Ημέρα «αγέννητου παιδιού» καθιέρωσε η Ιερά Σύνοδος – Και με τη βούλα πλέον κατά των αμβλώσεων

Με απόφασή της η Ιερά Σύνοδος καθιέρωση μέρα «αγέννητου παιδιού» την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.
Την καθιέρωση της ημέρας του αγέννητου παιδιού γνωστοποίησε η Ιερά Σύνοδος με απόφαση που πάρθηκε στις 9 Ιουλίου παίρνοντας και επίσημα μέρος κατά των εκτρώσεων.

Οπως τονίζεται στη σχετική εγκύκλιο που έχει αριθμό πρωτοκόλλου 5721/2018 η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για την προστασία του παιδιού και για να υπάρξει λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω» που πήρε και τη σχετική πρωτοβουλία ανακοίνωσε σχετικά: Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης υποδεχθήκαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού. Το κίνημά μας, «Αφήστε με να ζήσω», πιστό στο Λόγο του Ευαγγελίου και στην Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, διακηρύττει την αλήθεια, ότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως και αγωνίζεται για την προστασία της ζωής του χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πρόκειται προφανώς για απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, ιδιαίτερα από τις γυναίκες-και όχι μόνο- που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην άμβλωση.

loading...

1 thought on “Ημέρα «αγέννητου παιδιού» καθιέρωσε η Ιερά Σύνοδος – Και με τη βούλα πλέον κατά των αμβλώσεων

  1. Πάντα ήταν κατά των αμβλώσεων η εκκλησία. Εκτός από ορισμένες περιπτώσεις (βιασμός, κίνδυνος για την ζωή της γυναίκας κ.λ.π.)Δεν είναι κάτι το νέο αυτό. Ευτυχώς όμως δεν έχουμε θεοκρατία οπότε η εκκλησία μπορεί απλώς να λέει την άποψή της. Κι όσες γυναίκες θέλουν να την ακολουθήσουν ας την ακολουθήσουν.Οι υπόλοιπες έχουν το δικαίωμα να ορίζουν το σώμα τους.
    Παρ' όλα αυτά υποστηρίζω προσωπικά ότι είναι καλύτερο να προλαμβάνεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη απ' το να την σταματάς. Κι αφού υπάρχουν ένα σωρό τρόποι αντισύλληψης γιατί να ταλαιπωρούμαστε άδικα; Μη μένεις έγκυος κι άσ' τον καθένα άσχετο να ουρλιάζει. ΄Αμα δεν κυοφορείς παιδί πώς θα το γεννήσεις;Αφού ο καλός Θεούλης δε σου στέλνει παιδάκι;;;;

Comments are closed.