Πολάκης: Πολιτική η δίωξη μου – Είμαι τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε – ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας,του ΚΙΝΑΛ αλλά και των μηνυτών του Γιάννη Στουρνάρα και Σταμάτη Πουλή στην “απολογία” του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί των αιτημάτων για άρση της βουλευτικής του ασυλίας. “Θέλετε συνάδελφοι να με υποτιμήσετε , να με χαμηλώσετε, να με φθείρετε, να με λασπολογήσετε. Θα κάνετε μια τρύπα στο νερό. Είμαι πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε.
Γιατί οι κόρες μου η Σταυρούλα και η Πέρσα είναι περήφανες για μένα. Σε εσάς τα παιδιά σας θα το λένε το ίδιο; Είμαι ψηλά. Πολύ ψηλά. Γιατί ο χανιώτικος λαός στην πατρίδα του Πρωθυπουργού και της κ. Μπακογιάννη έβγαλε πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα δείχνοντας πως αναγνωρίζει και πως είμαι καθαρός και αυτά που έχει κάνει είναι τα σωστά . 15.400 ψήφοι, 15.400 -καρφιά σε εσάς” είπε ο κ. Πολάκης παρόντος του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αρχή της 45λεπτης ομιλίας του ο κ. Πολάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα σε Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζοντας αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης προς το πρόσωπό του με την έννοια οικονομικής επιβάρυνσης και ψυχικής ταλαιπωρίας την επιλογή διαδικασίας άρσης ασυλίας επειδή “ταλαιπώρησε το σύστημα”.

“Προσπαθούν να με εξαναγκάσουν σε σιωπή. Επιχειρούν άλωση του κράτους χωρίς ενοχλητικές φωνές τύπου Πολάκη.

Αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο αντίστοιχης σειράς τέτοιων κινήσεων. Έχουμε αντοχή για πολλά επεισόδια” πρόσθεσε.

Για μια ακόμα φορά ο κ. Πολάκης ζήτησε να ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 χαρακτηρίζοντας τις δύο υποθέσεις όχι ως ιδιωτικές αλλά ως ξεκάθαρα πολιτικές επειδή έχουν σχέση με την υπουργική του ιδιότητα.

“Αποκάλυψα τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτά θα αποκαλύπτονταν σε μια ανοικτή διαδικασία με προανακριτική του άρθρου 86. Αυτά δεν θέλετε να ακουστούν” είπε ο κ. Πολάκης.

Επί μακρόν ο κ. Πολάκης επανέλαβε όσα και στο παρελθόν έχει χαρακτηρίσει ως σκάνδαλα σχετικά με τη διαφημιστική δαπάνη του ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στη συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα μιλώντας για δήθεν καταγραφή: “Το μόνο που του είπα ήταν ότι κανονικά έπρεπε να σε ηχογραφώ κι εγώ όπως μας ηχογραφεί και η τράπεζα όταν μας παίρνει τηλέφωνο. Του είπα καλά κάνεις και ελέγχεις το δάνειο μου αλλά να ελέγξεις και άλλα δάνεια για τα οποία δεν έχεις κάνει ερώτημα ποτέ” είπε.

Ο κ. Πολάκης επέλεξε να κλείσει την ομιλία του με δύο μαντινάδες: “ α) Χέρια που δεν αρπάξανε ξένο ψωμί να φάνε αυτά κρατούνε την τιμή όσο βαριά και να ναι. β) «Στο μετερίζι της ανθρωπιάς και στης τιμής το χρέος, πρέπει κανείς να πολεμά κι ας είν’ κι ο τελευταίος».

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Πολάκη τον λόγο έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος παρουσιάζοντας τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί παράνομη και αντισυνταγματική τη διαδικασία που επέλεξε η Βουλή . Καταλήγοντας ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από τη συνεδρίαση προκειμένου -όπως είπε- με κανέναν τρόπο να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.

Πηγή: Real.gr

loading...

1 thought on “Πολάκης: Πολιτική η δίωξη μου – Είμαι τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε – ΒΙΝΤΕΟ

  1. Παυλή σε λυπάμαι καημένε που αισθάνεσαι κοινός θνητός ,αλλά έτσι είναι χωριανέ μου απου πετά με ξένα φτερά πέφτει πάλι χαμηλά .
    Σε λυπάμαι γιατι δεν είσαι σφακιανό αντράκι παρα μια κότα .
    Σε λυπάμαι γιατί τόσο καιρό που έβριζες σαν λιμενεργάτης έπρεπε να το σκεφτείς το μέλλον σου.

Comments are closed.