1821 - 2021 ΜΙΑ ΞΕΥΤΙΛΑ ΔΡΟΜΟΣ!


ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ!!!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Αυτή η χώρα είναι δύσκολο να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες ατόμων που πιστεύουν σε νεκρές ιδεολογίες, αφού προηγουμένως πίστεψαν σε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί στην κοινή γνώμη ακόμα και της ίδιας της πατρίδας τους, όπως είναι ο Τσαουσέσκου και ο Εμβέρ Χότζα.

Και όσο συμβαίνει αυτό, όσο τα ορφανά του Στάλιν συνεχίζουν να καθορίζουν το μέλλον αυτού του τόπου, τόσο η χώρα θα διολισθαίνει στην πλήρη απαξίωση και στην καταστροφή.


Το 2021 θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για εθνικό αναστοχασμό, για έναν ιστορικό απολογισμό αυτών των 200 ετών της Ελλάδας, του ελλαδικού κράτους και του ελληνισμού, για έναν ιστορικό απολογισμό της ίδιας της επανάστασης του 1821, που ήταν ένας εθνικοαπελευθερωτικός και όχι ταξικός αγώνας, όπως υποστηρίζουν θιασώτες νεκρών ιδεολογιών που τις πέταξε στο καλάθι των αχρήστων η ίδια η Ιστορία.

Υπάρχει μια ομάδα πολιτικών, διανοουμένων και «διανοουμένων» στην πατρίδα μας, που εδώ και καιρό όχι απλά επιδιώκει αλλά καταβάλλει εναγώνιες προσπάθειες να δημιουργήσει βιβλιογραφία και να μας πείσει ότι ο αγώνας του 1821 δεν ήταν εθνικοαπελευθερωτικός αλλά ταξικός, και ότι μέχρι την ίδρυση του ελληνικού κράτους, μετά την Απελευθέρωση, δεν υπήρχε ελληνικό έθνος και ότι αυτό που σήμερα λέμε ελληνικό έθνος, αποτελεί κατασκεύασμα του ελληνικού έθνους-κράτους.

Η ίδια ομάδα προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν υπήρχε καταπίεση στη διάρκεια της οθωμανικής σκλαβιάς, ότι οι Έλληνες ζούσαν σαν... πασάδες, απολαμβάνοντας τη φιλευσπλαχνία του σουλτάνου, και ότι δεν υπήρχε καν το κρυφό σχολειό.

Σε όλο το παραπάνω πλαίσιο στηρίζεται προφανώς η διχαστική παρέμβαση του τ. Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος, από το βήμα της Βουλής, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει διάταξη η οποία έχει περιληφθεί στο σχέδιο νόμου για το επιτελικό κράτος και ορίζει ότι σκοπός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι «η ανάπτυξη εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους».

Ο Ν. Βούτσης αφού ζήτησε να μην υπάρξει «εθνικοφρονητική υπεροχή και ηγεμονία» με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από το ξέσπασμα της Εθνεγερσίας, είπε μεταξύ άλλων: «Τι πράγματα είναι αυτά; 

Το 2019, μετά την κρίση τη δεκαετή, μέσα σε μια παγκοσμιοποίηση που δοκιμάζονται τα πάντα, μιλάμε για ενιαίο εθνικό αφήγημα και για ταυτότητα της χώρας; Τραβήξτε το πίσω. Τέτοιες εθνοποιητικές διαδικασίες έγιναν στον 19ο αιώνα, που για να υπάρξουν τα έθνη κράτη, δημιουργούταν το κυρίαρχο αφήγημα».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως στο άρθρο 113 παράγραφος 1γ «δεν είναι ότι προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ενοποιημένη εθνική βάση, αλλά είναι το branding της Ελλάδας προς τα έξω, ώστε να απηχεί τα μηνύματα με έναν ενιαίο τρόπο επικοινωνιακής προβολής και όχι μια δημόσια πολιτική που αναφέρεται σε ενιαίο έθνος».

Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η αντιπολίτευση, αυτή είναι η κυβέρνηση που ψήφισε ο ελληνικός λαός για να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στους εθνομηδενιστές.

Καταρχάς, να δώσουμε ορισμένες απαντήσεις και στον Ν. Βούτση και στον Γ. Γεραπετρίτη.

Την Επανάσταση του 1821 την ξεκίνησαν Έλληνες από τον Πόντο και τις Παραδουνάβιες χώρες, και τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα τον έκαναν Έλληνες σχεδόν από όλες τις περιοχές όπου ζούσε ελληνισμός.

Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι υπήρχε ενιαία εθνική ταυτότητα πριν από το 1821, και άρα το ελληνικό έθνος δεν είναι κατασκεύασμα που προέκυψε από τις προσπάθειες δημιουργίας εθνικών κρατών. 

Οι Έλληνες του Πόντου από τον 10ο-11ο αιώνα μιλούσαν στα τραγούδια τους για «Ελλενικόν σπαθίν κι ελλενικόν κοντάριν», οι Έλληνες του Πόντου αιώνες τώρα έλεγαν «ελλενικά συντζαίνομεν»*, οι Έλληνες του Πόντου μιλούσαν εδώ και αιώνες για «Τραντέλλενες».

Πού τα βρήκατε αυτά τα ψεύδη και τα ξεφουρνίζετε στον ελληνικό λαό και στα πανεπιστήμια, μετατρέποντας τα Ελληνόπουλα σε νεογενίτσαρους της νέας τάξης πραγμάτων;

Αν ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του 1821 δεν ήταν εθνικός αλλά ταξικός, γιατί δεν συμμετείχαν σ' αυτόν Τούρκοι, Βούλγαροι και Άραβες, μαζί με τους Έλληνες εργάτες, για να απελευθερωθούν από εκείνους που τους εκμεταλλεύονταν ταξικά;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. Μπραβο σας κ.Καλεντεριδη.Καλα κανετε και τους τα χωνεται τους νεοταξιτες.Πολυ φοβαμαι οτι θα συνεχιστει ο ανθελληνισμος σ αυτη την χωρα.Τι γινεται γιατι γινεται που το πανε και τι αποσκοπουν πολυ μας προβληματιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή