Εκλογές ή Κόπα Αμέρικα;;;

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Μόνο ως ιταμή πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστή η επιλογή της Κυριακής των ελληνικών εκλογών από τους διοργανωτές του Κόπα Αμέρικα προκειμένου να γίνη ο τελικός! Οι Βραζιλιάνοι ξεπέρασαν
κάθε όριο δυναμιτίζοντας το πανηγύρι της δημοκρατίας μας με το δικό τους πανηγύρι και υποκύπτοντας προφανώς στις πιέσεις της Αγκυρας και των άλλων εχθρών του Ελληνισμού, προχώρησαν σε μία κίνηση αντιπερισπασμού προκειμένου να εμποδίσουν το 44% των Ελλήνων που επρόκειτο να πάη στις κάλπες και να ασκήση το εκλογικό του δικαίωμα. Ωστόσο και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι τέτοιο αφότου ο Κασιμάτης παρομοίασε το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο με τον …Μπαλάφα! Η ελληνική διπλωματία για μία ακόμη φορά αδράνησε με αποτέλεσμα να κινδυνεύη τώρα η εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας. Οπως και νά’χη το πράγμα, η πρόκληση δεν μπορεί να μείνη αναπάντηση διότι και οι άλλοι εχθροί του έθνους θα πάρουν αέρα και δεν θα μπορούμε να επιλέξουμε ούτε τραγούδι για την …Ουροβίζιον! Μια κίνηση καλής θελήσεως την ύστατη ώρα θα ήταν από τη στιγμή που ο μΠΑΟΚ προσέλαβε ως προπονητή τον Πορτογάλο Φερέιρα, η Εθνική Ελλάδος να δώση το πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού στη …Φουρέιρα, ώστε να υπάρξη κάποιου είδους εξισορρόπηση!

Δεν είμαστε καλοί στις ακαριαίες αντιδράσεις όπως απέδειξε η κρίση στα Ιμια (oι Τούρκοι είναι για αυτό έχουν τον …Ακάρ!), οπότε καλό θα ήταν να ζητήσουμε από τους Αμερικανούς και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο Τραμπ να μεσολαβήση στον φίλο του τον πρόεδρο της Βραζιλίας, προκειμένου την ύστατη έστω ώρα να αλλάξη ημερομηνία ο τελικός του Κόπα Αμέρικα! Διακυβεύονται πολλά για να το αφήσουμε να περάση έτσι, στο μέλλον και το τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπορεί να συμπέση με κάποια άλλη εκλογική αναμέτρηση και τότε ψήφος γιοκ! Εάν λάβουμε υπόψη δε ότι θα γίνη στο Κατάρ, σύμμαχο της Τουρκίας, ούτε πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα μπορέσουμε να εκλέξουμε!

Αλλη λύση θα ήταν τα κόμματα να επιβραβεύουν τους ψηφοφόρους με μια βραδιά δωρεάν στη Μύκονο εφόσον θα προσήρχοντο στις κάλπες. ‘Η μια δωρεάν επίσκεψη στο γήπεδο της ΑΕΚ προκειμένου να ενισχυθή και ο θρησκευτικός τουρισμός, αφού ως γνωστόν η ΑΕΚ είναι θρησκεία και το στάδιο θα ονομάζεται Αγιά Σοφιά!

Δυστυχώς, όπως πάντα τρέχουμε κατόπιν των εξελίξεων για αυτό και δεν προλαβαίνουμε. Η διπλωματία μας αδρανεί και περί άλλα …στιβάζει! Κάθονται κι’ασχολούνται με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, υπόθεση ρουτίνας, ενώ οι πραγματικοί κίνδυνοι προέρχονται από τη …Βραζιλία! Να σταματήσουν πάραυτα όλες οι ανταλλαγές μεταξύ του ελληνικού και του βραζιλιανού Καρνάβαλου! Το δε Ρίο Αντίρριο να προβληθή διεθνώς ως αντίπαλος του Ρίου Ιανέιρου (γενική, αλλά έτσι προφέρεται στα βλαχοπορτογαλέζικα της Βραζιλίας) και η Φουρέιρα να αρχίση να τραγουδάη σάμπα – όχι τσάμπα. Ο Ρουβάς να μετονομαστή σε Ρούβιο ή Ρούμπυ και να ερμηνεύση Θεοδωράκη με την Ντούλσε Πόντες (Γλυκιές Γέφυρες) στη γέρυφα του Ρϊου-Αντίρριου! Και ο Νταλάρας τέλος, να κάνη μια συναυλία για τη μαρτυρική …Παραγουάη η οποία τόσα υπέφερε από τη Βραζιλία και ένα μεγάλο μέρος του εδάφους της τελεί ακόμη υπό κατοχή! Είμαστε πολιτιστική υπερδύναμη απλά δεν το έχουμε καταλάβει και αντί να εκμεταλλευόμαστε τα πραγματικά μας όπλα τρέχουμε για F35 και παροπλισμένες φρεγάτες σαν τη …Βάνα Μπάρμπα!

Αδελφές και αδελφοί, δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα ακόμη μία φορά! Η δημοκρατία μας δεν είναι παίξε γέλασε, μάλλον είναι παίξε, αλλά όχι και γέλασε και μάλιστα από τους Βραζιλιάνους! Επιθετική πολιτική λοιπόν, να τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα! Και γιατί να μην πούμε ότι εμείς κάναμε εκλογές την ίδια μέρα με τον τελικό του Κόπα Αμέρικα για να τους τη σπάσουμε; Basta já!

(Στο εξής θας λαμβάνετε την εισαγωγή του σημειώματος από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected] Κοιτάξτε στην κατηγορία “spam” σε περίπτωση που δεν το δείτε στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιό σας.)

*Ο Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης, δεν έπιασε ως λαϊκός τραγουδιστής και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) Ούρσουλα στα λατινικά σημαίνει …αρκουδίτσα! Τον έφαγε τον Βέμπερ η δικιά σου…

2) Θέλω να …απαίσχος!

loading...

1 thought on “Εκλογές ή Κόπα Αμέρικα;;;

  1. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Απλώς κάποιοι την κοπα-νάνε!

Comments are closed.