Μετρό: Γιατί δεν παραδίδονται οι νέοι σταθμοί σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια;

Πριν ένα χρόνο, οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας γνώριζαν ότι το μετρό θα φτάσει στην… πόρτα τους στις 30 Ιουνίου του 2019. Ωστόσο το μετρό -στους 3 νέους αυτούς σταθμούς- όχι μόνο δεν θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του 2020.

Ο λόγος που καθυστέρησε η επέκταση προς Πειραιά; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Athens Transport, ένας παράπλευρος Η/Μ διαγωνισμός που αφορούσε την προμήθεια BACS (σύστημα τηλεδιοίκησης), απολύτως απαραίτητος για τη λειτουργία του έργου, ο οποίος είχε σταματήσει μετά από προσφυγή στο ΣτΕ.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, η πρόοδος των εργασιών κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο έχει ως εξής:

Φρέαρ Εισόδου ΤΒΜ: Σε εξέλιξη (Μάιος) βρίσκεται η επίχωση φρέατος
Σταθμός Αγία Βαρβάρα: Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση ψευδοροφών στα επίπεδα αποβαθρών και έκδοσης εισιτηρίων. Έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση ανθρωποθυρίδων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή και εγκατάσταση σιντριβανιού, καθώς και τα λοιπά αρχιτεκτονικά τελειώματα.
Φρέαρ Μεγ. Αλεξάνδρου: Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την καταπακτή
Φρέαρ Πισιδίας: Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τελικής επένδυσης σήραγγας πρόσβασης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι προεργασίες χρωματισμών στα τοιχεία του κυρίως Φρέατος.
Σταθμός Νίκαια: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι βαφές μεταλλικών θυρών και οι χρωματισμοί τεχνικών χώρων (Β’ Φάση). Στη Σήραγγα ΝΑΤΜ Αερισμού του Σταθμού Νίκαια έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες χρωματισμών.

loading...