Νέο εκλογικό νόμο και μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους εξαγγέλλει ο Π. Θεοδωρικάκος

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών «κατοχυρώνεται το δικαίωμα των Ελλήνων να ψηφίζουν από την χώρα στην οποία βρίσκονται»
Ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης επανέλαβε την δέσμευση και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να ψηφίσει νέο εκλογικό νόμο, για να μην γίνουν οι επόμενες εκλογές με την «απλή αναλογική» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα ψηφιστεί από την παρούσα βουλή, νέος εκλογικός νόμος στο πρώτο διάστημα της θητείας της. Στόχος να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συγκλήσεις. Ο εκλογικός νόμος θα χαρακτηρίζεται από αναλογικότητα αλλά και την δυνατότητα να σχηματίζεται κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών και συνέχισε λέγοντας ότι «κατοχυρώνεται το δικαίωμα των Ελλήνων να ψηφίζουν από την χώρα στην οποία βρίσκονται».

Ακόμη δεσμεύτηκε για τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, μέσα στην τετραετία. «Δεν υπάρχουν γαλάζιοι, πράσινοι ή κόκκινοι δήμαρχοι. Είναι όλοι δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί από το λαό που πρέπει να λύσουν προβλήματα της κοινωνίας και τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Δύο «ωρολογιακές βόμβες»
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε πίσω της δύο «ωρολογιακές βόμβες». «Η μία έχει σχέση με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση. Τα 2/3 των Δημάρχων και οι μισοί Περιφερειάρχες δεν έχουν πλειοψηφία με αποτέλεσμα να μη μπορούν να κυβερνήσουν και να λάβουν αποφάσεις. Σε λίγες μέρες φέρνουμε νομοθετική παρέμβαση η οποία δίνει λύση σε όσα προβλήματα μπορεί να λυθούν, διευκολύνοντας τις συνεργασίες και συμπράξεις παρατάξεων και δίνοντας σε βασικά όργανα διοίκησης του Δήμου την πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου και του περιφερειάρχη» ανέφερε αρχικά.

«Η Αττική -και όχι μόνο- κινδυνεύει να πνιγεί στα σκουπίδια, καθώς τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο η διοίκηση της Περιφέρειας, επί σχεδόν πέντε χρόνια δεν κάνατε απολύτως τίποτα για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για το μέγεθος του προβλήματος από τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, και ήδη, ύστερα από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό εξετάζονται όλες οι λύσεις που απαιτούνται σε άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αποτελεσματικά» συμπλήρωσε.

loading...