Το απαράδεκτο «ευχαριστώ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Γερμανούς, το οποίο θύμισε το «ευχαριστώ» του Σημίτη στους Αμερικανούς το 1996

Το απαράδεκτο «ευχαριστώ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Γερμανούς, το οποίο θύμισε το «ευχαριστώ» του Σημίτη στους Αμερικανούς το 1996 για τα Ιμια, σημάδεψε την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο. Σαν να μην πέρασε ο ελληνικός λαός 10 τραγικά χρόνια στη μέγγενη των Μνημονίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένιωσε την ανάγκη να αρχίσει τις κοινές δηλώσεις του με την Ανγκελα Μέρκελ ευχαριστώντας τον γερμανικό λαό «για τη σταθερή κατανόησή του προς τον ελληνικό λαό όλα αυτά τα τελευταία 10 δύσκολα χρόνια»! Είναι απορίας άξιο σε ποια κατανόηση αναφέρεται ο κ. Μητσοτάκης, όταν ακόμη και ο σκληρός και άτεγκτος Σόιμπλε έχει παραδεχτεί ότι επιβλήθηκε άγρια λιτότητα στην Ελλάδα δηλώνοντας κυνικά ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν «δύσκολο να επιβληθούν σε μια δημοκρατία»! Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων παραπέμφθηκε στις… γερμανικές καλένδες Κωλοτούμπα για τα πλεονάσματα. Ο επίσημος ενταφιασμός της κυβερνητικής διεκδίκησης της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων ήρθε από το Βερολίνο με τη σφραγίδα του ίδιου του πρωθυπουργού.

αναγνωστης

loading...

1 thought on “Το απαράδεκτο «ευχαριστώ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Γερμανούς, το οποίο θύμισε το «ευχαριστώ» του Σημίτη στους Αμερικανούς το 1996

  1. Δυστυχώς,πρέπει να το καταλάβουν και οι πλέον δύσπιστοι,ότι….μάλλον θα πουμε "πού είσαι Τσίπρα". Και φυσικά μιλώ για όλους εμάς τους μικρους να το πώ; Μικρομεσαίους να το πω;
    Για όλους εμάς τέλος πάντων,συνταξιουχους και μισθωτους,που είμαστε κάτω από τις 20.000€ ετησίως.
    Εμείς που δεχθήκαμε το μεγαλύτερο πλήγμα στα εισοδήματά μας,που έφθασε έως και 50% με τα μνημόνια,και που περιμέναμε από τον νέο πρωθυπουργό,να μας δείξει ότι νοιαζεται για μας περισσότερο από τους προηγουμενους,δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι απλά συνεχίζεται το προηγουμενο σχέδιο. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ,οι υποσχέσεις για μή μείωση του αφορολογήτου,κάποιες φοροελαφρύνσεις από το 2020,κλπ, πράγματα που είχαν σχεδιάσει και υποσχεθεί και οι Συριζαίοι.
    Ποια θα είναι κ Μητσοτάκη η διαφορά στην αγοραστική μας δύναμη; Τα 100€ που θα μειωθεί ετησίως ο ΕΝΦΙΑ; Ή μήπως τα 10 με 15€ τον μήνα που θα πάρουν οι συνταξιουχοι αναδρομικά για 5-6 χρόνια; Αυτές είναι οι σοβαρέςλύσεις που είχατε για εμάς; Ξεχνάτε φαίνεται πως μισθωτοι και συνταξιουχοι είναι αυτοί που αποτελουν την μοναδικά σίγουρη πηγή εσόδων για το κράτος. Τί έχουμε λοιπον να περιμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα; Με τα σημερινά δεδομένα τίποτα. Στο ίδιο έργο θεατές. Κάντε προσφυγές για να διεκδικήσετε τα χαμένα σας,τα δώρα που λαμβάναμε κάποτε,και όλα έπεφταν στην αγορά, ήταν όνειρο και πάει.
    Ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,πανάκριβι πετρέλαιο θέρμανσης για τα βαλάντια μας πλέον. Α ρε περήφανα γηρατειά….
    Οι ρομά κάθονται στον ήλιο και εισπράτουν επιδόματα. Μόλις γεννήσει η γυναίκα τους βιαζονται να την "ξαναγκαστρώσουν" φυσικά για το επίδομα. Οι λαθρομετανάστες αυξάνονται και πληθύνονται,επιβαρύνοντας ακόμη πιο πολύ το κράτος.
    Τί έχουμε λοιπον να περιμένουμε κ Μητσοτάκη; Ποιό θα είναι το καλύτερο αύριο που μας περιμένει σαν χώρα και σαν λαό; Οι επενδύσεις; Να έρχονται οι ξένοι και ντόπιοι λεφτάδες,να στήνουν τις επιχειρήσεις τους με μικρό κόστος,για να δουλεύουν τα παιδια μας και τα εγγόνια μας δούλοι για 500€; Ευχαριστουμε,αλλά αυτά τα είχαμε και με τους προηγούμενους. Ελπίζαμε σε κάτι διαφορετικό,που μάλλον δεν φαίνεται πουθενά.

Comments are closed.