Τέρενς Κουίκ: Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοιχτή

Εκτός Βουλής έμεινε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), που ξεκίνησαν το πρωί στην αίθουσα της Γερουσίας του Κοινοβουλίου.

«Είναι πολύ τιμητικό να κλείνω την πορεία μου στο υπουργείο Εξωτερικών απευθυνόμενος στους ομογενείς βουλευτές, εκλεγμένους στα τοπικά και εθνικά Κοινοβούλια των δεύτερων πατρίδων τους» είπε ο κ. Κουίκ ξεκινώντας την ομιλία του.

Αναφερόμενος στη συνεργασία που είχε ως υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού, τη χαρακτήρισε εξαιρετική και παρότρυνε την ελληνική Διασπορά να υπάρξει και το αντίστοιχο παγκόσμιο συμβούλιο για τους εκλεγμένους ομογενείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εκμυστηρεύτηκε πως όταν ορκίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών, το όνειρό του δεν ήταν να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη και την 5η Λεωφόρο.

«Στη δημοσιογραφική μου καριέρα είχα κάνει τόσα πολλά τέτοια ταξίδια και τόσα πολλά σε όλον τον κόσμο, ώστε το μέλημά μου ήταν να αγκαλιάσω όλο τον ελληνισμό και κυρίως εκείνον που ήταν ξεχασμένος για δεκαετίες. Και αναφέρομαι ειδικότερα στην Υποσαχάρια Αφρική. Όπου, ταυτόχρονα με τις επισκέψεις μου στην ομογένεια, ξαναζεστάθηκαν μετά από 46 χρόνια οι διμερείς μας σχέσεις με χώρες που έχουν σημαντική ψήφο και στον ΟΗΕ και στην Αφρικανική Ένωση και στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας. Εκεί όπου ήμουν και επικεφαλής πολλών επιτυχημένων επιχειρηματικών αποστολών» σημείωσε ο κ. Τέρενς Κουίκ.

Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχηθεί και στους νέους αρχιεπισκόπους που ενθρονίστηκαν στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, «με την ελπίδα να κλείσουν ανοιχτές πληγές που υπάρχουν, και κυρίως στην Αμερική».

«Η πόρτα του γραφείου μου, επιστρέφοντας πίσω στη δουλειά μου και στην ελεύθερη αγορά, θα είναι ανοιχτή, όπως ήταν ανοιχτή επί 32 μήνες για όλους τους φορείς της ομογένειας», διαβεβαίωσε και τόνισε: «Εννοείται ότι θα είμαι αρωγός κάθε προσπάθειάς σας, όπως ήμουν και όλα τα προηγούμενα 45 χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας».

Τέλος, μιλώντας για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, επισήμανε πως ο ελληνικός λαός αποφάσισε κυβερνητική αλλαγή.

«Θέλω να ελπίζω στην ενότητα και στη διατήρηση όλων εκείνων με θετικά πρόσημα που κατακτήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Θα περιμένω να παραδώσω σε όποιον επιλεγεί για να αναλάβει τη θεσμική θέση που κατέχω. Θέλω να ελπίζω ότι θα συνεχίσει με προσανατολισμούς και δράσεις προς την ομογένεια ολόκληρης της γης, με ισοβαρές ενδιαφέρον και όχι στραμμένος μόνο προς τις ΗΠΑ (αδιαμφισβήτητα χώρα με πρωταγωνιστικό παγκόσμιο ρόλο) ή την Αυστραλία, με την πολύ δυνατή ομογένεια».

loading...

5 thoughts on “Τέρενς Κουίκ: Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοιχτή

  1. Για πες μας,ποιες ηταν οι επιτυχιες σου μετα απο τοσα ταξιδια,που μας στοιχησαν ο κουκος αηδονι?

  2. Και το τσαντήρι των βεδουίνων είναι ανοιχτό παρλαπίπα τέρενς. Τώρα που σουταρίστηκες, θα έχεις πολύ καιρό να τους ξαναεπισκεφτείς και να χορέψεις μαζί τους όσο γουστάρεις. Φορώντας την καφέ κάπα και γελώντας πάντα ειρωνικά προς τις κάμερες φυσικά. Μόνο που από τώρα και στο εξής τα αεροπορικά εισητήρια θα τα πληρώνεις απ΄την τσέπη σου…! Γιατί; Μα, γιατί είσαι σουταρισμένος !

  3. τυχοδιώκτης και απατεωνίσκος ο συγκεκριμένος,,στο λαγούμι του τώρα,,,

  4. Ε, ναι, κάνει πολύ ζέστη αυτές τις μέρες για να την κρατάς κλειστή την πόρτα σου.

Comments are closed.