Bloomberg: Η Τουρκία θα επιδιώξει να αγοράσει ρωσικά μαχητικά αν τερματιστεί η συμμετοχή της στο πρόγραμμα των F-35

Στην περίπτωση που η Τουρκία αποκλειστεί από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35, θα αναζητήσει άλλες εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων και ρωσικών
μαχητικών, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο μη κατονομαζόμενους Τούρκους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η Τουρκία θα προσπαθήσει να αναπτύξει τα δικά της μαχητικά αεροσκάφη αλλά και βαλλιστικούς πυραύλους, για εγχώρια χρήση και για εξαγωγή.

Το Σαββατοκύριακο, στη σύνοδο της G-20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα υπαναχωρήσει από την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400. Παράλληλα, επισήμανε ότι έχει ήδη πληρώσει για τα αμερικανικά F-35 και αναμένει ότι θα παραδοθούν κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...

2 thoughts on “Bloomberg: Η Τουρκία θα επιδιώξει να αγοράσει ρωσικά μαχητικά αν τερματιστεί η συμμετοχή της στο πρόγραμμα των F-35

  1. Κάτι λέγαμε προ ημερών Mr. President (τραμπ) για το ξύλο που θα σας δίνουν οι τουρκαλάδες και θα λέτε : " Δώσε κι΄άλλες εφέντη! Μ΄αρέσει το…οθωμανικό (ξύλο ρε βιαστικοί εννοεί…) !!!".

  2. Μόνο αφελείς μπορούσαν να πιστέψουν ότι οι Τούρκοι δεν θα πάρουνε τα f35.
    Στο ellada οι πολιτικάντηδες άφησαν στο έλεος του Θεού την εθνική μας άμυνα και ειδικά οι δυο Βαγγέληδες (Μειμαράκης – Βενιζέλος).

Comments are closed.