Διπλώματα οδήγησης: Ξεμπλοκάρουν 105.000 αιτήσεις – Στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα συζητηθεί το νομοσχέδιο που θα λύνει την εκκρεμότητα με τις άδειες οδήγησης – Περίπου 105.000 άτομα δεν μπορούν να πάρουν δίπλωμα οδήγησης
Τέλος στην εκκρεμότητα χιλιάδων διπλωμάτων οδήγησης, παλαιών προς ανανέωση και νέων επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, επαναφέροντας για ένα μεταβατικό διάστημα το προηγούμενο καθεστώς.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου του σώματος, Κώστα Τασούλα στη Διάσκεψη των προέδρων. Για να υπάρξει το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του προβλήματος, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, η νομοθετική ρύθμιση επί της ουσίας θα επαναφέρει το παλιό καθεστώς απόκτησης διπλωμάτων οδήγησης. Όπως δήλωσε στον Realfm, το παλαιό καθεστώς θα ισχύσει για χρονικό διάστημα 6-9 μηνών «μέχρι να μπορούμε να μεταβούμε στο νέο καθεστώς». Το παλαιότερο καθεστώς για τις ιατρικές εξετάσεις και την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια επιτροπή θα ισχύσει και για τα άτομα άνω των 74 ετών.

«Αυτή τη στιγμή ο νόμος που ψηφίστηκε το 2018 είναι ανεφάρμοστος για μια σειρά από λόγους. Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή 105.000 συμπολίτες μας δεν μπορούν να πάρουν δίπλωμα, τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε ιδιαίτερα περίπλοκο το έργο της εξυγίανσης των συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σημείωσε ότι θα χρειαστούν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις.

loading...

1 thought on “Διπλώματα οδήγησης: Ξεμπλοκάρουν 105.000 αιτήσεις – Στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση

  1. Ακους εκει ο Sουλτανοχεσμενος σπριτζησ πηγε να κανει Τεστ για ανανεωση διπλωματοσ οδηγησης για τα γεροντακια ανω των 70 τοσων χρονων λεει βαζοντας τα να κανουν πηδηματακια στο ενα ποδι για 150 μετρα και μετα να αλλαξουν ποδαρακι και να επισθρεψουν αλλα 150 μετρα!!! χα χα χα χα χαααααα ρε με τι σουλτανοχεσμενους κουμμουνεσ πηγαμε και μπλεξαμε ρεε?

Comments are closed.