Την δημιουργία βάσης στη Σελήνη σχεδιάζουν από κοινού ΕΕ-Ρωσία και Κίνα

Η Εθνική Διαστημική υπηρεσία της Κίνας συμφώνησε με την Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην εκπόνηση ενός σχεδίου για την δημιουργία μιας βάσης στη Σελήνη ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής διευθυντής της, Ου Γιανχουά, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Όπως δήλωσε ο ίδιος, στο προσεχές διάστημα οι δύο πλευρές θα συζητήσουν τους στόχους της κοινής τους δραστηριότητας σ’ αυτή την κατεύθυνση, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία στα ζητήματα που αφορούν τις κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες του μελλοντικού αυτού έργου.

Σε διάστημα δύο – τριών ετών οι εμπειρογνώμονες και των τριών πλευρών θα παρουσιάσουν το τελικό κείμενο της μελέτης που θα εκπονήσουν. Για τον σκοπό αυτό θα συσταθεί διακυβερνητική συντονιστική επιτροπή.

Η Κίνα ανατάσσει επιτυχώς το δικό της διαστημικό πρόγραμμα, δημιουργώντας μετεωρολογικούς, τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους, δορυφόρους ναυσιπλοΐας, καθώς και τεχνολογίες που σχετίζονται με την κατάκτηση του Διαστήματος.

Παράλληλα οι Κινέζοι επιστήμονες μελετούν τούς αστεροειδείς στον πλανήτη Άρη, προγραμματίζοντας να εξετάσουν την επιφάνειά του στο διάστημα 2020 – 2025.

loading...

1 thought on “Την δημιουργία βάσης στη Σελήνη σχεδιάζουν από κοινού ΕΕ-Ρωσία και Κίνα

  1. ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ…ΕΔΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΛΕΝΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ

Comments are closed.