Επίσκεψη Γ.Μπουτάρη στα Σκόπια – Συζήτηση για την ανάπτυξη σχέσεων Θεσσαλονίκης-Σκοπίων

Ο πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Οι δύο, συζήτησαν για τις φιλικές και στενές σχέσεις των δύο χωρών και την ανάπτυξη ακόμα στενότερων δεσμών. Βούτυρο στο ψωμί των Σκοπιανών, τέτοιες κινήσεις «φιλίας» υποβαθμίζουν κι άλλο τη χώρα μας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η υπογραφή και η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών άνοιξε μια νέα προοπτική στη σχέση μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κατέληξαν ο αρχηγός του κράτους, Πενταρόφσκι και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Μπουτάρης ενημερώθηκε για τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σκοπίων στον τομέα του πολιτισμού, τις δυνατότητες για σχέδια συνεργασίας στον τομέα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδιαίτερα της εβραϊκής κοινότητας,  της οποίας η τραγική μοίρα είναι γνωστή στη γείτονα χώρα και την Ελλάδα,  επίσης, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την τουριστική προβολή των δύο χωρών σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Μπουτάρης συνεχάρη τον πρόεδρο Πενταρόφσκι για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε  επιτυχία στην εκτέλεση του καθήκοντος.

loading...

1 thought on “Επίσκεψη Γ.Μπουτάρη στα Σκόπια – Συζήτηση για την ανάπτυξη σχέσεων Θεσσαλονίκης-Σκοπίων

  1. ΤΣΑΚΙΣΟΥ ΦΥΓΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΠΕΣΕ ΦΩΦΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΟΥ ΑΡΚΕΤΗ ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΒΡΩΜΙΣΕΣ ΤΗΝ ΘΕΣΑΑΛΟΝΙΗ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΤΡΑΒΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ΠΡΟΔΩΤΗ

Comments are closed.