Η εθνική προδοσία του Αεροδρομίου Ελληνικού…

Πάνε πάνω από 30 χρόνια που, σε όλα τα έντυπα που εργάστηκα και συνεχίζω να εργάζομαι (4ΤΡΟΧΟΙ, ΠΤΗΣΗ&Διάστημα, ΒΗΜΑ , ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Πρώτο ΘΕΜΑ. Γράφω για αυτό που αποκαλώ εθνική προδοσία δηλαδή το κλείσιμο του Αεροδρομίου Ελληνικού και τη μετατροπή του σε (δήθεν) «μητροπολιτικό πάρκο» -στη πραγματικότητα χώρο για να λυσάξουν στη μπίζνα οι εργολάβοι και οι «άρχοντες» της, τύπου Ζαχάρως, «Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Έλεγα τότε πως, με το 1/10 του κόστους Έλληνες μηχανικοί και Ιάπωνες χωροτάκτες είχαν προτείνει, με ολοκληρωμένες μελέτες και σχέδια (που έχω στη διάθεσή μου) την επέκταση του αεροδρομίου στη θάλασσα, με το 1/10 του κόστους του αερομπούνκερ της Χοχτιφ που η κατασκευή του κατάστρεψε την Κοιλάδα των Μεσογείων και μετέφερε βίαια και χωρίς υποδομές και προγραμματισμό τον υδροκέφαλο της Αθήνας στην Ανατολική πλευρά του Υμηττού.

Για πρώτη δόση, μια και ετοιμάζω μεγάλο άρθρο που θα δημοσιευτεί στη ΠΤΗΣΗ, τους 4Τ, στο Πρώτο ΘΕΜΑ και, βέβαια, εδώ, παρουσιάζω την αρχική πρόταση για να καταλάβετε το έγκλημα που έκαναν τα Πινόκιο που το αποφάσισαν (όλα τα ονόματα, οι συναντήσεις, οι αποφάσεις θα αναφερθούν).

Η επέκταση του αεροδρομίου λίγες εκατοντάδες μέτρα στη θάλασσα θα διατηρούσε το αεροδρόμιο, θα συγκέντρωνε όλες τις μαρίνες (και τα βοθρολύματα) σε έναν, πλήρως ελεγχόμενο χώρο και θα γινόταν το κέντρο της ναυσιπλοΐας για τα νησιά.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής γιατί δεν έγινε;

Γράφει ο δημοσιογράφος Κώστας Καββαθάς
Δημοσίευση άρθρου 01/04/2010

ΠΗΓΗ:kavvathas.com

loading...

3 thoughts on “Η εθνική προδοσία του Αεροδρομίου Ελληνικού…

  1. Πραγματι!! αυτονοητα αυτη ηταν η πιο ενδεδειγμενη, οικονομικη και συνετη λυση:Η παραμονη στο Ελληνικο ,ο τεχνολογικος εκσυγχρονισμος του αεροδρομιου,και η επεκταση των αεροδιαδρομων στην θαλασσα!!! Δισεκατομμυρια πηγαν χαμενα για την κατασκευη του Βενιζελος ως δωρο η ως υπεσχημενο σε ξενα συμφεροντα…… Ενας πολιτικος που δεν φημιζεται για την ευθυκρισια του, ο Παγκαλος ειχε πει τοτε(ισως για το αλλοθι-μια που ηταν στην κυβερνηση) οτι παραμενοντας το αεροδρομιο στο Ελληνικο θα εξοικονομουνταν τοσα πολλα χρηματα που ανετα θα μπορουσε με αυτα να αναδομηθει,να επεκταθει και να εκσυγχρονισθει ο σιδηροδρομος σε ολη την Ελλαδα.Κατι που ηταν και παραμενει πολυ μεγαλη προτεραιοτητα. Αλλα και αργοτερα οταν συντελεσθηκε το ανοσιουργημα και κατασκευαστηκε το Βενιζελος ενας αλλος πρωην ο Στεφανος Μανος εκανε την γνωστη προταση για αξιοποιηση του Ελληνικου σε ΣΥΝΔΕΣΗ με την χωροταξια σε ολη την Αθηνα.Και το ξεμπλοκαρισμα κατα το δυνατον του ασφυκτικου και δυσλειτουργικου οικοδομικου ιστου της πρωτευουσας επ ευκαιρια του εργου αυτου!!! Κανενας δεν ακουσε τιποτα… Σταθερα οπως παντα καναμε το χειροτερο!!!το ακριβοτερο!!! και το αποφασισθεν απο κεντρα μη Ελληνικα!!!!

  2. Έγινε ότι έγινε , καλώς κακώς έγινε , τώρα τι γίνετε , να το αφήσουμε έτσι ως σκουπιδότοπο ; δηλαδή έγινε η πρώτη βλακεία τώρα πάμε να κάνουμε την δεύτερη και μεγαλύτερη ή πρέπει να δρομολογηθούν σύντομα αυτά που έχουν προβλεφθεί μήπως και καλύψουμε την ζημιά ………. αφήστε να προχωρήσει το έργο και πιστεύω ως κράτος δεν θα ζημιωθούμε

  3. Γενοιτο!! Ας προχωρησει εστω και ετσι το εργο αν και πιστευω οτι στου κακου την σκαλα παντα θα υπαρχει το χειροτερο το οποιο και στο τελος κυριαρχει.Τιποτα δεν περπατα νορμαλ σαυτη τη χωρα.Αλλα μακαρι ολοι να διαψευστουμε θετικα!!!!

Comments are closed.