Νίκη Κεραμέως για Θρησκευτικά: Θα μελετήσουμε το πλαίσιο που θα διαμορφωθεί και θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Πρώτο ΘΕΜΑ της Κυριακής (28.07.2019) παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μεταξύ άλλων απάντησε σε ερωτήματα για το μάθημα των Θρησκευτικών και τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας. Μεταφέρουμε τις απαντήσεις της:
Τι θα γίνει με το μάθημα των Θρησκευτικών;
Υπάρχουν δύο αποφάσεις του ΣτΕ του 2018 οι οποίες έχουν κρίνει το πρόγραμμα σπουδών αντισυνταγματικό ενώ εκκρεμεί η έκδοση δύο ακόμη δικαστικών αποφάσεων σχετικά με τα πιο πρόσφατα προγράμματα της προηγούμενης ηγεσίας. Θα μελετήσουμε το πλαίσιο που θα διαμορφωθεί και θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα.

Θα σταματήσει η Εκκλησία να είναι σε καθεστώς τιμωρίας όπως λένε οι ιεράρχες όπως ήταν από τη στιγμή που δεν αποδέχθηκε την πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης για το μισθοδοτικό των ιερέων;
Η πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τον Νοέμβριο του 2018 τελικά απορρίφθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι διαφωνεί με την αποσύνδεση του μισθολογίου τους από το Δημόσιο και ότι στο εξής θα υπάρχει ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος με την Εκκλησία για τα θέματα που άπτονται των μεταξύ μας σχέσεων.

loading...