Πρέσβης του Κατάρ: Πόλος έλξης για επενδύσεις η Ελλάδα

Το μήνυμα πως η Ελλάδα αποτελεί σημαντική χώρα και πόλος έλξης για μελλοντικές επενδύσεις του Κατάρ και ότι η χώρα του προσβλέπει σε περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας με τη νέα κυβέρνηση, στέλνει μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρεσβευτής του Κατάρ στην Αθήνα, Αμπντουλαζίζ Άλι Αλ-Νάαμα.

Σε αποκλειστική δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρέσβης εκφράζει εξάλλου τη βούληση της χώρας του για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων του Κατάρ με την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για στρατηγική φιλία. «Προσβλέπουμε σε περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής μας φιλίας, ιδιαίτερα που το Κράτος του Κατάρ έχει ισχυρό επενδυτικό τομέα, ο οποίος δεν επηρεάστηκε από την επιβολή του αποκλεισμού. Αντιθέτως έγινε πιο δυνατή η οικονομία του» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αμπντουλαζίζ Άλι Αλ-Νάαμα.

Αποτυπώνοντας πιο συγκεκριμένα το ενδιαφέρον του Κατάρ, επισημαίνει πως η χώρα του επενδύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της Ενέργειας και του Τουρισμού.

Ακολουθεί η δήλωση του πρεσβευτή του Κατάρ στην Αθήνα, Αμπντουλαζίζ Άλι Αλ-Νάαμα, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:«Στόχος του Κράτους του Κατάρ είναι οι εξωτερικές επενδύσεις. Η Ελλάδα αποτελεί σημαντική χώρα και πόλος έλξης για μελλοντικές επενδύσεις του Κατάρ. Για το λόγο αυτό προσβλέπουμε σε περαιτέρω σύσφιγξη της συνεργασίας μας με την νέα κυβέρνηση.

Προσβλέπουμε σε περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής μας φιλίας, ιδιαίτερα που το Κράτος του Κατάρ έχει ισχυρό επενδυτικό τομέα, ο οποίος δεν επηρεάστηκε από την επιβολή του αποκλεισμού. Αντιθέτως έγινε πιο δυνατή η οικονομία του.

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στον τομέα των Οικοδομών και τον κατασκευαστικό τομέα, καθότι όλα τα έργα συνεχίζονται σταθερά και με μεγάλη ταχύτητα.

Το Κράτος του Κατάρ επενδύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της Ενέργειας και του Τουρισμού.

loading...