασεις πουθενα.
    Εαν ομως ζουσαμε κατα φυσιν και πεφταμε για υπνο με τις κοτες και ξυπναγαμε με τα κοκορια τωρα δεν θα ειχες αυτες τις υπαρξειακες ανησυχιες.
    Δυστυχώς τηλεορασεις μηχανακια συναγερμοι σκυλοι μουσικες με μπασα και γενικως μαλακες ανθρωποι θα ταλεπορουν τις φτωχες μας τις ζωες.
    Περναει ενας γυφτος και φωναζει, αγοραζω παλιοσιδερα παλιολαμαρινες παλιοπλυντηρια και ολο παλια….. τον σταματαω και του λεω ρε ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ? Κοκαλο ο γυφτος.
    Καλο κουραγιο αλλα ριχτεις και κκανα κραξημο της χοντρουλας Συνήθως οι χοντροι ειναι καλοι ανθρωποι.

  3. Σερι πηγε το μαρτυριο εφτιαξα ισα με 5 μαχαιρια και 2-3 σπαθια παρακολουθωντας την εκπομπη στο καλωδιακο καναλι ε δεν μπορεσα πηγα τον σκυλο μου βολτα οσο εχει δροσια ακομα γιατι εχει μακρυ μαλι ο φουκαρας και καθομαστε τωρα παρακολουθωντας ολα αυτα που πολυ σωστα ειπες. στις 0750 περασε ο πρωτοσ ρυπαρος τουρκογυφτοσ με το μεγαφωνο τερμα γκαριζε το παλιατζη παλιταζιι παιρνω σιδηρα μπακιρια αλεμινια ανοξειδωτα ολα τα παλια μαζυω και μεχρι τωρα εχουν οερασει τρεις η τεσσερις διαφορετικοι αλλα απο 4-5 φορεσ ο λκαθενασ συμφωνα με την μοιρασια των περιοχων που εχουν κανει οι γυφτοι μεταξυ τουσ…ξερω οτι οι χοντρουλες εχουν γενικα καλη καρδια αλλα η συγκκριμενη ειναι μεγαλος σκατοχαρακτηρας κοπροσκυλο που λενε ολκης διοτι ενας που μενει στο πιο πανω πατωμα της ειπε αρκετες φορες να το παρει μεσα και να σταματησει να γαυγιζει το σκυλι και αυτη απανταει ειναι δικαιωμα μου με τον νομο να εχω σκυλι και δεν μπορεις να μου κανεις τιποτα! πηρε μια δυο φορες μου ειπε την αστυνομια το 100 ουτε που συγκινηθηκαν δεν εγινε απολυτως τιποτα…τωρα ακριβως τωρα 9.22 περασε ενας τσογλανοσ με βγαλμενη εξατμιση αρχισαν να βαρανε οι συναγερμοι απο 2 αυτοκινητα και ο ενασ ξερω τον ψυχοπαθη που το εχει τον εχει ρυθμιει να κοπαναει 5-6 λεπτα συνεχεια αυτη ειναι η ζωη που ζουμε γενικα αλλα δεν εχω ο ταλαιοωρος ουτε χωριο ουτε τιποτα να πηγαινα και ας με ξυπναγαν τα κοκορια χιλιεσ φορρες παρα ο καθε κωλογυφτοσ και το καθε σκατοσκυλο του σαλονιου της καθε υπερβαρης κουραδομηχανης..

  4. ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΣΤΑ Ι.Χ ΑΠΟ ΤΟ '20! ΜΑΛΙΣΤΑ…ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟ ΣΜΑΡΤ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Ε ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΑΝΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΤΑΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ''ΤΥΧΕΙ'' ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΚΛΑΣΕΙ Ο ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΝΤΑΛΊΚΙΕΡΗΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΣΜΑΡΤ ΟΙ ΕΠΙΒΑΙΝΟΙΝ6ΕΣ ΤΟΥΣ ΣΜΑΡΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΜΑΡΤ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΥΟΥΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!!! ΓΙΑ ΤΙ ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ? ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ Κ0ΝΟΜΑΤΕ…ΟΥΥΣΥΤ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΟΛΗ ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΖΩΑ ΑΓΡΙΑ…

Comments are closed.