Ερντογάν: «Είμαστε έτοιμοι για νέα “1922” σε Ν.Α.Μεσόγειο, Συρία και Ιράk»

Τέλος δεν έχουν οι δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας με την ευκαιρία της εθνικής τους εορτής της 30ης Αυγούστου.

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να επαναλάβει ότι έκανε το 1974, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν επανάλαβε στο ίδιο μήκος κύματος ότι η χωρά του είναι έτοιμη για νέα 1922.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να επαναλάβει ότι και το 1922.

«Με τη μεγάλη νίκη της 30ης Αυγούστου το Έθνος μας έσκισε το πουκάμισο της αιχμαλωσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν μιλώντας για «Ημέρα της Νίκης» όπως χαρακτηρίζουν στην Τουρκία τη συγκεκριμένη επέτειο ανέφερε πως «το έθνος μας είναι έτοιμο να κάνει τις ίδιες θυσίες και να δείξει το ίδιο κουράγιο για το καλό της πατρίδας μας σήμερα, όπως το έκανε και χθες».

«Με τη μεγάλη νίκη της 30ης Αυγούστου το Έθνος μας έσκισε το πουκάμισο της αιχμαλωσίας και διαμήνυσε σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα κάνει παραχωρήσεις από την ανεξαρτησία του όποιο και αν είναι το τίμημα.

Η Μεγάλη Νίκη που ήταν προάγγελος του τελευταίου μας κράτους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι το όνομα της εκ νέου ανόδου του Τουρκικού Έθνους που θέλησαν να διαγράψουν από την Ιστορία», ήταν τα λόγια του Ερντογάν.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις διεκδικήσεις της χώρας του εκτός συνόρων σε Συρία και στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είπε χαρακτηριστικά πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να «χαλάσει τις παγίδες που στήνονται σήμερα στα βόρεια της Συρίας, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο» και παράλληλα δεν θα επιτρέψει «τον σφετερισμό των δικαιωμάτων του Τουρκικού Έθνους και των Τουρκοκυπρίων».

πηγη

loading...