Τσακαλώτος:«Είμαι περήφανος για τον Μπελογιάννη, για τον Πέτρουλα και όλους τους ήρωες».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο σχέδιο που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση  για τα υπερπλεονάσματα ρωτώντας χαρακτηριστικά τα εξής: Γιατί το απορρίψατε; Μήπως γιατί η λιτότητα είναι μέσα στο σχέδιο σας;»

«Το 2020 πόσο θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος; To έχετε υπολογίσει; Τα μέτρα τα δικά σας τα υπολογίζουμε 1,8 δισεκατομμύρια. Εσείς πόσο λέτε; Πως θα “τετραγωνίσετε’ τον κύκλο; Με μείωση του αφορολόγητου ή θα πάρετε 1,8 δισεκατομμύρια από φοροδιαφυγή; Τι θα κάνετε με συντάξεις, επιδόματα και προσλήψεις;» πρόσθεσε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

«Αυτή η δεξιά ατζέντα του φτιάχνουμε εχθρούς πάντα πάει πιο δεξιά γιατί πόσο καιρό θα φάνε τα μεσαία στρώματα από καταστολή» συμπλήρωσε και παραφράζοντας μία φράση που έχει αποδοθεί στη Μαρία Αντουανέτα είπε «λέτε αν δεν υπάρχει ψωμί μπορείτε να πάρετε καταστολή».

loading...

5 thoughts on “Τσακαλώτος:«Είμαι περήφανος για τον Μπελογιάννη, για τον Πέτρουλα και όλους τους ήρωες».

  1. Πως στο διάολο όλοι η ήρωες να είναι αριστεροί , δεν το έχω καταλάβει ;

  2. Γιατί είσαι περήφανος Ευκλείδη; Αυτοί ήταν αριστεροί εσύ δεν είσαι. Αυτοί πληρώσαν με τη ζωή τους τους αγώνες τους για μια καλύτερη ζωή του ελληνικού λαού εσύ φρόντισες να χειροτερέψεις τη ζωή του ελληνικού λαού. Γιατί είσαι υπερήφανος Τσακαλώτε; Για τον πρόγονό σου τον στρατηγό Τσακαλώτο; Αν είχες λίγο φιλότιμο θα ντρεπόσουν να αναφερθείς σε ήρωες σαν τον Μπελογιάννη και τον Πέτρουλα και θα έπλενες το στόμα σου πριν να αναφερθείς στο κόμμα που ανήκαν αυτοί. Το ΚΚΕ. Αν είχες λίγο φιλότιμο… αλλά δεν έχεις.

  3. Ε αμα ειναι ετσι βαλε και μια φωτο ετσι ενα πορτραιτο της σουλτανας η μιζερια αυτου του πουστη σφαγεα που εχετε και καποιο κοινο ειδικα εσυ επανω απο το γραφειο σου ετσι να κυττας τα ηρωικα του περικλανιδικα και να γινεσαι ακομα πιο υπερηφανος…ουυυ να χαθεις μισαδιακο συγοφτυσμα ουυυστ

  4. Μετα τον συμοριτοπολεμο και το παιδομαζομα οι αριστεροι ηταν παρανομοι στην Ελλαδα.
    Οι ρωσοι για να ξαναμπουν στο παιχνιδι της δυτικης αποικιας ελλαδος εστειλαν τον ανθρωπο τους τον μπελογιαννη με ειρηνικες διαθεσεις για να μπορεσουν να ξανακανουν νομιμο το κκε και να μπουν στα ποδια των αμερικανων
    Ομως οι μνημες απο τον εμφυλιο και οι δοσιλογοι που ειχαν ανοιχτους λογαργιασμους με τους κομμουνιστες δεν επετρεπαν αλλη επιλογη.
    Ετσι ο πρακτορας των ρωσων αλλα και χωρις αμφιβολία ιδεαληστης κομμουνιστης εγινε ηρωας για τους κομμουνιστες.
    Οταν ξεκαθαριζε ο βελουχιωτης τους δεξιους δοσιλογους και μη στην πελοποννησο ο μπελογιαννης ηταν πολιτικος προϊστάμενος του.
    Πολλα λοιπον τα παθη και τα μιση και αναμενομενη η εκτελεση. Αλλα και δικαιοι η ηρωοποιηση απο τους κουκουεδες.
    Στην πραγματικοτητα και δεξιοι και αριστεροι δουλευαν πισω απο τις ιδεολογιες τους που εκρυβαν την ταξικη τους σύγκρουση για τους αμερικανους και τους ρωσους.
    Ηθικο πλεονέκτημα σε αυτον τον ταξικο αγωνα της στεπης μεχρι σημερα εχουν οι αριστεροι.
    Στην πραξη εχουν αποτύχει γιατι οπου εφαρμοστηκε ο κομμουνισμος ηταν φτωχοποιηση και ολοκληροτισμος.
    Της δεξιας τα αποτελεσματα ηταν αυτα τα πριν του 1980. Γιατι σημερα δεν υπαρχει δεξια το συηστμα που εφαρμόζεται ειναι ο καπιτλκομμουνισμος.
    Δηλαδη το 70 με 80% των εισοδηματων στο κρατος.

Comments are closed.