Naval Group: Συζητάμε με την Ελλάδα για φρεγάτες Belh@rra και ίσως και MdCN

«Σημαντικές συζητήσεις διεξάγονται τους τελευταίους 8 μήνες μεταξύ της Naval Group και της ελληνικής κυβέρνησης για την προμήθεια δύο φρεγατών Belh@rra».

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της γαλλικής εταιρείας σε θέματα πωλήσεων για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική Laurent Mourre μιλώντας στο Naval News σημειώνοντας ότι το αρχικό ενδιαφέρον της Ελλάδας ήταν για τις φρεγάτες FREMM εξαιτίας των όπλων μακρού πλήγματος MdCN (γνωστότερα ως SCALP-NAVAL) που φέρουν τα συγκεκριμένα σκάφη.

«Πριν την οικονομική κρίση η Ελλάδα είχε αποφασίσει την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με τη γαλλική κυβέρνηση για την προμήθεια φρεγατών FREMM επειδή ήταν οι μόνες που μπορούσαν να εξοπλιστούν με όπλα μακρού πλήγματος. Αναμένουμε από την νέα ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον καθώς μιλάμε για την προστασία των κοιτασμάτων του φυσικού αερίου», είπε πιο συγκεκριμένα, τονίζοντας το θέμα των όπλων μακρού πλήγματος.

Βέβαια η Belh@rra δεν φέρει ανάλογο εκτοξευτή, καθώς ο MdCN εκτοξεύεται μόνο από τον Sylver A70 ενώ το σκάφος φέρει τον A50 ή και A35.

Παρ΄όλα αυτά θεωρητικά είναι δυνατή η τοποθέτηση του Α70 στα σκάφη εάν θα υπάρξει απαίτηση από τον πελάτη. Θα υπάρξει όμως, ή απλώς η Belh@rra είναι ένας εύσχημος τρόπος για να μην αποκτήσει ποτέ η Ελλάδα τα βλήματα αυτά των 1.000 χλμ.;

Ο Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε ακόμη πως ναι μεν αναγνωρίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, σημείωσε όμως δε πως η Naval Group εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση και ελπίζει ότι θα έχει επιτυχή κατάληξη η εξεύρεση λύσης.

Τέλος, ο Mourre μιλώντας για την περίπτωση της Πολωνίας, επανέλαβε το ελληνικό ενδιαφέρον για τον MdCN, λέγοντας ότι οι Πολωνοί θέλουν όπλα μακρού πλήγματος, όπως και οι Έλληνες.

loading...

1 thought on “Naval Group: Συζητάμε με την Ελλάδα για φρεγάτες Belh@rra και ίσως και MdCN

  1. ΕΔΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΙΡΕ ΑΜΠΑΡΙΖΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ……..ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ………

Comments are closed.