Αναβαθμίζεται περαιτέρω η Ελληνική Αστυνομία – Μαζί με τους «Κομάντο Τουριστών» έρχονται και οι αστυνομικοί με μότο κρος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αστυνόμευση της Αθήνας και την επιστροφή της ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης, καθώς μετά την εμφάνιση των «Κομάντο Τουριστών» θα υπάρχει αύξηση των πεζών περιπολιών και έντονη αστυνομική παρουσία, περιμετρικά των επίμαχων περιοχών.

Το σχέδιο αστυνόμευσης μοιάζει πολύ με αυτά που έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Αστυνομικοί από την Πνύκα έως του Φιλοπάππου
Η εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι σε πρώτο στάδιο να υπάρχει αύξηση των πεζών περιπολιών και έντονη αστυνομική παρουσία στην περιοχή της Πνύκας έως τον Λόφο Φιλοπάππου. Υπενθυμίζεται πως το περασμένο καλοκαίρι ληστές είχαν δολοφονήσει τον 25χρονο Νίκο Μουστάκα, όταν επιτέθηκαν για να ληστέψουν τον ίδιο και την φίλη του. Το αποτέλεσμα ήταν η πτώση του άτυχου νεαρού από ύψος 20 μέτρων, με αποτέλεσμα το θάνατό του

Έλεγχοι σε σημεία εισόδου σε τουριστικούς τόπους -Αστυνομικοί με μότο κρος
Σύμφωνα λοιπόν με το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. μικτά κλιμάκια αστυνομικών θα προχωρούν σε ελέγχους στα σημεία εισόδου σε τουριστικά σημεία. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται τακτικές αστυνομικές επιχειρήσεις «σκούπα» για τον εντοπισμό ατόμων με παραβατικές συμπεριφορές και δράσεις, σε μία προσπάθεια να μπει τέλος στις εγκληματικές πράξεις.

Μάλιστα το σχέδιο περιλαμβάνει και την επιμήκυνση του ωραρίου των περιπολιών έως τη 01:00 τα ξημερώματα, ενώ θα εξεταστούν οι εναλλακτικοί τρόποι αστυνόμευσης με ποδήλατα και μοτοσυκλέτες τύπου μότο κρος, όπου υπάρχει πρόσβαση για την κίνησή τους.

Την Πέμπτη βγήκαν οι «Κομάντο Τουριστών»

Την Πέμπτη έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία της πόλης οι «Κομάντο Τουριστών». Πρόκειται για μία ολιγάριθμη ομάδα πάνοπλων αστυνομικών που μετακινείται με κλειστό φορτηγάκι σε συγκεκριμένα σημεία, τουριστικά σημεία όπως την Ερμού, τους στύλους του Ολυμπίου Διός και την Πύλη Αδριανού. Η ομάδα είναι στατική και ανά δύο ώρες αλλάζουν σημείο, όπως στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι.
Φέρουν βαρύ οπλισμό (αλεξίσφαιρα γιλέκα, αυτόματα όπλα), είναι επιβλητικοί, αλλά προσιτοί σε πολίτες και τουρίστες.

Σκοπός της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έφερε αστυνομικούς από τα γραφεία στους δρόμους, είναι να αυξηθούν οι ομάδες αστυνομικών μέσα στους επόμενους μήνες (μέχρι και τον Οκτώβριο) και να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης τους.

Πράσινο φως για 1500 προσλήψεις αστυνομικών
Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα δρομολογηθούν άμεσα -και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους- 1500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

loading...

2 thoughts on “Αναβαθμίζεται περαιτέρω η Ελληνική Αστυνομία – Μαζί με τους «Κομάντο Τουριστών» έρχονται και οι αστυνομικοί με μότο κρος

  1. ΑΚΟΥ ΛΕΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝΕ ΜΠΑΤΣΚΟ (ΜΠΑΣΚΙΝΑ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΧΕ ΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΕΝΩ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΟΥΦΑΡΕ ΣΑΝ ΚΛΑΡΙΝΙΣΤΑΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ''ΜΑΛΑΚΟ ΚΛΑΡΙΝΟ'' ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑ ΦΤΟΥΥΥ ΣΟΥ ΜΠΑΤΣΚΕ

  2. ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ…..ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ………

Comments are closed.