ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΙΚΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ “ΑΕΙΦΑΡΟΝ” ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ!




Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Πιστεύω ότι το επίτευγμα της Κοινότητας “Αείφαρον”, στην αρχαία Νεμέα, εκτός των άλλων, είναι το απαύγασμα της μέχρι τώρα
προσπάθειας του Μιχάλη Καλογεράκη, αλλά και των ίδιων των μελών της Κοινότητας.

 Συγχρόνως αποτελεί τη δική μου δικαίωση για τη συνεχή προβολή της δουλειάς του Μιχάλη από τον Φεβρουάριο του 2013, όταν για πρώτη φορά μπήκα στο εργαστήριό του και βιντεοσκόπησα την προσπάθειά του να διαχωρίσει τα συστατικά του νερού, με ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, και να απομονώσει το υδρογόνο το οποίο αποθήκευσε και χρησιμοποίησε στη συνέχεια σαν καύσιμη ύλη.

Αυτά που ακολούθησαν στα 6 αυτά χρόνια ήταν καθοριστικά. Παραγωγή και αποθήκευση καθαρού υδρογόνου, καύση του για τις ανάγκες της οικιακής θέρμανσης, αλλά και προσπάθεια για την δημιουργία και άλλων εναλλακτικών μορφών καυσίμου μέσω της παραγωγής αλκοόλης από φρούτα, ζαχαροκάλαμο και άλλα προϊόντα της γης.

 Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν να καταφέρει ο Καλογεράκης, πάντοτε με ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, να κινήσει το αυτοκίνητό του με απλή αλκοόλη και νερό χωρίς πρόσμιξη με άλλο καύσιμο και χωρίς ιδιαίτερες μετατροπές στον κινητήρα.

Ο Μιχάλης παλεύει εδώ και ένα περίπου χρόνο να κάνει αυτοδύναμη ενεργειακά την Οικο-Κοινότητα “Αείφαρον” στην αρχαία Νεμέα. Πολύς κόσμος περιμένει με αγωνία να δει το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, μηδέ εμού εξαιρουμένου.

Και η πολυπόθητη αυτή ημέρα έφθασε τρεις ημέρες πριν από τις βο(υ)λευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου με το ξαφνικό τηλεφώνημα του Καλογεράκη, ο οποίος με ενημέρωσε ότι μπορώ πλέον να πάω στην Αρχαία Νεμέα και να βιντεοσκοπήσω την αυτάρκεια της Οικο-Κοινότητας σε ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και καύσιμη ύλη. Χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, νομίζω πως το εγχείρημα αυτό δεν έχει όμοιό του σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 Εξ ού το μεγάλο ενδιαφέρον και η ανυπομονησία μου να το δω από κοντά και να το βιντεοσκοπήσω.

Καθώς είναι πολιτική επιλογή μου να μη συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία, δεν είχα κανένα λόγο να παραμείνω στην Αθήνα για να ψηφίσω.

Αποφάσισα λοιπόν να ανταποκριθώ αμέσως στο κάλεσμα του Μιχάλη αφού τα επιτεύγματά του θεωρώ ότι είναι σαφώς πολύ πιο ενδιαφέροντα από τις αερολογίες και τις ασυναρτησίες επίορκων πολιτικών και δημοσιογράφων, με τους τελευταίους να παραπληροφορούν τον κόσμο παπαγαλίζοντας όσα τους υπαγορεύουν οι διαπλεκόμενοι εργοδότες τους.

Αναχώρησα λοιπόν αμέσως για την Αρχαία Νεμέα με το αυτοκινούμενο, ώστε να είμαι αυτάρκης στη διανυκτέρευση και τη διατροφή.

Στην είσοδο του οικισμού της Αρχαίας Νεμάς με πρίμεναν ο Καλογεράκης και η πρόεδρος του “Αείφαρον” Γαία Δημητρίου για να με καθοδηγήσουν στον χώρο της επανάστασης.

loading...

1 thought on “ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΙΚΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

  1. Οικιακή ενέργεια αυτονομίας, κανείς δεν είναι ανεξάρτητος, τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει μέχρι σήμερα.

Comments are closed.