Επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια: Η κυβέρνηση επιχειρεί να επαναφέρει την λογική


Την επαναφορά της βάσης του 10, στις πανελλαδικές εξετάσεις, για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιχειρώντας να επαναφέρει την λογική στην εκπαίδευση που λέει το εξής:

Εάν δεν είσαι ικανός να περάσεις την βάση του 10 το πανεπιστήμιο σε «μάρανε». Και στην τελική τι να το κάνεις ένα πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούν σπουδαστές οι οποίοι δυσκολεύονται να κατανοήσουν σχεδόν οποιοδήποτε πανεπιστημιακό αντικείμενο;

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε για τις πανελλαδικές εξετάσεις ότι «είναι παράλογο να εισάγονται φοιτητές με 3 και 4 στα ΑΕΙ. Θα δούμε πότε θα επαναφέρουμε τη βάση του 10, ως προαπαιτούμενο για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια».

Σε ό,τι αφορά την επαναφορά της βάσης του 10, η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργείου Παιδείας. Αυτό που μένει να φανεί είναι ο ακριβής χρόνος εφαρμογής της ελάχιστης βάσης στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι στο νέο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων οι διοικήσεις των πανεπιστημίων θα έχουν ενεργό ρόλο στη ρύθμιση των βάσεων εισαγωγής.
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΡΩΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΘΛΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ''3''ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΑΥΤΟΙΣ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΩΛΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΟΥΡΟΚΟΠΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΕΦΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥ ΓΟΝΕΑ ΤΟΥ? ΟΥΥΣΤ ΟΞΩ ΠΙΩ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙ ΚΟΝΟΜΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή