Οδηγίες προς Κομματικώς Ναυτιλλομένους

Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου  
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Δεν γνωρίζω τις προθέσεις, τις στοχεύσεις των κομματικών σχηματισμών που βρίσκονται τώρα στο Κοινοβούλιο.
Είμαι όμως πεπεισμένος πως αν ορισμένοι εξ αυτών εμμείνουν στην στείρα, τυφλή, αχρείαστη  και διχαστική αντιπαράθεση, τότε η αποτυχημένη παρουσία τους  θα συνεχιστεί (!). Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι εύκολη η αλλαγή συμπεριφοράς, όχι μόνο επειδή προϋποθέτει αλλαγή νοοτροπίας- κάτι ιδιαιτέρως  δυσχερές – αλλά και λόγω έλλειψης εναλλακτικών μορφών πολιτικής αντιπαράθεσης.
Όταν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα  προγράμματα, ξεκάθαρη ιδεολογία, εντιμότητα, ειλικρίνεια, αρχές και σεβασμός στους πολίτες, τότε οι δημαγωγοί /λαϊκιστές κάνουν πάρτυ.
Αν συνυπολογιστεί και ο παράγων της … συνήθειας, του μιθριδατισμού, του εθισμού του κοινού στην ….μαγκιά, το νταηλίκι, την χυδαιολογία, κ.ο.κ, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο. 
Δεν διατηρώ -ως ρεαλιστής- σοβαρές ελπίδες αισιόδοξων εξελίξεων προς περισσότερο ευπρεπή , πολιτισμένη, πολιτική κατεύθυνση. Τόσο το παρελθόν (ο πρότερος  απεχθής  βίος  πολιτικαντισμού ) των Εθνογονέων (αντί του αναντίστοιχου : Εθνοπατέρες), όσο και το έλλειμμα παιδείας/κουλτούρας, αλλά και αχαλιναγώγητης ιδιοτέλειάς τους, δεν προοιωνίζεται κάτι καλύτερο, ποιοτικότερο.
Ωστόσο θεωρώ υποχρέωσή μου να επιμείνω στην (απέλπιδα, και ρομαντική) επανάληψη κάποιων παραινέσεων, προτροπών, συμβουλών, οδηγιών προς τους ναυτιλλομένους της πολιτικής:
1. Σεβαστείτε τους αντιπάλους σας.
2. Αποδεχθείτε την δική τους ονοματολογία και τον ιδεολογικό  τους αυτοπροσδιορισμό. Ακόμη και τα  “κατά δήλωσή”.
    Τα  παρατσούκλια, οι  χαρακτηρισμοί και προσδιορισμοί για τους άλλους,  είναι  ανεπίτρεπτοι.
3. Σταματήστε επιτέλους την άσκηση πολιτικής με όρους, πρακτικές και αναφορές στο απώτερο ή απώτατο παρελθόν.
4. Οι διχαστικές  πρακτικές  είναι  καταδικαστέες.  Αλυσιτελείς . Κυρίως όμως  εθνικά  επιζήμιες,  εθνοκτόνες.
5. Είναι αισχρό, ανέντιμο, άδικο και χαμερπές να κοροϊδεύετε το εκλογικό σώμα. Δεν είστε αφεντικά του λαού. Υπηρέτες του είστε και έτσι οφείλετε να αισθάνεστε και ανάλογα να συμπεριφέρεστε.
6. Στόχευση σας πρέπει να είναι η ευημερία, το ευ ζην του κοινωνικού συνόλου και όχι το προσωπικό ή κομματικό σας συμφέρον.
7. Δεν υπάρχουν κομματικοί, ιδεολογικοί, κληρονομικοί, εξ αποκαλύψεως, εξ επιφοιτήσεως, θείας ή μη δωρεάς, ποδοσφαιρικής ή οικογενειακής ή άλλης προέλευσης πεδία όπου εξορισμού οι ανήκοντες εκεί υπερέχουν όλων των άλλων.
    Μόνο διανοητικά ανάπηροι, ψυχικά διαταραγμένοι, κοινωνικά ελλειμματικοί και ακαλλιέργητοι ιδεοληπτικοί, θέλουν να πιστεύουν το αντίθετο.
     Πως γίνεται πχ όλοι οι Αριστεροί- και ιδίως οι “Αριστεροί” να  είναι περισσότερο ευαίσθητοι, να διαθέτουν – κατ’ αποκλειστικότητα ή λόγω υπερχειλίζουσας/διάχυτης  ηλιθιόλουστης άποψης – πλεονέκτημα /υπεροχή έναντι των άλλων; Να είναι αποκλειστικοί νομείς και κάτοχοι του ….”ηθικού πλεονεκτήματος”, της … Δημοκρατικότητας, του αισθήματος Δικαίου και όλων των αρετών ;
     Πόθεν έσχον; Κατά δήλωση, επιδόσεις, απονομή, οίηση ή λόγω ευφυΐας που ρέει από τον (αριστερό;) κρόταφό τους;
     Γιατί αυτογελοιοποιούνται …αυτοθαυμαζόμενοι;
    Αν ο χώρος (τους) όντως διασφαλίζει τα  παραπάνω πλεονεκτήματα, τότε είμαστε όλοι εμείς, οι μη αριστεροί, επιεικώς ηλίθιοι αφού δεν προσχωρούμε στον αστερισμό του αριστερισμού, στην πανάκεια της Αριστερής κολυμβήθρας του Σιλωάμ, ώστε να εξαγνιστούμε, να ανανήψουμε, να καθαρθούμε.
    Τι στο καλό καθυστερημένοι είμαστε που δεν βλέπουμε την ευκαιρία, το πεδίο, τον χώρο να αναβλέψουμε;
8. Καιρός να σοβαρευτούν, αν θέλουν να τους πάρουμε στα σοβαρά.
9. Η πολιτική δεν είναι παλκοσένικο. Οι πολιτικοί δεν (πρέπει να είναι) “πολιτικοί διασκεδαστές” ή τριτοκλασσάτοι θεατρίνοι που παίζουν στα χωρία και τον χώρο των τηλεδιαύλων την “Γκόλφω” της απελπισίας.
10. Οφείλουν να συνειδητοποιήσουν την σημασία της αντιστοιχίας /αντιστοίχησης (μου) :
Όσο περισσότερο ηλίθιους μας θεωρούν, τόσο βλάκες -αναλογικά- είναι οι ίδιοι.
Έτσι αξιολογώ τον βαθμό της ιδιωτείας τους (!).

11. Νομίζουν -ή ισχυρίζονται – ότι διακονούν την Δημοκρατία. Πλανώνται πλάνην οικτρά. Αρκετοί εξ αυτών δεν διακονούν. Διακονιάρηδες /ζήτουλες είναι που ζητιανεύουν ψηφαλάκια προκειμένου να επιβιώσουν … επαγγελματικά (;).
12.  Δημοκρατία και αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν παντρεύονται.
       Γι αυτό και πιστεύω πως το ΚΔ Πολίτευμα μας -όπως το έχουν καταντήσει – αποτελεί καρικατούρα , υβρίδιο,  μετάλλαγμα  δημοκρατικό / Δημοκρατίας.

ΥΓ Δεν είναι μόνον η (πραγματική) Δημοκρατία εκτεθειμένη σε διαρκή κίνδυνο /στρέβλωση.
      Είναι η Πατρίδα μας, η Ελλάδα μας που πληρώνει – διαχρονικά- σοβαρό  τίμημα  αντιδημοκρατικών και αντεθνικών συμπεριφορών των ταγών μας.

loading...