Α. Τσίπρας: «Γίνατε μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας, υιοθετώντας απόψεις που δεν πιστεύατε»

Κάνοντας επίθεση στη ΝΔ από την αρχή της ομιλίας του, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι «διαρκώς προβλέπατε ότι θα έρθουν δεινά, ότι δε θα βγουν τα πλεονάσματα, ότι θα εφαρμοστεί ο περιβόητος κόφτης. Ουδέποτε εφαρμόστηκε αλλά εσείς προτείνατε να γίνει και θεσμός.

Αργότερα, όταν συνειδητοποιήσατε ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, αρχίσατε τη θεωρία ότι φέρνουμε και 4ο. Μετά αρχίσατε για τις περικοπές στις συντάξεις και μετά ότι δε θα βγούμε στις αγορές.

Και πρόσθεσε «Γίνατε μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας, υιοθετώντας απόψεις που δεν πιστεύατε. Ας τα βρείτε με αυτούς που εξαπατήσατε.

Όμως, αυτή η στάση αποδεικνύει πως όλα αυτά τα κάνατε για λόγους ψηφοθηρικούς. Δώσατε κάλυψη στον εθνικισμό. Δεν έχετε αφήσει τίποτα που να μην κάνατε.

Κι έρχεστε τώρα να μας πείτε ότι εσείς νικήσατε τον λαϊκισμό. Δεν νικήσατε κανένα λαϊκισμό. Τον τροφοδοτήσατε και τον κάνατε κινητήρια δύναμη. Κι αυτή η επιλογή θα σας ακολουθεί. Για αντιπολιτευτικούς λόγους ο κ. Μητσοτάκης έδωσε κάλυψη στον εθνικισμό, το μίσος, το διχασμό και την τρομοκρατία έναντι εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού λαού, αγκάλιασε τον εθνολαϊκισμό και υιοθέτησε απόψεις που δεν πίστευε για αντιπολιτευτικούς λόγους».

Οι αναφορές στον… Όργουελ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας είπε «Επειδή μου άρεσε ιδιαίτερα η αναφορά σας στον Κίπλινγκ επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε έναν άλλο αγαπημένο επίσης Βρετανό συγγραφέα για να καταλάβετε την διαφορά μας.

Έλεγε λοιπόν ο Οργουελ ότι στις στιγμές της εξαπάτησης το να λες την αλήθεια είναι επαναστατικό. Υπό μια έννοια η στάση μας εκείνες τις μέρες είχε έναν επαναστατικό χαρακτήρα.

Από το Σεπτέμβρη του ’18 νομοθετήσαμε τρεις δέσμες ελαφρύνσεων, άλλες άμεσης εφαρμογής άλλες το ’19 και άλλες από το 2020, όλα αυτά απολύτως κοστολογημένα. Αν αθροίσουμε τα μέτρα και το 1,4 δισ για το 2020 έχουμε 7 δις, μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. Αυτό είναι το 4ο μνημόνιο; 7 δις ελαφρύνσεις; Προφανώς και όχι, αυτό ήταν το τέλος των μνημονίων. Κι αυτές τις ελαφρύνσεις τις αποκαλούσατε παροχολογία.

Μας κατηγορήσατε ακόμη και για την τραγωδία στο Μάτι Αλλά μετά δεν είχατε πρόβλημα να πάρετε τον Αρχηγό της Αστυνομίας στην κυβέρνησή σας».

loading...

1 thought on “Α. Τσίπρας: «Γίνατε μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας, υιοθετώντας απόψεις που δεν πιστεύατε»

  1. Εδώ θα θυμίσω στον ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ το Αραβικό γνωμικό , το καραβάνι προχωρά όσο και αν οι λύκοι ουρλιάζουν γύρω του

Comments are closed.