ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Η “χάρη” της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα έφτασε μέχρι το Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτισμού, την Ακρόπολη των Αθηνών! Έφτασαν στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως ανενόχλητοι, ξεδιπλώνοντας όλο το αναρχικό “μεγαλείο” τους, εκεί όπου υποκλίνεται με σεβασμό όλη η ανθρωπότητα! Για να αναρτήσουν πανό διαμαρτυρίας υπέρ του εγκληματία – τρομοκράτη Λουκά Κουφοντίνα, προκειμένου αυτό το αστικό κράτος να του παράσχει άδεια από τις φυλακές! Πανό κατά της ελληνικής Δημοκρατίας, κατά του Πολιτεύματος!

Αλλά, αυτή η ακτιβιστική τους πράξη, μετά από λίγο συνοδεύτηκε και με το σύνηθες οπλοστάσιό τους, την κόκκινη μπογιά που έριξαν στα γραφεία του ΣΕΒ και πάλι ανενόχλητοι! Πάλι καλά που δεν έριξαν τις μπογιές επί των κιόνων του Παρθενώνα!

Όλα δε αυτά, μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας που παρακολουθούσε “διακριτικά”! και εμείς που νομίζαμε ότι με την νέα κυβέρνηση κάτι τελικά άλλαξε!

Αυτή είναι η ασφάλεια που θα μας παρέχετε κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, κύριε Μιχάλη Χρυσοχοΐδη; Για φανταστείτε τι θα γινόταν αν αυτά τα “καλόπαιδα” δεν είχαν “ευαισθησία” προς τον Παρθενώνα! Θα έπρεπε να πέσει η κυβέρνηση! Εκτός και αν εκ των προτέρων γνωρίζατε, ότι δεν πρόκειται οι αναρχικοί – αντιεξουσιαστές να “δολοφονήσουν” τον Παρθενώνα…

Ασυγκράτητος Ρουβίκωνας…

Ωστόσο το θράσος του Ρουβίκωνα – δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι – είναι απύθμενο, όταν δεν τηρείται από την Αστυνομία ο Νόμος και δεν εφαρμόζεται η Τάξη!

Για το λόγο αυτό κυκλοφόρησε ο Ρουβίκωνας την παρακάτω ανακοίνωση:

«Εν συντομία: Αν η δεξιά κλιμακώσει την καταστολή απέναντι μας με συγκεκριμένες κινήσεις θα πράξουμε και εμείς ανάλογα. Αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με… μηδενικές ανοχές, θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας.

Παρεμβάσεις που έχουν ετοιμαστεί ήδη. Σήμερα σουλατσάραμε επί ώρα στο μουσείο της Ακρόπολης και στην Αρεοπαγίτου χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί από κανέναν (Εγώ σήμερα προσπαθούσα να ηρεμήσω τον υπεύθυνο ασφάλειας του μουσείου της Ακρόπολης).

Κανονίστε να μην υπάρξει κλιμάκωση από μεριά σας, αλλιώς θα δείτε παρεμβάσεις δεκάδων ατόμων σε όλα τα τουριστικά μέρη και τους νεόφερτους μαυροντυμένους κομάντο με τα αυτόματα και τα βανάκια να κυνηγάνε διαδηλωτές μπροστά στα έντρομα μάτια Γερμανών τουριστών»!

H ανομία κ. Χρυσοχοΐδη εκτρέφει την παραβατικότητα και τη βία! Αλλ΄ όμως, άλλα – μόλις προ ολίγων ημερών – υποσχεθήκατε εσείς και η κυβέρνησή σας!

Παρόλα ταύτα, η δικαιοσύνη έπραξε εν μέρει το καθήκον της! Αφού το μεσημέρι της Δευτέρας συνέλαβε το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα, Γιώργο Καλαϊτζίδη!

Καταγγελία του Δημήτρη Καμμένου…

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, έγραψε με τίτλο: Οι Ρουβίκωνες χτυπούν τον τουρισμό μας (μόνη πηγή εισοδήματος από το εξωτερικό) με έντυπα που δίνουν σε όλους ανεξαιρέτως τους τουρίστες στο Μουσείο της Ακρόπολης…

Σήμερα το μεσημέρι μεγάλη ομάδα (8 νεαροί άνδρες, μία γυναίκα, ένας ασπρομάλλης άνδρας που κρατούσε ένα πάκο με αθλητικές εφημερίδες, δυνατοί, με άγριο πρόσωπο, μίσος στην έκφραση τους, οργανωμένη κίνηση – σάρωμα του πεζόδρομου και του προαύλιου του Μουσείου Ακρόπολης, με μεγάλη ταχύτητα – έδιναν χέρι – χέρι σε όλους ανεξαιρέτως τους τουρίστες δίγλωσσο σε αγγλικά και γερμανικά έντυπο που αναλύει τις κυβερνήσεις Δεξιάς και ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπει πόλεμο με Τουρκία και πολλά δεινά για την Ελλάδα. Όλη η επιχείρηση κράτησε 10 μόλις λεπτά και ενώ στα 50 μέτρα (!) βρίσκονταν διμοιρία και όχημα του νέου Σώματος της Αστυνομίας για προστασία, πάνοπλη, που όμως ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα.

Το κείμενο σε εξαιρετικά (όχι από Έλληνα) αγγλικά. Προσέξτε την τελευταία παράγραφο και τον επίλογο!

Είδαμε ανθρώπους εξαιρετικά γυμνασμένους, με μίσος, πολύ μίσος, ακόμη και για τους τουρίστες. Είναι αποφασισμένοι. Είναι επίσης ντυμένοι με επώνυμα και ακριβά ρούχα και παπούτσια, περιποιημένοι. Δεν είναι πρεζόνια και βρωμιάρηδες. Δεν τους ξεχωρίζεις από τον υπόλοιπο πληθυσμό όταν κινούνται μόνοι τους.

Οι ίδιοι ακριβώς μετά τα φέιγ βολάν πήγαν κι έριξαν μπογιές στον ΣΕΒ, 5λ με τα πόδια από το μουσείο!

O Ρουβίκωνας έγινε θέμα στους New York Times…

Η ακτιβιστική αυτή ενέργεια του Ρουβίκωνα, έγινε είδηση στα ξένα Μέσα! Όπως στους New York Times, που δημοσίευσε εδώ ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος – ερευνητής Γιάννης Κουντούρης, στην ιστοσελίδα του GreekNewsOnDemand.com…

Ο τίτλος της αμερικανικής εφημερίδας ήταν: «Η Ελλάδα ζυγίζει τον τερματισμό του νόμου που απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας στις σχολές»!

Με εκτενή αναφορά στην πρόθεση κατάργησης του ασύλου στα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ωστόσο στο τέλος του άρθρου της η αμερικανική εφημερίδα κατέληγε:

«Την Κυριακή τα μέλη του Ρουβίκωνα, της αναρχικής ομάδας, διένειμαν φυλλάδια σε τέσσερεις γλώσσες σε μεγάλα τουριστικά σημεία της πρωτεύουσας, αποκαλύπτοντας ένα “ακροδεξιό κύμα”!

“Το καζάνι σιγοβράζει στην Ελλάδα και όλα τα νέα μέτρα που θα ληφθούν για να το καταπνίξουν θα λειτουργήσουν για λίγο και τότε το καζάνι θα σκάσει”, έλεγε το φυλλάδιο.

Ωστόσο, η κ. Κεραμέως, η υπουργός Παιδείας, δήλωσε ότι δεν περιμένει να υπάρξουν διαμαρτυρίες, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι πολίτες τάσσονται υπέρ μιας αλλαγής στο νόμο για το άσυλο. Η τελευταία δημοσκόπηση για το θέμα, το 2009, έδειξε ότι οι Έλληνες χωρίστηκαν όσον αφορά την κατάργησή του.

Ο Οδυσσέας Ζώρας, ανώτερος υπάλληλος του Πανεπιστημίου Κρήτης, είπε ότι τόσο οι ακαδημαϊκοί όσο και η κοινωνία ήταν έτοιμοι να τερματίσουν μια απαρχαιωμένη αντίληψη που εισήχθη στη Μπολόνια τον 11ο αιώνα για να αποτρέψει την παρέμβαση της εκκλησίας στον ακαδημαϊκό χώρο.

“Ο νόμος περί ασύλου παρεμποδίζει την ελευθερία του λόγου”, ανέφερε. “Δεν το προστατεύει πλέον”!

Το ξένο κείμενο:

On Sunday members of Rouvikonas, the anarchist group, distributed leaflets in four languages at major tourist spots in the capital, decrying a “far-right wave.”

“The caldron is simmering in Greece, and all the new measures taken to stifle it will work for a while and then the caldron will burst,” the leaflet said.

Still, Ms. Kerameus, the education minister, said she did not anticipate protests, claiming most citizens back a change in the law. The last opinion poll on the issue, in 2009, suggested that Greeks were split on its abolition.

Odysseas Zoras, the top official of the University of Crete, said both academics and society were ready for an end to an antiquated concept, introduced in Bologna in the 11th century to avert the church’s intervention in academia.

“The asylum law obstructs freedom of speech,” he said. “It no longer protects it.”

loading...

1 thought on “ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

  1. ΝΑΙ ΜΠΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩ'Τ ΠΑΝΑΓΙΩ'Τ ΠΕΣΤΑ ΑΜΑΝ ΜΠΡΕ ΠΑΙΝΤΙ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΑΜΑ

Comments are closed.