Κωνσταντοπούλου: Θα προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο για την αθώωση Σαραλιώτη και για την ποινή- χάδι στον Κορκονέα

«Η απόφαση που εκδόθηκε οπλίζει το χέρι κάθε επόμενου Κορκονέα και δίνει το ελεύθερο σε αστυνομικούς που παραβιάζουν το καθήκον τους και πατάνε τον όρκο τους, να σκοτώνουν πολίτες. Είναι προκλητικό από την μία πλευρά ότι αφέθηκε ελεύθερος και αθώος ο Σαραλιώτης, ο οποίος ήταν μέσα σε όλα από την αρχή μέχρι το τέλος, ακόμα πιο προκλητικό όπως όλα δείχνουν, εδώ μεθοδεύτηκε το να πέσει ο Κορκονέας στα «μαλακά»», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή η συνήγορος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως επισήμανε, «στις 19 Ιουνίου ήταν να εκδοθεί η απόφαση της υπόθεσης. Ξαφνικά στις 19 Ιουνίου, με ψηφισμένο τον ποινικό κώδικα, εμφανίζεται ένα χαρτί ασθενείας του συνηγόρου του Κορκονέα και ξαφνικά το δικαστήριο ενώ βιαζόταν και τα πήγαινε όλα στο πόδι και το φτερό, εμφανίζεται πανέτοιμο να δώσει διακοπή για μετά τις 30 Ιουνίου, μετά την ημερομηνία που τέθηκε σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας».

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας διευκόλυνε μία απόφαση προκλητική. Το δικαστήριο, με τρόπο προκλητικό αναγνώρισε το ελαφρυντικό του συννόμου βίου που στην περίπτωση του Κορκονέα δεν συντρέχει αυτή η περίσταση. Υπήρχαν πλείστες μαρτυρίες ότι πρόκειται για έναν επιθετικό αστυνομικό, που έκανε φασαρίες, προκαλούσε και τον ονόμαζαν ”ράμπο”. Υπήρξαν μαρτυρίες ότι απέκρυψε συγκεκριμένα γεγονότα της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής του ζωής. Προέκυψε μόνο ότι απέκρυψε έναν γάμο, δεν υπήρχε μία σύννομη κατάσταση στην οικογενειακή του ζωή», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι «ακόμα πιο προκλητικό με βάση το νέο ποινικό κώδικα, με την αναγνώριση ελαφρυντικού, ανώτατη ποινή καθείρξεως είναι τα 15 έτη ενώ παλιότερα ήταν 20. Το δικαστήριο εδώ, δεν πήγε στην ανώτατη ποινή, πήγε στα 13 έτη. Για μένα και την πολιτική αγωγή είναι ένα μήνυμα του δικαστηρίου ότι ήθελε να βγάλει έξω τον Κορκονέα, να αποδώσει αθώο τον Σαραλιώτη με μία γελοία δικαιολογία που συμμετείχε στον αποπροσανατολισμό και συγκάλυψη των παραμέτρων της δολοφονίας. Από τον Δεκέμβριο του 2008 έδρασαν μηχανισμοί συγκάλυψης και υπόθαλψης».

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε την προσφυγή στον Άρειο Πάγο. «Δεν δεχόμαστε αυτήν την απόφαση, θα ζητήσουμε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την αναίρεση κατά της αποφάσεως και για την αθώωση Σαραλιώτη και για την ποινή- χάδι στον Κορκονέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

loading...

16 thoughts on “Κωνσταντοπούλου: Θα προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο για την αθώωση Σαραλιώτη και για την ποινή- χάδι στον Κορκονέα

  1. κυρία Κωσταντοπουλου, την ευθήνη του την έχει η δική του Μάνα, που άφησε ένα ανήλικο παιδί να παίζει με τις μολοτωφ στα άδυτα των εξαρχίων . η μάνα του που βρισκόταν όταν το παιδί της ασκούσε βία κατά αστυνομικών, και γιατί δεν φρόντιζε να το προστατεύει, αυτή δεν έχει καμία ευθύνη;
    το ότι θα λέγατε τα αντίθετα εάν είχατε την υπεράσπιση των αστυνομικών , δεν το συζητάμε,

  2. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΥΛΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΜΟΛΟΤΟΦ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΑΣΤΘΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ…ΤΕΛΟΣ..ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΜΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΟΩΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ…

  3. O Κορκονέας να ανάψει μια λαμπάδα στην υγεία του Τσίπρα και του σύριζα. Χάρις στον καινούριο ποινικό κώδικα που ψήφισαν θα είναι σε λίγο ελεύθερος. Βέβαια το πόσο ελεύθερος θα είναι απ' τη στιγμή που όλοι ξέρουν το όνομά του κι ότι εκτέλεσε ένα 15χρονο άοπλο παιδί αυτό δεν το ξέρω. Ούτε και με ενδιαφέρει. Αλήθεια όμως όλο αυτό μας δείχνει και την …. αμεροληψία της … ανεξάρτητης δικαιοσύνης μας. Να τη χαιρόμαστε.

  4. Μολις την αναψει την λαμπαδσ μηπως θελεις να την θεσεις στον πρωκτο σου και να δινεις φοκο στους λουλαδες σερναμενος στα τεσσερα στα υπογεια του πολυτεχνειου παρεα με τα φιλαρακια σου τους απλυτους αναρχοκουμμουνιστες λινατσα? Τι εκτοξευεις και απειλες ρε αρχιδι? Προσεξε το κεφαλι σου παπαρα κοπριτη

  5. ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΤΕΖΑ.

    Κάτι συμπτώσεις όμως!!!! Πριν πολλά χρόνια ένας άλλος "ταλαίπωρος" αστυνομικός είχε δολοφονήσει έναν 15χρονο. Τον Καλτεζά.

    Όταν έχω να κρίνω ανάμεσα σ’ ένα παιδί 15 χρόνων, που πετάει μολότωφ, κι έναν τριαντάρη εκπαιδευμένο αστυνομικό, που κρατάει πιστόλι, εγώ είμαι με το μέρος του παιδιού και όχι του αστυνομικού. Εκτιμώ βαθύτατα ένα παιδί που εξεγείρεται και βγαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί, έστω κι αν υπερβάλλει, έστω και αν κρατάει μολότωφ. Και δεν εκτιμώ καθόλου έναν αστυνομικό που το πυροβολεί. Ό,τι και άν έχει γίνει, όπως και αν έχουν τα πράγματα, θεωρώ τραγικό λάθος την αθώωση του αστυνομικού. Και πολύ κακό μήνυμα, που στέλνουμε στα νέα αυτά παιδιά, το υγιέστερο κομμάτι της κοινωνίας μας, που δεν έχει ακόμη διαφθαρεί, όπως εμείς.

    Και να σκεφτεί κανείς πως εδώ δεν υπήρχε καν μολότοφ ή κάποια “επεισόδια”. Απλώς ένας “νταής” ειδικός φρουρός και μια παρέα 15χρονα.

  6. @7.18
    Αν και δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί σου αλλά όχι και να μας δουλεύει ένα αγράμματο χάπατο!!! Πού εκτόξευσα απειλές και εναντιον ποιου στο σχόλιό μου στις 7.06; Αν δεν κάνω λάθος ο μόνος που εκτοξεύει απειλές φυσικά με την ιδιότητα του ανώνυμου είσαι εσύ. Που μου λες να προσέχω το κεφάλι μου. ΄Ασε μην απαντήσεις ρητορική είναι η ερώτησή μου. Αν και αμφιβάλλω αν ξέρεις τί σημαίνει "ρητορική ερώτηση".Αυτά και δε θα ξαναασχοληθώ μαζί σου γιατί βαριέμαι.

  7. Πόση περιέργεια έχω αλήθεια για το τι περιείχε ο σύννομος βίος ενός εκτελεστή.
    Γεννήθηκε, μεγάλωσε σε κάποια γειτονιά, έπαιξε με άλλα παιδάκια και είχε την τύχη στα 15 του να τη σκαπουλάρει από σφαίρα “ευσυνείδητου” ειδικού φρουρού. Βλέπεις αυτός -ο φρουρός- από μικρός σύχναζε αλλού κι εκπαιδευόταν για μεγάλα πράματα. Στο σινεμά στα καουμπόικα δεν ήταν ποτέ με τους κακούς ινδιάνους. Ήταν πάντα με το δίκιο και το νόμο του δυνατού, ασφαλής και σίγουρος για τις επιλογές του σύννομου βίου του. Ενός βίου που τον απαλλάσσει από τιμωρίες και τύψεις και μεταμέλειες. Στο κάτω-κάτω το θύμα πήγαινε φιρί-φιρί. Σωστά καταδικάστηκε -το θύμα- πολλάκις εις θάνατον και μετά θάνατον, από μια δικαιοσύνη στα μέτρα των σύννομων.

    Ελένη Γερασιμίδου ηθοποιός περιφερειακή σύμβουλος εκλεγμένη με τη "Λαϊκή Συσπείρωση".

  8. Ε ναι αληθεια ειναι εσεις οι απλυτοι απο τις πολλες αλλαξοκωλιες που κανετε επερχεται ζυμωση ιδεων οπως ειπε και ο απλυτος εκπροσωπος του καραφλου βλακα μαγου της οικονομιας και του game boy και με τις αλλαξοκωλιες που εκανες και εσυ εγινες ιδιοφυια μεγαλος κριτης μορφωμενος χλαπαρχιδας δηλαδη βεβαια με ολιγον τι διεσταλεμενη κωλοτρυπιδα αλλα τι ειναι μια ιντσα χαλαρωσησ του πρωκτου σου χαριν της γνωσεως που απεκτησες με την ζυμωση ειπαμε που εχεις με τα απλυτα κοπροκουμμουνια? Σε εχει γαμησει ποτε χαπατο? μεσα στην δημοσιοητα εισαι εσυ αρχιδι σαπιο και βρωμια βρωμας κουμμουνιλα απο τα 6 μετρα αυτα σου ταιριαζουν κλαπαναρα. 6 μετρα

  9. Λες στον Αρειο Πάγο να υπάρχει μεγαλύτερη τσίπα; Δεν νομίζω.

  10. ειδε και αποειδε ο Μπολσεβικος Σταλινιστης Αεργος παιδι του κομματικου σωληνα καθως βλεπει την πολιτικη καθιζηση του μπολσεβικικου κουμμουνισμου την συνεχη δηλαδη πτωση και το φτυσιμο απο τον κοσμο και σκεφτηκε ωω ρε γαμοτι τι θα κανουμε μεθαυριο στις εκλογεσ? (λες κι'αν ηταν στην μαμα ρωσια θα επετρεπαν ποτε να γινουν εκλογες αλλα δεν 'πραζ)αυτοι που εκλεγονται με την μπολσεβικια ενταξει ειναι γνωστοι 40 χρονια τους ψηφιζουν με τους νεους κουμμουνιστες τι θα κανουμε? κανεις δεν τους ξερει κατεβουν δεν κατεβουν παλι στην απεξω θα ειναι οποτε μαζι με τους υπολοιπους μπολσεβικους ειπανα ρε σεις δεν κατεβαζουμε ξανα την ελενη? οι χαχολοι την ξερουν εχει ρευμα και σιγουρα θα βγει ειναι διασημη βλεπεις και μολις βγει θα παραιτηθει ωστε τσουυπ να βγει ο επομενος ο οποιος δεν τραβαει!! και να ω του θαυματος ετσι εγινε βγηκε η διασημη και αμεσως ανακαλυψε οτι ειναι πολυ απασχολημενη με την περιφερτεια δημο που τελος παντων και εκει εχει εκλεγει και παριτηθηκε βγηκε ο νεος που δεν τραβαει και εγινε ανανεωση αιματος στον κουμμουνισμο….τα ταληρα τα ταληρα τι θα γινει με αυτα? διοτι 7-8 χιλιαδες ειναι ισωσ και παραπανω εφυγες εσυ και χανεις 7-8 χιλιαρικα? ΕΣΥ? ετσι για να τα παιρνει ο αλλος? δυσκολο δεν ακουγεται? εσυ τι λες? μπας και κανονισατε φιφτυ-φιφτυ? χα χααα πλακα θα εχει…

  11. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΚΑΤΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΕΛΟΣ._

  12. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΊ; ΜΑ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ; ΖΗΤΩ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

  13. ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ.

  14. EEEE MHN ΞΕΧΝΑΣ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΧΕΡΗ ΤΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΥΤΗΣ ΚΑΤΣΣΑΡΟΛΑΣ ΒΡΕ ΚΑΙ ΠΟΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ…ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΜΝΗΣΟΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΕΤΣΙ?

  15. Με βρισιες; δεν γινεται αντιπαραθεση.Βριζεις μονο οταν δεν εχεις να πεις τιποτα.Και εσυ το απεδειξες περιτρανα.

  16. ΑΚΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΚΑΡΙΖΕ ΧΑ ΧΑΧΑΑΑΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΑ?

Comments are closed.