Η 16ΧΡΟΝΗ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΗΣ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ!


ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΓΚΡΕΤΑ! του Τηλέμαχου Χορμοβίτη

Το πιο ανησυχητικό είναι πως τα χιλιαστικά παραληρήματα και ο μισάνθρωπος πουριτανισμός της γκρέτα θεωρούνται ως η
τελευταία λέξη της …προόδου...

Στον 21ο αιώνα, οι κοινωνίες της Δύσης έχουν πια εγκαταλείψει, σε μεγάλο βαθμό, τον χριστιανισμό αλλά επειδή το θρησκευτικό συναίσθημα είναι έμφυτο στον άνθρωπο, τον έχουν αντικαταστήσει με μια σειρά από μεταμοντέρνες θρησκείες, πολύ πιο κενές από τις παραδοσιακές αλλά με εξίσου φανατικούς οπαδούς (οι οποίοι βέβαια, κατά τ’άλλα, προσποιούνται τους ορθολογιστές) .

 Μια από αυτές – ίσως η πιο επικίνδυνη – είναι η οικολογία.

Το πρόβλημα, όμως, με την θρησκεία της οικολογίας ήταν πως...
τόσα χρόνια δεν είχε βρει τον προφήτη της. Ο καλοζωϊσμένος Αλ Γκορ δεν έπειθε γι’ αυτόν τον ρόλο και -διάολε- ήταν τόσο εμφανές ότι έγινε δισεκατομμυριούχος από όλη αυτή την μπίζνα της «πράσινης ανάπτυξης»!

Και να που ο προφήτης βρέθηκε στο πρόσωπο της 16χρόνης Γκρέτα Τούνμπεργκ, αυτό το αθώο ανήλικο κοριτσάκι, που αντί να πηγαίνει με ιδιωτικά τζετ στα διεθνή φόρα, όπως κάνουν οι λοιποί ομοϊδεάτες της, αυτή προτιμά να θαλασσοπνίγεται 15 μέρες με ένα ιστιοφόρο για να φτάσει στον προορισμό της.

Τί ασκητικότητα! Τί αξιοθαύμαστη πίστη στα ιδανικά της! Μια πραγματική οσία του οικολογικού κινήματος!

Φαντάζομαι πως η Γκρέτα είναι άθεη, όμως ο φανατισμός της, ο ιεραποστολικός της ζήλος, το πόσο σοβαρά παίρνει τον εαυτό της και το αυστηρό της πρόσωπο, θυμίζουν μεσσιανικές θρησκευτικές φιγούρες που άνθησαν, τους προηγούμενους αιώνες, ιδιαίτερα στον προτεσταντικό κόσμο, που για διάφορους λόγους είναι πιο επιρρεπής σε κάτι τέτοια φαινόμενα.

Δεν είναι τυχαίο ότι μας έρχεται από τη Σουηδία, μια προτεσταντική χώρα που αντικατέστησε τον χριστιανισμό με την «πολιτική ορθότητα» και την «οικολογία».

Και, μπορεί η Γκρέτα να μην βλέπει οράματα, να μην κάνει θαύματα, να μην δείχνει τα θεία σημάδια στο κορμί της (προς το παρόν τουλάχιστον!) αλλά προφητεύει και αυτή το τέλος του κόσμου εξαιτίας των… «ενεργειακών» – αυτή την φορά – αμαρτιών μας.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑloading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. ΝΑΤΗΝ Η ΣΤΡΑΒΟΡΙΓΜΕΝΗ ΠΟΡΔΗ..ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΑΒΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΘΗΣΑΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΔΗ ΕΔΩ ΚΙ'ΕΚΕΙ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΕΝΑ ΗΜΙΜΑΘΕΣ ΚΟΡΑΣΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΟΝΟΜΑ ΠΕΣΦΤΕ ΣΥΝΝΕΦΟ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΤΕΡΙΔΕΣ ΝΑ ΚΟΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΡΕΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟ-ΟΡΓΝΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΝΑΡΕΙ....ΟΞΩΩ ΣΤΡΑΒΟΡΙΓΜΕΝΗ ΠΟΡΔΗ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟ ΣΚΥΒΑΛΟ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΜΕ ΥΦΟΣ ΠΑΠΙΣΑΣ ΙΩΑΝΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΛΟΓΟ ΕΝΩ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΦΟΥΓΚΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΠΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΗ ΚΛΑΝΟΦΩΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή